Όλοι οι Πρόεδροι έπρεπε να περάσουν από το Εδώλιο

Print Friendly, PDF & Email

08.08.2017 11:48

του Κωστάκης Αντωνίου

Παράνομα και αντισυνταγματικά λεηλάτησαν

τα ιερά χρήματα του λαού για την αμυντική θωράκιση

Δεν ήταν μυστικό, ούτε άγνωστο,  πως εδώ και χρόνια, τα ιερά χρήματα που καταβάλλει ο φορολογούμενος πολίτης, λεηλατούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, με έγκριση των αρμοδίων υπουργών Άμυνας, και αντί να χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκιση της Κύπρου, διατίθενται για να κλείσουν οι “μαύρες τρύπες” των δημοσιονομικών. Αντί να αγοράζονται όπλα και να ενισχύεται η αμυντική επάρκεια της νήσου, χρησιμοποιούνται για την καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων, κοινωνικών επιδομάτων, επιδοτήσεων και αγορές αναλωσίμων. 

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μάριου Πούλλαδου στην Κυριακάτικη Σημερινή,  είναι αρκούντως αποδεικτικό της λεηλασίας του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης από την παρούσα κυβέρνηση και τις προηγούμενες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και επιβεβαιωμένο από στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, από το 1984, όταν άρχισε να καταβάλλεται η έκτακτη συνεισφορά για την άμυνα, μέχρι το 2016, είχαν εισπραχθεί ποσά της τάξης των 8 δισ., εκ των οποίων, τα 4,5 δισ. κατέληξαν στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης και τα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκαν για την καταβολή μισθών, κοινωνικών επιδομάτων, επιδοτήσεων, κ.α.

Πέρσι, επί διακυβερνήσεως του “εθνικόφρονος” ΔΗΣΥ, οι αμυντικές δαπάνες ανήλθαν στο καταθλιπτικό ποσό των 45 εκ. ευρώ, αν και είχαν εισπραχθεί για το σκοπό αυτό, 306 εκ. ευρώ. Μάλιστα η κυβέρνηση Αναστασιάδη, προσανατολίζεται στην  αγορά μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων χαμηλού κόστους, τη στιγμή που οι συνεισφορές του λαού, θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αγορές νέων. Δεν μας έφταναν δηλαδή, τα συστήματα του  δευτέρου παγκοσμίου πολέμου με τα οποία είναι “εξοπλισμένη” η Εθνική Φρουρά, θα αγοράσουμε και άλλα μεταχειρισμένα για να τα τοποθετήσουμε λίγο αργότερα στο Μουσείο της Εθνική Φρουράς. 

Με αυτή λοιπόν την Εθνική Φρουρά και τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό της, υπερηφανεύεται ο Χριστόφορος Φωκαίδης, ότι δημιουργεί “σύγχρονο στράτευμα” και με αυτή την ανοχύρωτη πολιτεία, ευελπιστεί ο Νίκος Αναστασιάδης πως θα κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία και θα διώξει τον Αττίλα. Με αυτό το πεπαλαιωμένο οπλικό σύστημα,  πιστεύουν πως θα προστατεύσουν την κυπριακή ΑΟΖ.

Εάν είμαστε σε ένα σύγχρονο, δομημένο, φυσιολογικό και δημοκρατικό κράτος, σήμερα όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας και όλα τα μέλη των Υπουργικών Συμβουλίων, τα οποία ενέκριναν τη λεηλασία των ιερών χρημάτων του λαού, θα έπρεπε να ευρίσκοντο ενώπιον της δικαιοσύνης και να δίδουν λόγο για τη λεηλασία την οποία διαχρονικά όλοι διέπρατταν. Αλλά δεν ζούμε σε σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, αλλά σε μία ψευδοδημοκρατία, στην ουσία σε  μία προεδρική δικτατορία, στην οποία οι Πρόεδροι της δικαιούνται και νομιμοποιούνται να λεηλατούν, παράνομα και αντισυνταγματικά το ιερό χρήμα του λαού, προκειμένου να καλύψουν τη  δική  τους ολέθρια διαχείριση και στο δημοσιονομικό κομμάτι και στο αμυντικό.

Αυτή η λεηλασία του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης είναι απόρροια και των πολιτικών παράδοσης στην Τουρκία, η οποία ακολουθείται στο πολιτικό πρόβλημα. Δεν συνηγορούμε υπέρ μαξιλιμαστικών τάσεων, ούτε υποστηρίζουμε  ηρωϊκές μωρίες. Μιλούμε για την εθνική αναγκαιότητα την οποία πρέπει να αισθάνεται ο κάθε ηγέτης αυτού του κράτους, να διατηρεί ένα αξιόμαχο στράτευμα το οποίο, τουλάχιστον να είναι σε θέση να προκαλεί δεύτερες σκέψεις στον Αττίλα, προτού επιχειρήσει νέα τυχοδιωκτική ενέργεια. Μιλούμε για μία ικανή αμυντική θωράκιση, η οποία να είναι σε θέση να προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα στη διαπραγματευτική μας θέση. 

Αντ΄αυτού,  οι ηγέτες μας μεταβαίνουν στις συναντήσεις  με του κατοχικούς εκπροσώπους, διαμηνύοντας προς αυτούς: “Προσερχόμαστε γυμνοί και ανοχύρωτοι στη διαπραγμάτευση. Ετοιμοι να συζητήσουμε τους όρους παράδοσης μας”. Και τους συζητούν, παραχωρώντας προς τον κατακτητή όλα τα δικαιώματα μας.  

Πού πάτε κύριοι ανοχύρωτοι και ψοφοδεείς; Σε μία διαπραγμάτευση, όταν δεν έχεις όπλα, είσαι τελειωμένος. Παραδίδεσαι. Και αυτό πράττουν οι ηγέτες μας. Παραδίδονται αδύναμοι, ανοχύρωτοι, ξιπετσισμένοι κουρκουτάδες. Και αμυντικά και οικονομικά…  

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2182/oloi-oi-proedroi-eprepe-na-perasoun-apo-to-edolio