Μαρωνίτικα – Βαρώσι και θλιβερότατες συγκρίσεις…

Print Friendly, PDF & Email

31.07.2017 10:31 

Λάζαρος Μαύρος

Ε Ι Ν Α Ι  ΒΕΒΑΙΩΣ για να ντρεπόμαστε συλλογικά για τις συγκρίσεις. Αλλά, οφείλουμε να τις επισημαίνουμε. Να τις αναδεικνύουμε. Προπάντων να τις μελετούμε. Ίσως κάποτε, επιτέλους, μία σοφότερη, χειραφετημένη κι αποτελεσματικότερη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, καταλήξουμε σε ορθότερα συμπεράσματα. Σε κάποια πληρέστερη γνώση. Και ισχυρότερη γνώμη. Μ’ έμπρακτο δείγμα την αποφασιστικότερη, πολιτική κι εκλογική βούληση…

Ο Ι  ΤΟΥΡΚΟΙ Κατακτητές, πήγαν στο τρόπαιό τους – την Πενταμερή – γνωρίζοντας επακριβώς τις διαχρονικές ανεπάρκειες των δικών μας ηγεσιών. Κι έχοντας εκ των προτέρων ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ (το ρήμα με κεφαλαία), ποια επόμενα βήματα θα εξαγγείλουν, στην ασφαλέστατα προβλέψιμη πιθανότητα του ναυαγίου στο Κρανς Μοντάνα.

– Ανέκαθεν υπομονετικοί κι επίμονοι, αταλάντευτα Σχεδιαστές, οι Τούρκοι ιθύνοντες, θα ήταν εξωπραγματικό να μην είχαν, ήδη επεξεργασμένα, μελετημένα, πρόχειρα στο επάνω μέρος των συρταριών τους, Σχέδιο Β΄ και Σχέδιο Γ΄ και Σχέδιο Δ΄ για την κάθε πιθανή περίπτωση που θα προέκυπτε.

– «Παλιά μου τέχνη κόσκινο», καθώς θα ‘λεγε κι απ’ τον τάφο του ο Ραούφ Ντενκτάς. «Πρωταθλητής σκακιστής» και του αιφνιδιαστικού ανοίγματος των κατοχικών οδοφραγμάτων το 2003. Διά του οποίου, άφησε τους πάντες (με πρώτους-πρώτους τους ημέτερους ανεπαρκείς) εντελώς… σύξυλους! Όπως και το 1983 με την αυτό-ανακήρυξη του Ψευδοκράτους…

Ι Δ Ο Υ  ΤΩΡΑ, ενώπιον των νυν… σύξυλων ημετέρων ηγετών (και συλλογικών ηγεσιών) που εξαγγέλλουν την… άδεια επιστροφής των υπό του Αττίλα εκτοπισθέντων επί 43 χρόνια Μαρωνιτών Κυπρίων, στα σκλαβωμένα μαρωνίτικα χωριά. Και δελεάζουν με «το τυρί στην ποντικοπαγίδα» που επί 43 χρόνια συντηρούν ανέπαφο, για… επιστροφή και των Βαρωσιωτών στο Βαρώσι:

– ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ & Βαρωσιωτών, υπό τους όρους, τους νόμους, τις διαδικασίες και την «επικράτεια» του Αττίλα. Του κατοχικού Ψευδοκράτους της Τουρκίας στα σκλαβωμένα από το 1974 ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

Ο Ι  ΤΟΥΡΚΟΙ πήγαν στο Κρανς Μοντάνα, έχοντας Σχέδια, για την κάθε πιθανότερη περίπτωση: Με τα μαρωνίτικα χωριά και το Βαρώσι να… πουκουππίσουν τους Έλληνες. Να τους πιάσουν και τα σώβρακα. Να τους κάνουν διεθνώς ρεντίκολο. Κι επιτοπίως, εν Κύπρω, ρεζίλι. Αξιοθρήνητων και στα μάτια όσων τους εξέλεξαν ως ηγέτες: Τον Νίκο Αναστασιάδη με τον Άντρο Κυπριανού και τον Αβέρωφ Νεοφύτου, της Λευκωσίας και τον Νίκο Κοτζιά με τον Αλέξη Τσίπρα και τους λοιπούς της Αθήνας.

Α Ρ Α Γ Ε  ΟΙ ΔΙΚΟΙ μας, έχοντας επικεφαλής τον κ. Ν. Αναστασιάδη, την στρατιά των συμβούλων του, των διαπραγματευτών του, των υπηρεσιακών του (πόσοι ταξίδευσαν στο Κρανς Μοντάνα;) μαζί με τους ηρακλείς της πολιτικής του κ.κ. Άντρο-ΑΚΕΛ και Αβέρωφ-ΔηΣυ, και τους λοιπούς διαφωνούντες των λοιπών κομμάτων του Εθνικού Συμβουλίου (ως «επίπλωση των μιντιακών αναγκών του ΠτΔ»), ποια… Σχέδια Β΄, Γ΄, Δ΄ κ.ο.κ. είχαν στα συρτάρια ή στις αποσκευές τους, για να… αιφνιδιάσουν άραγε τους Τούρκους, για να στριμώξουν τους Τούρκους, για ν’ αφήσουν σύξυλους τους Τούρκους και για να τους εκθέσουν είτε διεθνώς, είτε στα μάτια των υπηκόων τους;

Τ Ι Π Ο Τ Ε , είναι η απάντηση. Μηδέν. Και για όσους γνωρίζουν παλαιόθεν, έναν προς έναν τους αποτελούντες την εν λόγω υπό τον κ. Αναστασιάδη ηγεσία κι ευάριθμη αποστολή στο Κρανς Μοντάνα, η ερώτηση «ποια Σχέδια Β΄ είχαν», δεν είναι απλώς αφελής. Αλλά και …ανόητη. Πολύ ανόητη.

