Το Τουρκοφοβικό Σύνδρομο μιας Τρεμαλέας Ηγεσίας

Print Friendly, PDF & Email

08 Οκτώβριος 2017, 18:00 

Σημερινή

Δήλωση απίστευτης υποκρισίας και φαρισαϊσμού: «Η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μπει σε διάλογο με μια παράνομη οντότητα». Αυτά είπε ο Κυβ. Εκπρόσωπος, με αφορμή τους «δασμούς» που το κατοχικό ψευδοκράτος επιχειρεί να επιβάλει σε προϊόντα προς τους εγκλωβισμένους μας. 

Απορία: Με ποιον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνομιλούσε για δύο και πλέον χρόνια; Με τον εγκάθετο της κατοχικής Τουρκίας, τον Ακιντζί. Ποιος είναι αυτός; Είναι ο δήθεν «πρόεδρος» του κατοχικού μορφώματος. Δηλαδή, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Πρόεδρος συνομιλούσε με έναν παράνομο, αλλά δεν ίδρωνε το αφτί του. Με αφορμή τις νέες κινήσεις στρατηγικής εκ μέρους της Τουρκίας, διά των εγκαθέτων της, αίφνης, ο έχων «κοινό όραμα» με τον πράκτορα της κατοχής, Ν. Αναστασιάδης, φόρεσε φουστανέλες… αντίδρασης!

Η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Κυβ. Εκπρόσωπος, μελετά διάφορα μέτρα αντίδρασης κατά της τουρκικής προκλητικότητας αλλά δεν θα τα δημοσιοποιήσει μέχρι να αρχίσουν να εφαρμόζονται. Τι ξεδιάντροπος εμπαιγμός της νοημοσύνης του λαού! Θυμηθείτε: Όταν ο «Βάρβαρος» αλώνιζε στην κυπριακή ΑΟΖ, και τότε η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι ΘΑ αποφασίσει μέτρα αλλά δεν θα τα δημοσιοποιούσε. Ουδέν έπραξε! Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. 

Γιατί; Διότι και αυτός ο Πρόεδρος υποφέρει από ανίατο τουρκοφοβικό σύνδρομο, το οποίο στηρίζεται στο ηλίθιο επιχείρημα ότι δεν πρέπει να προκαλούμε την Τουρκία «για να μη χαλάσει το κλίμα», ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Οι πολίτες και κόμματα απαιτούν να ληφθούν, επιτέλους, αντίμετρα κατά των Τούρκων.

Στις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις, κανείς δεν σε σέβεται αν εσύ δεν σέβεσαι στον εαυτό σου και δεν υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου και τα συμφέροντά της. Από τον Μακάριο μέχρι τον Αναστασιάδη, όλοι οι ηγέτες μας πάσχουν ανίατα από αυτό το τουρκοφοβικό σύνδρομο. Δεν μελέτησαν, δεν έμαθαν ποτέ και δεν γνωρίζουν την πολιτική τεχνοτροπία του Τούρκου. Γι’ αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία ηττάται συνεχώς, διότι οι ηγέτες της δεν γνωρίζουν τον εχθρό μας Τούρκο.

Ουδέποτε σχεδίασαν μία μακράς πνοής, συγκροτημένη και αταλάντευτη πολιτική στοχοθεσία, ανεξάρτητα από κόμματα και κυβερνήσεις. Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Crans-Montana, οι Τούρκοι εφαρμόζουν σχέδιο Β’: Απαγόρευσαν τη λειτουργία στον Άη Μάμαντα. Απέρριψαν εκπαιδευτικούς και λογόκριναν βιβλία για τα εγκλωβισμένα παιδιά μας. Τώρα επιχειρούν να επιβάλουν «δασμούς» σε προϊόντα προς τους εγκλωβισμένους.

Πώς αντιμετωπίζεται η τουρκική αδιστακτότητα; 

Πρώτον, διακοπή της βοήθειας που η Ε.Ε. παραχωρεί στους Τ/κυπρίους. Δεύτερον, η Κυπριακή Δημοκρατία διαμηνύει ότι η Τουρκία δεν θα ενταχθεί στην Ένωση αν δεν εφαρμόσει πρώτα τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της. Τρίτον, τερματίζεται η δωρεάν φοίτηση δεκάδων παιδιών Τ/κ στην Αγγλική Σχολή. 

Τέταρτον, διενεργούνται σκληροί έλεγχοι στα οδοφράγματα. 

Πέμπτον, απαγορεύεται σε τ/κ τουριστικά γραφεία, λεωφορεία, ταξί και άλλους να μεταφέρουν ανεξέλεγκτα ξένους τουρίστες στα κατεχόμενα. 

Έκτον, ακυρώνονται διαβατήρια και ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς αξιωματούχους του ψευδοκράτους. 

Έβδομον, να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης όσων Τ/κ ή και εποίκων σφετερίζονται ε/κ περιουσίες. 

Όγδοον, αναλαμβάνεται στοχευμένη εκστρατεία καταγγελίας της Τουρκίας διεθνώς ως εισβολέα και κατακτητή της Κύπρου.

Να είναι όλοι σίγουροι: Και αυτή η τρεμαλέα και τουρκοφοβική ηγεσία με έναν όψιμο, προεκλογικό φουστανελά Αναστασιάδη, δεν πρόκειται να κάνει τίποτε! Παρά μόνο θα επιδοθεί στο γνωστό βολικό άθλημα των διαβημάτων και των επιστολών. Οι Τούρκοι δοκίμασαν ξανά τις αντοχές και τις αντιδράσεις της ηγεσίας μας. Την βρίσκουν ξανά αδύναμη, τουρκοφοβική και ανάξια να αντιδράσει. Πάλι δεν θα έχουν κανένα κόστος. Να αναμένουμε και άλλες τουρκικές επιθετικές ενέργειες.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/460230/to-tourkofoviko-syndromo-mias-tremaleas-igesias