Επιτελείο Νικόλα: Αναφορά που επιβεβαιώνεται από έγγραφα

Print Friendly, PDF & Email

24 Οκτωβρίου 2017, 12:39 μμ

  

«H αναφορά του Νικόλα Παπαδόπουλου σχετικά με τους διορισμούς βουλευτών και άλλων αξιωματούχων, από τους κ. Ακιντζί και Αναστασιάδη, επιβεβαιώνεται από τα έγγραφα», ανέφερε σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:  

Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς συμπολίτες μας η προχθεσινή αναφορά του Νικόλα Παπαδόπουλου στην υποχώρηση Αναστασιάδη, με βάση την οποία ο κ. Ακιντζί θα διορίσει στην περίπτωση της λύσης που συζητά ο κ. Αναστασιάδης, τους Ελληνοκύπριους βουλευτές, μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματούχους του κράτους.

Προφανώς, η τακτική της συσκότισης και της παραπληροφόρησης που έχει επιβάλει ο κ. Αναστασιάδης τα τελευταία χρόνια, αποδίδει.

Όμως, η αναφορά του Νικόλα Παπαδόπουλου επιβεβαιώνεται από τα έγγραφα.

Σύμφωνα με την πρόταση Αναστασιάδη, ημερομηνίας 9 Νοεμβρίου 2015, με τίτλο «Entry into force» (τρίτη παράγραφος), η οποία δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς στις 7 Οκτωβρίου 2016  και η οποία και έχει συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές (μετάφραση):

«…οι δύο ηγέτες, θα προχωρήσουν άμεσα, σε διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις και άλλους εμπλεκόμενους, να συμπληρώσουν όλα τα αξιώματα και  θέσεις όλων των θεσμών σε όλες τις εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική) και όλους τους ανεξάρτητους αξιωματούχους, μέχρι να λάβουν χώρα εκλογές ή/και να ακολουθήσουν διορισμοί και τοποθετήσεις, σύμφωνα με τις κανονικές πρόνοιες του συντάγματος. Οι δύο ηγέτες θα ανακηρυχθούν Πρόεδροι και θα εξασκήσουν τις ανάλογες  εξουσίες οι οποίες προνοούνται από το ομοσπονδιακό σύνταγμα…Η διακριτική εξουσία που θα παρέχεται στους δύο ηγέτες θα αφορά κυρίως την επιλογή των ατόμων και των πολιτικών αξιωματούχων οι οποίοι θα αποτελούν την αρχική σύνθεση των σωμάτων ή/και των θεσμών…»

Η υποχώρηση αυτή του κ. Αναστασιάδη:

1.Καταπατεί τις αρχές της δημοκρατίας και μάλιστα στην πιο κρίσιμη, αρχική φάση της εφαρμογής της λύσης.

2.Επιβεβαιώνει το ρόλο Συμπροέδρου που ο κ. Αναστασιάδης έχει αποδώσει στον κ. Ακιντζί.

3.=Επιβεβαιώνει την κατάργηση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και, ως αποτέλεσμα αυτής της κατάργησης, επινοεί την εκχώρηση όλων αυτών των εξουσιών στο πρόσωπο του κ. Ακιντζί και στο πρόσωπο του κ. Αναστασιάδη.

Σε αντίθεση με την καταπάτηση των δημοκρατικών αρχών που αποδέχεται ή προτείνει ο κ. Αναστασιάδης, η Νέα Στρατηγική στηρίζεται στη δημοκρατία και το σεβασμό της βούλησης των πολιτών.

Σε αντίθεση με την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επινόηση επικίνδυνων πρακτικών αντικατάστασής των θεσμών της, η Νέα Στρατηγική προτείνει ενίσχυση και μετεξέλιξη του κράτους μας.

Σε αντίθεση με την πολιτική συσκότισης και παραπλάνησης του λαού που εφάρμοσε ο κ. Αναστασιάδης, η Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου στηρίζεται στη διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση των πολιτών.

Πηγή: philenews