Ε Ι Ν Α Ι  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να θυμίσουμε ότι, πηγαίνοντας στην Πενταμερή διακήρυσσαν στον λαό και διαβεβαίωναν τους πολίτες ότι στόχος τους ήταν:

– ΕΙΤΕ να συμμορφωθεί η Τουρκία,

– ΕΙΤΕ να εκτεθεί διεθνώς η Τουρκία.

Α Ρ Α  ΘΑ έπρεπε, φυσιολογικά, να είχαν τουλάχιστον προμελετημένα επαρκώς Δύο Σχέδια:

ΠΡΩΤΟ : αν συμμορφωνόταν η Τουρκία, τι ακριβώς θα εξήγγελλαν αυθημερόν ως προμελετημένο με πάσαν λεπτομέρεια Σχέδιο αξιοποίησης της συμμόρφωσης της Τουρκίας, για ένα «φυσιολογικό κράτος» δημοκρατικού πολιτεύματος κι ευρωπαϊκού κεκτημένου…

ΔΕΥΤΕΡΟ : Με ποιους εκ των προτέρων σχεδιασμένους τρόπους, εάν δεν συμμορφωνόταν η Τουρκία, θα επιτύγχαναν αυθημερόν και, κλιμακωτά στη συνέχεια, να εκθέσουν την Τουρκία διεθνώς. Ήδη εκτεθειμένη παγκοσμίως για όσα αποτρόπαια η ίδια διαπράττει ως πογκρόμ σε βάρος των δικών της υπηκόων.

Υ Π Ο Τ Ι Θ Ε Τ Α Ι  ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός, όφειλε να ήταν το πρώτιστο στο Προεδρικό της Λευκωσίας, στις ηγεσίες των κομμάτων, στο υπουργείο Εξωτερικών της Αθήνας, αμέσως μετά το Δείπνο της 1ης Δεκ. 2016, όπου για πρώτη φορά ο 7ος ΠτΔ κ. Αναστασιάδης προσέφερε το απαιτούμενο από την Άγκυρα τρόπαιο της Πενταμερούς Διασκέψεως για το Κυπριακό.

– ΑΦΟΥ έκανε για πρώτη φορά, μετά από 43 χρόνια, αυτή, την ιστορικής σημασίας διπλωματική υποχώρηση, αφού έδωσε στους Τούρκους Κατακτητές αυτό ειδικά το εφαλτήριο που επίμονα απαιτούσαν επί τέσσερεις δεκαετίες, θα είχε τουλάχιστον προμελετήσει και προσχεδιάσει πώς θα τα κατάφερνε να το μετατρέψει σε μπούμερανγκ κατά των Τούρκων Κατακτητών.

Ο Μ Ω Σ : Δυστυχώς – δυστυχέστατα, όλ’ αυτά τα στοιχειωδώς αυτονόητα για κάθε είδους διαπραγματευτική προσπάθεια, αποδείχθηκαν ανόητοι ευσεβοποθισμοί και για όσους καθηκόντως τα συλλογίζονται.

Α Π Ο Δ Ε Ι Χ Θ Η Κ Ε ότι, οι Τούρκοι Κατακτητές και οι υπό τον κ. Ακιντζί εντεταλμένοι της Άγκυρας στο κατοχικό της Ψευδοκράτος, πήγαν στο Κρανς Μοντάνα, έχοντας Σχέδια Β΄ και Γ΄ κ.ο.κ. για Μαρωνίτικα χωριά για Βαρώσι κλ.π., ενώ οι δικοί μας, Αναστασιάδης, Άντρος-ΑΚΕΛ, Αβέρωφ-ΔηΣυ και λοιποί, πήγαν χωρίς κανένα Σχέδιο. Παρά μόνο πώς ο καθένας τους ξεχωριστά θα ετοιμάσει εναντίον των άλλων το δικό του «αφήγημα» για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και την επιδίωξη λαφυραγώγησης της εξουσίας πρωτίστως για «το κόμμαν τζιαί τ’ αμμάθκια σας».

Κ Α Ι  ΑΥΤΗ είναι, εν καταλήξει, κι έτσι ήταν διαρκώς 1974 -2017, η θλιβερότατη δι’ ημάς τους Έλληνες σύγκριση, των ανικανοτήτων των ηγετών και ηγεσιών μας, με τις ικανότητες των εκάστοτε ηγεσιών των Τούρκων Κατακτητών.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2168/maronitika-varosi-kai-thliverotates-sygkriseis