Να Δώσουν Λόγο Ενώπιον της Δικαιοσύνης

Print Friendly, PDF & Email

 

21.08 2017

του  Κωστάκη Αντωνίου

Όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι οποίοι συνείργησαν στη λεηλασία του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, πρέπει να κληθούν να δώσουν λόγο ενώπιον της δικαιοσύνης.  Αυτό εγράψαμε όταν ήλθε στο φως το δημοσίευμα του συνάδελφου Μάριου Πούλλαδου και σε αυτό επιμένουμε σήμερα, όταν η “Σημερινή” επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα. Οι Πρόεδροι της  Δημοκρατίας χρησιμοποίησαν ιερά χρήματα που ο λαός προσέφερε για την ενίσχυση της αμυντικής του θωράκισης, για αλλότριους σκοπούς. Τα αφαίρεσαν από το Ταμείο και τα διέθεσαν για να καλύψουν τρύπες της κακοδιαχείρισης των δημοσιονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάριου Πούλλαδου, πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ, δαπανήθηκαν σε τομείς πέραν των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ενσυνειδήτως και αυτοβούλως, οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας παρανόμησαν και χρησιμοποίησαν τα ιερά χρήματα του λαού, για άλλους σκοπούς για τα οποία τα διέθετε ο λαός. Τα χρησιμοποίησαν και τα χρησιμοποιούν ακόμη για πληρωμή μισθών, για παροχή επιδομάτων και για άλλες άγνωστες παροχές, αφήνοντας ευάλωτη την άμυνα της κατεχόμενης πατρίδας τους.

Ποίο χειρότερο ποινικό αδίκημα μπορεί να θεωρηθεί μεγαλύτερο,  από τη στέρηση πόρων για ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του τόπου; Τι άλλο περισσότερο μπορεί να διέπραξαν, ώστε να τους αφαιρεθεί η ασυλία και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη;

Ο Γενικός Ελεγκτής έχει ζητήσει ήδη από τον Γενικό Εισαγγελέα να γνωματεύσει και ο τελευταίος δήλωσε πως οι πληροφορίες φαίνεται  να είναι σοβαρές και εφόσον λάβει αίτηση από την Ελεγκτική Υπηρεσία θα προβεί σε γνωμάτευση.

Με δεδομένη την ενδοτική φιλοσοφία η οποία χαρακτηρίζει την πολιτική Προέδρων της Δημοκρατίας, και την πλήρη απουσία οποιασδήποτε μέριμνας για την ενίσχυση της άμυνας, την προτεραιότητα την οποία αποδίδουν στην δημιουργία πλαστών εικόνων οικονομικής ευμάρειας και την  ανυπαρξία ενδιαφέροντος για την ισχυροποίηση της άμυνας, ήταν φυσικό, ακόμη και την άμυνα να στερήσουν οποιωνδήποτε προοπτικών ενίσχυσης. Αφαιρούσαν και συνεχίζουν να αφαιρούν από το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης, πολύτιμους πόρους και τους διαθέτουν για μία πλαστή ενίσχυση των δημοσιονομικών. Ποίο είναι το αποτέλεσμα; Την μεν οικονομία και τα δημοσιονομικά  οδήγησαν σε κατάρρευση, την δε Κύπρο την κατέστησαν ανοχύρωτη πολιτεία. Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος η καταλήστευση των πόρων για την εθνική άμυνα θα  οδηγούσε σε προσαγωγή των εμπλεκομένων ενώπιον της δικαιοσύνης. Στην Κύπρο της απόλυτης ατιμωρησίας, περνά απαρατήρητο.

Ήρθε η στιγμή, ο Γενικός Ελεγκτής και ο Γενικός Εισαγγελέας να αναλάβουν το μεγάλο βάρος της διερεύνησης αυτού του τεράστιου σκανδάλου. Με ονόματα και αριθμούς να παραθέσουν το μέγεθος της καταλήστευσης και να κατονομάσουν τους μεγάλους υπευθύνους.

Ο  λαός ζητά απαντήσεις και τιμωρίες… 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/08/2226/na-dosoun-logo-enopion-ti-dikaiosynis