Τους έδωσαν άδεια να γιορτάσουν τη σφαγή της Τηλλυρίας!

Print Friendly, PDF & Email

09.08.2017 11:57 

Κωστάκης Αντωνίου

Κυβέρνηση εθνικής αναξιοπρέπειας και πολιτικής δειλίας 

Ούτε καν εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της τουρκικής βαρβαρότητας

Καλούμεν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να ζητήσει από την Ειρηνευτική Δύναμη, να διασφαλίσει ομαλή διέλευση Ελληνοκυπρίων στο Κιόνελι, προκειμένου να τιμήσουν στον τόπο της σφαγής τους,  τη μνήμη των σφαγιασθέντων εκεί, από Τουρκοκυπρίους, Κοντεμενιωτών. Τον καλούμεν επίσης να ζητήσει από την Ειρηνευτική Δύναμη,  όπως διασφαλίσει τη ομαλή μετάβαση Ελληνοκυπρίων στην Κερύνεια και στον Πενταδάκτυλο, προκειμένου να τιμήσουν τον ηρωϊσμό των πεσόντων προς απόκρουση της τουρκικής εισβολής.  Θα αποδεχθεί αυτό το αίτημα ο Ακιντζί και θα δώσει τη συγκατάθεση του; Αποκλείεται.

Με ποίο έρεισμα συνεπώς, προσφέρεται άδεια στους Τουρκοκυπρίους να διέλθουν δια των ελευθέρων περιοχών για να μεταβούν στα Κόκκινα και να εορτάσουν τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας, η οποία κατέκαυσε με βόμβες ναπάλμ την Τηλλυρία και έκαψε ζωντανούς Ελληνοκυπρίους; Υπάρχει πουθενά κράτος με αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία το οποίο αποδέχεται να παραχωρήσει άδεια σε κατοίκους αποσχισθέντων περιοχών για να εορτάσουν τις απεχθείς εν ψυχρώ δολοφονίες αθώων αμάχων από μία ξένη δύναμη;

Μόνο κυπριακές κυβερνήσεις αποδέχονται αυτόν τον πρωτοφανή εξευτελισμό. Να διευκολύνουν αποσχισθέν και παράνομο μόρφωμα,  να τελεί εορτασμούς για βομβαρδισμούς και δολοφονίες Ελληνοκυπρίων αμάχων. Μόνο το κυπριακό κράτος αποδέχεται την οργάνωση πανηγυριών από τον εχθρό  για να εορτασθούν, δολοφονίες εις βάρος Ελληνοκυπρίων πολιτών του. 

Οι Τουρκοκύπριοι και οι ηγέτες τους δεν μεταβαίνουν στα Κόκκινα για θρησκευτικούς λόγους. Δεν μεταβαίνουν για προσκύνημα σε ιερούς τους χώρους, ούτε μεταβαίνουν εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους. Πάνε για να γιορτάσουν την πυρπόληση της Τηλλυρίας με βόμβες ναπάλμ. Και οι κυπριακές κυβερνήσεις, τους παραχωρούν άδεια. Εξωφρενικό, αναξιοπρεπές, μαζοχιστικό, απίστευτο! Αντί τέτοιες ημέρες, να καταγγέλλονται διεθνώς οι βάρβαροι βομβαρδισμοί της τουρκικής αεροπορίας με βόμβες ναπάλμ, κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσφέρεται ευκαιρία στην Τουρκία και στο παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα, να στείλουν διεθνώς το μήνυμα ότι οι Τουρκοκύπριοι υπήρξαν θύμα “ελληνοκυπριακής βαρβαρότητας”.  Όχι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπήρξε θύμα βάρβαρης επίθεσης και μετρά απώλειες ανθρώπων οι οποίοι μετατράπηκαν σε πυρίκαυστα πτώματα απαγορευμένων διεθνώς, όπλων.

Αλλά εάν αυτό επετρέπετο σε άλλες εποχές, στις οποίες κυριαρχούσε το “ήπιο κλίμα” και “η διευκόλυνση διεξαγόμενων συνομιλιών”, αυτό ίσως να δημιουργούσε κάποια άλλοθι. Σήμερα όμως, όταν η κυπριακή κυβέρνηση,  πασχίζει, υποτίθεται, να αποδείξει διεθνώς την τουρκική δολιότητα και τις προθέσεις της Τουρκίας, αυτό καταντά πλέον και αυτοκτονικό. Οι μαντατοφόροι αποδεικνύονται και δουλοπρεπείς και πανέτοιμοι να υποστούν κάθε είδους εξευτελισμό, από τον εχθρό.

Η Τουρκία λαμβάνει ακόμη ένα δείγμα της αναξιοπρέπειας, της δουλοπρέπειας και της βούλησης παράδοσης των ηγετών μας. Οι τελευταίοι έχουν δώσει τόσα πολλά δείγματα υποταγής στις θελήσεις του Τούρκου κατακτητή,  ώστε μέσα από αυτά τα δείγματα η Τουρκία χαράσσει πολιτικές. Γιατί να εξοργιζόμαστε επειδή  η Τουρκία μας θεωρεί εκλιπόν κράτος, που δεν βρίσκεται πουθενά στον χάρτη, κάτι σαν φυλή του Αμαζονίου; Είναι οι ηγέτες μας που έχουν μέσα στο μυαλό τους την παράδοση και την υποταγή οι οποίοι  γέννησαν τις τουρκικές αντιλήψεις περί ανυπαρξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ναι, είμαστε ανύπαρκτο κράτος, όταν αποδεχόμαστε να πανηγυρίζει ο εχθρός, με δική μας άδεια, τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας, ως νίκη ηρωϊσμού της Τουρκίας. Ναι είμαστε ανύπαρκτο κράτος, χωρίς αξιοπρέπεια και ίχνος αυτοσεβασμού, όταν αποδεχόμαστε να εορτάζεται σφαγή Ελληνοκυπρίων, με δική μας συναίνεση.

Είναι ενδεικτικό ότι ούτε Πρόεδρος, ούτε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε Υπουργός, προέβη χθες σε οποιαδήποτε δήλωση καταδίκης της βάρβαρης τουρκικής επίθεσης κατά της Τηλλυρίας. Τόσο πολύ αγωνίζονται να αποδείξουν στη διεθνή κοινότητα την αδιαλλαξία της Τουρκίας, ώστε λησμόνησαν να υπενθυμίσουν στον έξω κόσμο, τις φρικαλεότητες των Τούρκων στην Τηλλυρία. Την ώρα μάλιστα που το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εξέδιδε ανακοίνωση στην οποία κατάγγελλε την Τουρκία, και υπενθύμιζε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η Τουρκία χρησιμοποίησε τοξικά όπλα.

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς την “παράλειψη” αυτή της κυβέρνησης; Τουρκολαγνεία; Πολιτική δειλία; Απόκρυψη γεγονότων που αποδεικνύουν την τουρκική βαρβαρότητα; Ας κρίνει ο λαός…

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς, πόσο δουλικούς, αναξιοπρεπείς και υποταγμένους ηγέτες, διαθέτει ο κυπριακός ελληνισμός. Γι αυτό ουδέποτε θα κάνουν βήμα υποχώρησης. Πάντοτε θα ζητούν και  πάντοτε θα λαμβάνουν. ‘Εχουν ενώπιον τους ηγέτες εθισμένους στην παράδοση.Και θα τα πάρουν όλα. Να μην έχει καμία αμφιβολία, κανένας Ελληνοκύπριος, περί τούτου…

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2185/tous-edosan-adeia-na-giortasoun-ti-sfagi-tis-tillyrias