Εξηγήσεις από τον ΥΠΑΜ ζητούν οι Κύπριοι Αξιωματικοί

Print Friendly, PDF & Email

  13 Οκτωβρίου 2017, 12:17 μμ  

  του   Ανδρέα Πιμπίσιη   

Έντονη ήταν η αντίδραση των Κυπρίων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς για τα όσα φαίνεται να προωθούνται από πλευράς υπουργείου Άμυνας σ’ ότι αφορά αλλαγές σε εσωτερικές δομές αλλά και ευρύτερα μείωση των μελών της δύναμης.

Με ανοικτή επιστολή του ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού καταγγέλλει προσπάθεια μείωσης των θέσεων αξιωματικών κατά είκοσι δύο. Παράλληλα καλούν τον υπουργό Άμυνας να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα της μείωσης των θέσεων στελεχών της Εθνικής Φρουράς, υπενθυμίζοντας στον Χριστόφορο Φωκαΐδη ότι το ΓΕΕΦ ήδη πρότεινε την αύξησή τους για επιχειρησιακές και μόνο ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΥΠΑΜ: Φεύγουν οι ένστολοι και μπαίνουν… γραβατωμένοι

Αναταραχή στους αξιωματικούς ΕΦ για αλλαγές ΥΠΑΜ

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Άμυνας ο ΣΑΚΣ αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα ανοικτή επιστολή σας καλούμε να διαψεύσετε τις αήθεις και προσβλητικές δημοσιεύσεις του ημερήσιου τύπου, την αμέσως επόμενη της συνάντησής μας, καθ’ ότι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν ευσταθούν. Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχτηκε την μείωση των θέσεων των στελεχών, την στιγμή που, όπως επίσης γνωρίζετε, ο κ. Α/ΓΕΕΦ ήδη πρότεινε την αύξησή τους, για επιχειρησιακές μόνο ανάγκες. Διευκρινίζεται ότι η παραπληροφόρηση δεν προήλθε εκ της τριμελούς εκπροσώπησης του Συνδέσμου. Επί της ουσίας, αναμένουμε τις ενέργειές σας και επιφυλασσόμαστε. Με εκτίμηση Χρίστος Ψαράς, Πρόεδρος Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού».

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/438073/exigseis-apo-ton-ypam-zitoyn-oi-kyprioi-axiomatikoi