Απαγόρευσαν 8 βιβλία για τα σχολεία των εγκλωβισμένων

27 Σεπτεμβρίου 2017, 10:42 πμ

  του   Ονούφριου Σωκράτους   

Τεντώνουν το σχοινί κατοχικό καθεστώς και Τουρκία, χρησιμοποιώντας τους εγκλωβισμένους ως αγωγό των μηνυμάτων που επιχειρούν να περάσουν προς την ε/κ πλευρά.

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης τους για επιβολή τελών επί της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλεται στους εγκλωβισμένους, χθες το απόγευμα εξέδωσαν νέο «φιρμάνι» απαγορεύοντας τη μεταφορά 8 βιβλίων για τους μαθητές των σχολείων μας στις κατεχόμενες περιοχές.

Όπως αποκάλυψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας το πρωί στον Active, ανάμεσα στην ύλη που απέρριψαν οι κατοχικές αρχές περιλαμβάνεται και βιβλίο με θέμα τις θρησκευτικές ελευθερίες, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τη δική μας πλευράς.

Πέρσι είχαν απαγορευθεί άλλα 6 βιβλία στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής που βλέπει, κατά τον εκπρόσωπο, στη δημιουργία προβλημάτων για την ομαλή διαβίωση των εγκλωβισμένων στις κατεχόμενες περιοχές.

«Είναι μία εξέλιξη για την οποία θα υπάρξει πολύ συγκεκριμένη αντίδραση από δικής μας πλευράς. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση προνοιών της συμφωνίας της τρίτης Βιέννης του 1975 που αναφέρεται στο θέμα των εγκλωβισμένων», διαμήνυσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Την ίδια ώρα εκκρεμεί και η έκβαση του αποτελέσματος της συζήτηση του θέματος που αφορά στην επιβολή τελών επί της ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ της λεγόμενης κυβέρνησης και των ΗΕ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνέστησε υπομονή, καθώς υπήρξαν όπως είπε ξεκάθαρες οδηγίες για το συγκεκριμένο θέμα από πλευράς του Αντόνιο Γκουτέρες.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/433593/apagrefsan-8-biblia-ga-ta-scholeia-ton-egglobismenon