Πλημμύρισαν από προσωπολάτρες και παπαγάλους, Προεδρικό-Πινδάρου

Print Friendly, PDF & Email

25.07 2017

του Κωστάκη Αντωνίου

Οι περισσότεροι που πλαισιώνουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, και τα πλείστα στελέχη και βουλευτές του ΔΗΣΥ, εξελίσσονται σε προσωπολάτρες και παπαγαλάκια των όσων τους μαθαίνουν στους πρωϊνούς καφέδες και στα κομματικά  φροντιστήρια. Και ενώ έχουν επαρκή θητεία στην πολιτική και πολιτειακή ζωή, και πιθανότατα να έχουν κατ’ ιδίαν ορθές απόψεις, μετατρέπονται σε θλιβερούς ουραγούς κωμικών πολιτικών εκτιμήσεων. Με μοναδικό στόχο να δικαιώσουν την τραγική πολιτική του μάστρου τους.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ και πρώην συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου, Φώτης Φωτίου, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι διαλαμβάνει η προεκλογική συμφωνία Αναστασιάδη-ΔΗΚΟ, αλλά αποστασιοποιήθηκε από το κόμμα του και ευρίσκεται σήμερα στο Προεδρικό του Αναστασιάδη, ανακάλυψε αίφνης πως το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά οφείλεται “στις νέες ηγεμονικές τάσεις που αναπτύσσει η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο…”.

Κάποιος πρέπει να διαφωτίσει τον κύριο Φωτίου, ότι οι ηγεμονικές τάσεις της Τουρκίας δεν αναπτύσσονται σήμερα και δεν έχουν θέατρο το Κραν Μοντανά. Κάποιος πρέπει να τον συμβουλεύσει να διαβάσει το στρατηγικό σχέδιο Νιχάτ Ερίμ, το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου “Στρατηγικό Βάθος”, να προστρέξει στη δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαγλαγιαγκίλ ότι “η Τουρκία δεν επιστρέφει στο τραπέζι των συνομιλιών εδάφη που κατέκτησε με το αίμα και τη λόγχη των στρατιωτών της”, και τότε θα διαπιστώσει πως η Τουρκία, πολύ πριν από τον Ερντογάν, είχε ηγεμονικές τάσεις και ζούσε και ανέπνεε με το όραμα της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αν ούτε αυτά τα συγγράμματα των Τούρκων δεν έχει αναγνώσει ο Φωτίου, τουλάχιστον η τουρκική εισβολή και η 43χρονη τουρκική κατοχή πρέπει να τον έχουν πείσει ότι η Τουρκία ήλθε εδώ για να μείνει και πως όσο ο ίδιος  συνεχίζει να υπηρετεί την πολιτική Αναστασιάδη, τόσο βαθαίνουν οι δικές του ευθύνες για την παράταση της κατοχής. 

Όταν στέκει δίπλα σε έναν Πρόεδρο, ο οποίος υποστήριξε το σχέδιο Ανάν, το 2002 είχε δηλώσει πως ο Ερντογάν είναι σύγχρονος και προοδευτικός ηγέτης που θέλει λύση του Κυπριακού, έναν Πρόεδρο ο οποίος από το βήμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάνθηκε πως τα δεινά του Ελληνισμού τα προκάλεσε η αφροσύνη των Ελλήνων και όχι η βαρβαρότητα και ο νεοσουλτανικός μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας, τότε ο Φώτης Φωτίου πρέπει να αρχίσει να προβληματίζεται για την πορεία του  στα πολιτικά πράγματα του κυπριακού Ελληνισμού…

Ερχόμαστε τώρα στον Λευτέρη Χριστοφόρου, αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και ευρωβουλευτή, ο οποίος γεννήθηκε από τα σπλάχνα μίας εθνικόφρονης παράταξης για να μετεξελιχθεί σήμερα σε έναν  πρωτομάχο μίας ενδοτικής πολιτικής του κόμματός του, και συνεχή εγκωμιαστή του ανθρώπου που υποστήριξε το σχέδιο Ανάν και κατήγγειλε την πατρίδα του στο Ευρωκοινοβούλιο, του οποίου σήμερα ο κ. Χριστοφόρου είναι μέλος.

Ιδού ένα μέρος της προσωπολατρικής συνέντευξής του στην εφημερίδα “Αλήθεια”:

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι μόνο σε αυτήν τη διάσκεψη, αλλά από το 2013, υπερέβαλε εαυτόν. Αξιοποίησε την κάθε χαραμάδα ελπίδας. Ψάχνει για μια δίκαιη και  αξιοπρεπή λύση, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Κυπρίων. Δεν θα φέρει στον λαό σχέδιο λύσης που δεν θα ανταποκρίνεται σε αυτές τις προσδοκίες. Σωστά παρέμεινε αμετακίνητος σε θέσεις αρχών… Με τον Νίκο Αναστασιάδη μπορούν να υπάρξουν πρωτοβουλίες και ορθή στρατηγική για να ανοίξουν νέες πόρτες και νέες δίοδοι για να σπάσει η τουρκική αδιαλλαξία. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι αυτοί οι χειρισμοί που κράτησαν ζωντανή την προοπτική επίλυσης του προβλήματος”.

Ο ΔΗΣΥ επαίρεται ότι είναι κόμμα σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Τελικά αποδεικνύεται κόμμα προσωπολατρικό και  προσωποπαγές. Τέτοιο προσωπολατρικό ξέσπασμα, ουδέποτε  συναντήθηκε σε σύγχρονα κόμματα αρχών. 

Ποια χαραμάδα ελπίδας αξιοποίησε ο Πρόεδρος, και πόσο υπερέβαλε εαυτόν, κ. Χριστοφόρου; Ο Αναστασιάδης έλεγε πως με την εκλογή Ακιντζί ανοίγει ολόκληρο παράθυρο λύσης και τώρα καταλήγουμε σε “χαραμάδα”; Μα ούτε χαραμάδα δεν άφησε. Έκλεισε με την πολιτική του κάθε έξοδο προς τη λύση. Πού βρίσκεις, κ. Χριστοφόρου, την αξιοπρεπή λύση; Είναι η λύση της συνομοσπονδίας με την Τουρκία; Και πού τον είδες να παραμένει αμετακίνητος  σε θέσεις αρχών; Στο Κραν Μοντανά μετακινήθηκε 180 μοίρες πλησιέστερα προς την τουρκική λύση. Απεδέχθη Τουρκοκύπριο Πρόεδρο, δηλαδή Τούρκο Πρόεδρο, τις βασικές ελευθερίες στους Τούρκους υπηκόους, πρώτο λόγο σε σφετεριστές, βέτο των Τουρκοκυπρίων. Προηγουμένως αποδέχθηκε παραμονή χιλιάδων εποίκων, λύση στη βάση εθνοτικών και ρατσιστικών διαχωρισμών, νομιμοποίηση των τετελεσμένων της κατοχής, μετεξέλιξη του ψευδοκράτους σε συνιστών τουρκοκυπριακό κράτος. Εγκαταλείπει τη θέση “μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις”.

Απέμεινε τίποτε άλλο να δώσει και δεν έδωσε; 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/07/2196/plimmyrisan-apo-prosopolatres-kai-papagalous-proedrikopindarou