Αναζητείται ένας νέος Θησεύς! Η Διζωνική είναι η Ταφόπλακα του Κυπριακού Ελληνισμού

Print Friendly, PDF & Email

Συνδερία του Εθνικού Συμβουλίου/ ΓΤΠ/ Σταύρος Ιωαννίδης

26.10.2017

Του Κυριάκου Γρ. Σαββίδη*

H Κύπρος βρίσκεται αναμφίβολα στο στόχαστρο αναπότρεπτων κινδύνων τουρκοποίησης, αν δεν ληφθούν τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις, που να ανατρέπουν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής. H λήψη, όμως, τέτοιων αποφάσεων προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ευφυούς, χαρισματικού ηγέτη που να διακρίνεται για την πνευματική του οξυδέρκεια, τη διορατικότητα, την αποφασιστικότητα, την εντιμότητα, την ακεραιότητα χαρακτήρος και προ παντός καθημερινά να έχει ως πυξίδα βίωσης και δράσης το ρητό του Σωκράτους: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον και αγιώτερον και σεμνότερον εστίν η πατρίς…»

Η υπάρχουσα πολιτική ηγεσία, τόσο η ασκούσα την εξουσία, όσο και η επιθυμούσα την κατάληψη αυτής -αντιπολιτευόμενη- τοποθετούν κατά τη γνώμη μας στο υποσυνείδητό τους ως πρωταρχική προτεραιότητα τον θώκο της εξουσίας και σε δευτερεύουσα θέση τη σωτηρία της Κύπρου! Δεν συνειδητοποιούν ότι με την αρχομανία τους στο τέλος  θα υπάρχουν μόνο τα «Σούσα του Αρταξέρξη» και απλώς θα υπηρετούν σ’ αυτά σαν ανδρείκελα του μακρινού απογόνου του, αν συνεχίζουν να ερίζουν και να αλληλοσυγκρούονται. 

Η αντιπολίτευση φέρει τεράστιες, ίσως και μεγαλύτερες εθνικές ευθύνες από την καταποντίσασα το Κυπριακό κυβέρνηση Αναστασιάδη, διότι δεν συνενώνεται στο σύνολό της για να χαράξει μια ξεκάθαρη αντιδιζωνική, αντιομοσπονδιακή, εθνική γραμμή. Στη διεθνή συνταγματολογία δεν υπάρχει διζωνική ομοσπονδία και πολύ περισσότερο το εφεύρημα και επίστρωμα του φίλου τεθνηκότος, μεγάλου ανδρός μ. Τάσσου Παπαδόπουλου: «Διζωνική με σωστό περιεχόμενο». Απλούστατα, γιατί δεν υπάρχει διεθνώς αναγνωρισμένη, νόμιμη, συνταγματική βάση και υπόσταση, εκτός κι αν δεχθούμε τη δημιουργία πρωτογενούς δικαίου, όπως η Τουρκία απαιτεί.

Τα θεωρητικά και ανεφάρμοστα μέχρι στιγμής ψηφίσματα του Σ.Α. και του Ο.Η.Ε. είναι αντιφατικά, αν κάποιος τα μελετήσει επισταμένα και αντικειμενικά. Αλληλοσυγκρούονται με τη διζωνική, εκτός αν οι δυνατοί της γης ονειρεύονται ένα νέο Πύργο της Βαβέλ και θέλουν από τη Μεσοποταμία να τον μεταφέρουν στη Νέα Υόρκη! Θα είναι όμως χάρτινος και θα καταπέσει, εφόσον η βαβελική γλώσσα είναι ακατανόητη και οι Αρχές Δικαίου δεν τηρούνται.

Η Διζωνική σύμφωνα και με τη γνώμη κορυφαίων συνταγματολόγων όπως του Δημ. Τσάτσου ΓΡ, Κασιμάτη κ.ά., είναι η ταφόπλακα του κυπριακού Ελληνισμού!

