Δασμοί για Σκλαβωμένους Καρπασίας και Δοκιμασμένο «varlık vergisi» 1942

Print Friendly, PDF & Email

06.10.2017 16:42 

Λάζαρος Μαύρος

Ε Α Ν  ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ  την… πλούσια – πλουσιότατη και.. πολυποίκιλη – ποικιλία της τουρκικής κρατικής διαχρονικής πολιτικής εναντίον του Ελληνισμού (εναντίον της Ρωμιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων και των… «Κκούπρους-Ρουμλάρ»), οι υπό τον κ. Αναστασιάδη κυβερνώντες και οι υπό τους κ.κ. Άντρο (ΑΚΕΛ) & Αβέρωφ (ΔηΣυ) κ.ο.κ. κομματικοί ηγέτες των… «Κυπρορωμιών του Νότου», όχι μόνο δεν θα… εκπλήσσονταν, αλλά θα μπορούσαν κιόλας να προβλέψουν (και εγκαίρως να σχεδιάσουν για ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά) την απόφαση του τουρκικού κατοχικού Ψευδοκράτους εναντίον των σκλαβωμένων Ελλήνων Κυπρίων στην υπόδουλη Καρπασία και των σκλαβωμένων Μαρωνιτών Κυπρίων στον υπόδουλο Κορμακίτη, με την επινόηση των «δασμών» για την υλική βοήθεια που τους αποστέλλει κάθε βδομάδα η κυβέρνηση μέσω της Ειρηνευτικής Δύναμης (UNFICYP) του ΟΗΕ.

Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Η  κρατική μέθοδος, δοκιμασμένη αποτελεσματικά και κατ’ επανάληψιν εναντίον των Ελλήνων (Ρουμλάρ – υπηκόων Τουρκίας) της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου. Αρχής γενομένης από το 1942 με τον περίφημο – εξοντωτικό για τους Έλληνες της Πόλης – Νόμο του «varlık vergisi», Κεφαλικό Φόρο ή Φόρο… Ευημερίας, με τον οποίο, το τουρκικό κράτος επιχείρησε, όταν η Ελλάς δυστύχησε απ’ τον Απρίλιο του 1941 να υποστεί από τους Ναζιστές του Χίτλερ την τριπλή Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρική Κατοχή, να εξοντώσει την οικονομικά στεκούμενη και ανθούσα ελληνική κοινότητα της Βασιλεύουσας και την Εβραϊκή μειονότητα της Τουρκίας.

– ΦΟΡΟΣ varlık vergisi το 1942, «δασμοί» το 2017!!! 

-Ύστερα προστέθηκε το ανθελληνικό πογκρόμ του 1955 εναντίον των περιουσιών των Ελλήνων (Ρουμλάρ) της Κωνσταντινούπολης:

– Τα Σεπτεμβριανά του 1955. Με την προβοκάτσια της έκρηξης στο «σπίτι του Ατατούρκ» στη Θεσσαλονίκη, από εντεταλμένους (κι επιβραβευθέντες κατόπιν) πράκτορες του τουρκικού κράτους.

– Με πρόσχημα ότι… το ΑΚΕΛ στην Κύπρο την 28η Αυγούστου 1955 θα προέβαινε σε… γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων (δες βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια – Bloody Truth»  σελ. 25 επ.).

– Και, ύστερα, ως αποκορύφωμα οι απελάσεις του 1964 των Ελλήνων από Κων/πολη, Ίμβρο και Τένεδο με «δικαιολογία» την… ένοπλη Τουρκανταρσία που το Γραφείο Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας, με την διοικούμενη από το ίδιο ΤΜΤ στην Κύπρο, εξαπέλυσε από 21.12.1963 εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελλήνων Κυπρίων.

Ε Ι Ν Α Ι  ΟΙ σκλαβωμένοι Έλληνες της Καρπασίας και οι σκλαβωμένοι Μαρωνίτες του Κορμακίτη, κακώς ονομασθέντες ως «εγκλωβισμένοι» (λέξη που παραπέμπει στην ανάγκη φυγής για τον απεγκλωβισμό τους), οι όμηροι των Τούρκων Κατακτητών και του τουρκοκυπριακού Ψευδοκράτους τους:

– Για να εκβιάζουν τις αποφάσεις των Ηττημένων Μυαλών των κυβερνώντων στο Προεδρικό του Αναστασιάδη και των γνωστής υποτέλειας («Νόμος Ακιντζί») ηγεσιών Άντρου-ΑΚΕΛ, Αβέρωφ-ΔηΣυ και ούτω καθ’ εξής…

Μ Ε  ΤΟΝ ΙΔΙΟ τρόπο, όμηροι των δοκιμασμένων διαχρονικώς τουρκικών μεθοδεύσεων, θα καταστούν όσοι Μαρωνίτες επιστρέψουν στα σκλαβωμένα χωριά τους, υπήκοοι του κατοχικού Ψευδοκράτους. Και – κατά τον ίδιο λόγο και τρόπο – αν οι Κατακτητές επέτρεπαν επιστροφή των Ελλήνων Κυπρίων στην Αμμόχωστο:

– Όμηροι προς εκβιασμό των αποφάσεων της «ελληνοκυπριακής διοίκησης του Νότου».

Α Λ Λ Α  ΚΑΙ παραπέρα: Με τις ίδιες δοκιμασμένες από το τουρκικό κράτος διαχρονικές μεθόδους, η επιδίωξη τους, με «λύση» Διζωνικού Συνεταιρισμού Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας Εφ’ Όλης της Κύπρου (της Κοινής Διακήρυξης Αναστασιάδη – Έρογλου 11ης Φεβρ. 2014 και της Εκ Περιτροπής Τουρκικής Προεδρίας που ο Αναστασιάδης τους προσέφερε στο Grans-Montana 6 Ιουλίου 2017), να καταστήσουν το σύνολο του κυπριακού Ελληνισμού, όμηρο της Τουρκίας για να εκβιάζει περαιτέρω την Ελλάδα, στο Αιγαίο και στην Θράκη.

Δ Ε Ν  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ να επινοήσουν τίποτε καινούργιο για τις μεθοδεύσεις τους οι Τούρκοι Κατακτητές. Τα έχουν κατ’ επανάληψιν δοκιμασμένα. Έναντι και… μορφωτικώς ανεπαρκέστατων αντιπάλων, Ηττημένων Μυαλών…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2256/dasmoi-gia-sklavomenous-karpasias-kai-dokimasmeno-varlık-vergisi-1942