Print Friendly, PDF & Email

01.11.2017 11:44 

του Λάζαρου Μαύρου

Υπό μιαν κάποια «έννοια», είχε δίκαιο στην περί διζωνικής δήλωσή του ο κ. Σταύρος Μαλάς. Και είναι η τρέχουσα επί χρόνια στις αντιλήψεις της πλειονότητας των πολιτών «έννοια». Την οποία καλλιεργούν συστηματικά, σκοπίμως και διαχρονικά τα Ηττημένα Μυαλά των πολιτικών – κομματικών ηγεσιών. Με δυό λόγια:

– Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) είναι εκείνη η λύση, το περιεχόμενο της οποίας θα συμφωνηθεί (αν οψέποτε συμφωνηθεί) στις διακοινοτικές συνομιλίες για να τεθεί προς έγκριση ή απόρριψη σε «δύο ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα των δύο κοινοτήτων» (που εξ αυτής της ρύθμισης προάγονται οιονεί σε «δύο ξεχωριστούς λαούς με ξεχωριστό έκαστος δικαίωμα αυτοδιάθεσης).

Με αυτήν  ακριβώς την «έννοια», ορθά ο επιλεγείς για 2η φορά από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, έναντι του κ. Αναστασιάδη ως υποψήφιος Πρόεδρος, κ. Σταύρος Μαλάς είχε πει στην εκπομπή του «Σίγμα» και στη δημοσιογράφο κ. Κατερίνα Χριστοφίδου ότι «αυτή η συζήτηση περί ΔΔΟ είναι ομολογουμένως κενή περιεχομένου». Και πρόσθεσε διευκρινιστικά ότι «δεν υπάρχει πουθενά ο όρος, εννοώ η περιγραφή του περιεχομένου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μπορεί να συμφωνήσεις σήμερα ένα περιεχόμενο, αύριο άλλο και [μεθ]αύριο άλλο»…

Δεν υπάρχει μεν εισέτι συμφωνημένο «περιεχόμενο της ΔΔΟ». Υπάρχουν όμως στοίβες διαχρονικών, αλλεπάλληλων διαδοχικώς, ελληνικών υποχωρήσεων. Έναντι των πολλαπλασιαζομένων συν τω χρόνω απαιτήσεων των Τούρκων Κατακτητών. Υποχωρήσεις, οι οποίες, προσδιορίζουν με σαφήνεια κι επακριβώς το απεχθές περιεχόμενο της ΔΔΟ:

– Περιεχόμενο της ΔΔΟ τέτοιο που επαληθεύει τον εξ αρχής, για τους οξυδερκείς, ολοφάνερο χαρακτήρα της ως Ανελεύθερης, Αντιδημοκρατικής, Απάνθρωπης, Αντιευρωπαϊκής, Ρατσιστικής και εκ προοιμίου πρωτίστως Ανθελληνικής «λύσης» που επιχειρούν με αταλάντευτη επιμονή και μεθοδικότητα να επιβάλουν στον ηττημένο από το 1974 Ελληνισμό οι Τούρκοι Κατακτητές:

– Με στόχο (α) τη νομιμοποίηση – με ελληνική υπογραφή – της διχοτόμησης του εδάφους σε «δύο ζώνες» που επέβαλαν με πόλεμο οι Κατακτητές, (β) τη νομιμοποίηση του παράνομου Κατοχικού Ψευδοκράτους, δια της προαγωγής του σε ισότιμη συγκυρίαρχη και συνιδιοκτήτρια, της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, τουρκοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία (κράτος, state, kurucu devlet), για (γ) την επέκταση του τουρκικού ελέγχου σε ολόκληρη την Κύπρο ώστε (δ) να επιτύχουν εν τέλει την μετατροπή της Ε.Κ.Ο. («Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας») σε ελεγχόμενο αποφασιστικά από την Άγκυρα – μέσω των Τουρκοκυπρίων – Τουρκικό Προτεκτοράτο.

Αυτές, λοιπόν οι στοίβες ελληνικών υποχωρήσεων που προσδιορίζουν επακριβώς το μέχρι τώρα (έως δηλαδή την 5η Ιουλίου 2017 εν Grans-Montana «κεκτημένο» και απ’ τον Γ.Γρ. του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες) πραγματικό περιεχόμενο της εντελώς συγκεκριμένης «λύσης» ΔΔΟ, περιέχουν και τις εντελώς συγκεκριμένες υποχωρήσεις που προσέφερε στους Τούρκους ο νυν ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης: Από το κείμενο της αρχικής Κοινής Διακήρυξής του με τον κ. Ντερβίς Έρογλου της 11ης Φεβρ. 2014, τα «δώσε και μη πάρε» των διαδοχικών διαπραγματεύσεων του με τον κ. Μουσταφά Ακιντζί 2015-2017, με αποκορύφωμα και «κερασάκι στην τούρτα» την ικανοποίηση και της πάγιας απαίτησης των Κατακτητών για Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία.

Τούτη και τοιαύτη και ουδέν έτερον αυτής, είναι έως τώρα η ΔΔΟ. Τοιούτο και το σαφέστατο περιεχόμενό της. Και τέτοιο θα εξακολουθήσει να είναι, και… σήμερα και αύριο και μεθαύριο, εάν και πάλιν, η εκ του ΑΚΕΛ υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Μαλά – δοκιμασμένη ασφαλώς και το 2013 ως «θυσία της Ιφιγένειας εν Αυλίδι», περάσει στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Ιανουαρίου για να επιτευχθεί η παραμονή του κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό.

  • Άλλωστε ο ίδιος αυτοπροσώπως το επανέλαβε φωνηέντως χθες στις δηλώσεις του στο… Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, καμαρώνοντας και για τις «γραπτές προτάσεις» που προσέφερε στο Grans-Montana 5.7.2017. Εκείνες δηλαδή που είχαν κερασάκι την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία και οι οποίες ήσαν δήθεν “NULL AND VOID (άκυρες και μη υποβληθείσες) αν δεν γίνονταν αμέσως δεκτές.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2291/peri-dizonikis-lysis-malas-ki-anastasiadis