Ασφάλεια – Εγγυήσεις πραγματοποιούνται ερήμην Εθνικής Φρουράς και Υπουργείου Άμυνας; (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

Ονήσιλος

24 Οκτ 2016

Κατά την διάρκεια της οπτικογραφημένης εκπομπής του ΡΙΚ στις 21 Οκτωβρίου 2016, οι πρόεδροι των ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, παρουσίασαν τις θέσεις τους για τα διάφορα θέματα που αφορούν το Κυπριακό. 

Ένα από το κύρια θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και το κορυφαίο ζήτημα της  ασφάλειας – εγγυήσεων. 

Ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού, επί της ουσίας ταυτίζεται με τη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ, θεωρώντας την ως βάση για περαιτέρω συζήτηση.

Με την συνολική τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ, φαίνεται να συναινεί σε μεταβατική διάταξη παραμονής αριθμού τουρκικών στρατευμάτων απροσδιόριστου επί του παρόντος χρόνου (λογικό χρονικό διάστημα) μέχρι την ολοκληρωτική απόσυρση τους, καθώς όπως επισημαίνει, τα στρατεύματα δεν μπορούν να αποχωρήσουν με μιας, διευκρινίζοντας περαιτέρω, ότι έχει μιλήσει με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έχει ζητήσει από τους επιτελείς του να ετοιμάσουν ένα πλάνο, το τι περίπου θα ήταν ένα λογικό χρονικό διάστημα.

Η τελευταία διευκρινιστική τοποθέτηση του, εγείρει  σοβαρούς προβληματισμούς στο καθένα που παρακολούθησε την εκπομπή, το ποιο φέρεται να είναι το “λογικό χρονικό διάστημα αποχώρησης” που ενδεχομένως να εκτιμήθηκε ή όχι ακόμη από τους αρμόδιους επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας και Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί, στο οποίο παρουσιάζονται μόνο οι τοποθετήσεις για το υπόψη ζήτημα.

Ολόκληρη η εκπομπή του ΡΙΚ παρουσιάζεται στο σύνδεσμο http://www.cybc-media.com/vod2/index.php?view=playlist&playlist_id=58

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.