Ένας Ενδοτικός που έγινε, λένε, Απορριπτικός για τον μισθό

Print Friendly, PDF & Email

του Άριστου Μιχηιλίδη

22 Οκτ 2016

Ο ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου είναι γνωστός, δεν χρειάζεται συστάσεις. Γνωστότατες και οι θέσεις του στο Κυπριακό. Ενδοτικός με περικεφαλαία, που λέει ο λόγος. (Το «ενδοτικός» με την καλή έννοια, αν υπάρχει). Άξιος πολιτικός, άξιος άνθρωπος. Έγραψε όμως ένα άρθρο στο οποίο δήλωνε ότι αν το σχέδιο που θα συμφωνηθεί δεν θα επανενώνει πραγματικά τη χώρα και τον λαό, τότε θα το απορρίψει.

Μόλις το είπε αυτό, βαφτίστηκε απορριπτικός. H Sunday Mail και η Αλήθεια έγραψαν άρθρα για να ξεσκεπάσουν τον ευρωβουλευτή, που έκανε στροφή. Πρώτα έγραψε η αγγλόφωνη και μετά ανέλαβε την αναπαραγωγή ο Αλέκος Κωνσταντινίδης (20/10/2016) για να μάθουν όλοι τα νέα. Έτσι γίνεται συνήθως με αυτούς τους δύο, είναι σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Κενά δοχεία. Ή κύμβαλα αλαλάζοντα, που αρέσουν στον Αλέκο.

Προχώρησαν, μάλιστα, και στην αποκάλυψη ότι η  στροφή του ευρωβουλευτή, οφείλεται στο ότι αν υπάρξει λύση θα χάσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «και μαζί με αυτήν τον παχυλό μισθό του και τις άλλες απολαβές του». Κι ολ΄ αυτά επειδή τόλμησε να γράψει ότι θα απορρίψει λύση που δεν θα επανενώνει πραγματικά τη χώρα και τον λαό. Οι ίδιοι δεν το θεωρούν απαραίτητο. Τις ίδιες μέρες ο Τάκης Χατζηγεωργίου έγραψε κι άλλο άρθρο-ύμνο στον ενδοτισμό (πάντα, με την καλή έννοια) στο οποίο έλεγε ότι υπάρχουν «σφοδροί πολέμιοι της λύσης» οι οποίοι κάθε φορά που μυρίζονται «πιθανότητα λύσης» στήνουν «εργοστάσια που παράγουν φόβο». Δεν έχει σημασία, όμως. Μόλις μίλησε για πραγματική επανένωση παρεξέκλινε και του έδωσαν κατακέφαλα για να μάθει να μην χαλάει τη μανέστρα. Τόσο θύμωσαν μαζί του, που δεν διστάζουν να του πετάξουν λάσπη αποδίδοντάς του και το ευτελές κίνητρο ότι πούλησε τις αρχές του, τις θέσεις που υποστηρίζει για δεκαετίες για να μην χάσει τον μισθό. (Άσε που δεν πρόκειται να τον χάσει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). 

Ο κ. Χατζηγεωργίου δεν είναι ο πρώτος που δέχεται αυτή τη βρόμικη επίθεση.

Ο Πόλυς Πολυβίου, γνωστός επίσης διαλλακτικός σε βαθμό «κακουργήματος» (δημοσίως εξέφρασε και πίστη στη γραμμή Αναστασιάδη) τόλμησε να στείλει επιστολές στον Πρόεδρο για να επισημάνει ορισμένους κινδύνους ή και τις ελάχιστες διαφωνίες του σε όσα συζητούνται. Και τι δεν του έσουραν του ανθρώπου. Η εφημερίδα Πολίτης έκανε αναλύσεις επί αναλύσεων για να εξηγήσει στον λαό ότι η μετάλλαξη (έτσι έγραψαν!) του κ. Πολυβίου οφείλεται στην επιθυμία του να είναι υποψήφιους του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές (11/9/2016). Παρεξέκλινε κι αυτός κι έπρεπε να εξοντωθεί διά της λασπολογίας, μπας και τον πιστέψει κανένας.

Το ίδιο έγινε και με τον Νίκο Κατσουρίδη, που τελευταία εκφράζει τις απόψεις του με συστηματική αρθρογραφία, όπου δεν υποστηρίζει με κλειστά μάτια μια ψευδολύση και μια ψευδοεπανένωση και μιλά για αρχές και αξίες απαντώντας και σε όσους θέτουν το δίλημμα: είτε η διχοτόμηση είτε η παράδοση, γράφοντας: «Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αγώνας!» (25/10/2015). Παρεξέκλινε κι αυτός και ξεκίνησε η λασπολογία εναντίον του. Τα γράφει αυτά επειδή θέλει κι αυτός να είναι υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου. Πόσους υποψηφίους θα έχει ο ανύπαρκτος ενδιάμεσος χώρος είναι ένα μυστήριο.

Κατά τα άλλα, όμως, είναι οι εχθροί της λύσης που δημιουργούν περιρρέουσα ατμόσφαιρα και εργοστάσια που παράγουν φόβο, όπως λέει κι ο ευρωβουλευτής, που έγινε απορριπτικός από τη μια μέρα στην άλλη. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Η λάσπη είναι έτοιμη, την πετούν πια και στους εαυτούς τους.

 

Πηγήhttp://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/337067/enas-endotikos-pou-egine-lene-aporriptikos-gia-ton-mistho

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.