Ο συμπαθής αλλ’ όχι ο ιδανικότερος υπό τις περιστάσεις, υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, οφείλει να ευθυγραμμισθεί με την ΕΔΕΚ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και το ΕΛΑΜ στο εθνικό θέμα, αν θέλει στο διηνεκές να μην χαρακτηρίζεται από την ιστορία ως κατώτερος του πατρός του που είπε το 2004 το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ. Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ασχέτως των ικανοτήτων του -δεν μετρούν μόνο αυτές- αν το επιθυμεί, υπάρχει και γι’ αυτόν κορυφαία έπαλξη να αγωνιστεί αλλά οφείλει να προβληματιστεί, αν θα συνεχίσει τον κατακερματισμό των αντιστασιακών δημοκρατικών δυνάμεων που ήταν πάντοτε η  πάγια τακτική του «διαίρει και βασίλευε» των υποχθόνιων εχθρών του ελληνισμού.

Όσον αφορά το ΑΚΕΛ, παρά τις κατά καιρούς φωτεινές διαλάμψεις του για την ενωτική γραμμή που τηρούσε μετά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα και τις μετέπειτα διολισθήσεις και παλινορθώσεις του στην πορεία του Κυπριακού, δηλαδή την άλλοτε αντιδιζωνικότητά του, την αντιχουντικότητά του, δεν μπορεί να θεωρείται τώρα αντιπολίτευση αλλά μεγίστη συμπολίτευση, εφόσον «ρουφά» τα εμεμησμένα της χούντας και επικυρώνει με τον Αναστασιάδη τα τετελεσμένα της εισβολής, άσχετα αν προωθεί, δήθεν, για Πρόεδρο έναν έντιμο επιστήμονα και αδιάφθορο άνδρα, τον Σταύρο Μαλά.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε ένα λαβύρινθο αδιεξόδου με τον τουρκικό μινώταυρο να συνεχίζει να μαίνεται, να υπεραίρεται για τις κατακτήσεις του, να απειλεί και να εκβιάζει, να εποικίζει την πατρίδα μας και παράλληλα το «καμάρι» μας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, να κομπάζει πως μεταβαίνει στη Ρωσία ως αναγνωρισμένος Πρόεδρος, ενώ δεν μπορεί να συνοδεύσει τον χειριστή ενός ελικοπτέρου στην Καρπασία για να μεταφέρει αδασμολόγητα τρόφιμα στους πεινασμένους εγκλωβισμένους μας! Ισχυρίζεται ότι μόνο αυτός προώθησε για πρώτη φορά την ουσία του Κυπριακού, δηλαδή την κατάργηση των εγγυήσεων! Δεν είδαμε όμως τη φυγή ουδέ ενός Τούρκου στρατιώτη από τα σκλαβωμένα εδάφη μας.

Είδαμε, βέβαια, την καταπάτηση της διαβεβαιώσεως του Προέδρου που έδωσε στη  Βουλή ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους… την αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας, την παραχώρηση του 29% του εδάφους στην Τουρκία χωρίς την έγκριση των ιδιοκτητών, την ίδρυση δυο ισοτίμων κρατών, τις 4 βασικές ελευθερίες στους Τούρκους υπηκόους να προσφέρονται ανέκκλητες, διερωτώμαστε πού βαίνουμε…! Εάν η εύρεση ενός νέου Θησέως που μπορεί να δαμάσει τον τουρκικό Μινώταυρο χωλαίνει, μια λύση υπάρχει: Η ενοποίηση όλων των δυνάμεων κάτω από ένα πολιτικό σκήπτρο. Η Αριάδνη σίγουρα υπάρχει…

*Δικηγόρος, Φιλόλογος ΜΑ

ΠΗΓΗ:https://www.apopseis.com/anazitite-enas-neos-thisefs-i-dizoniki-ine-i-tafoplaka-tou-kypriakou-ellinismou/