Κοτζιάς, Νιχάτ Ερίμ και Kόκκινη Γραβάτα

Print Friendly, PDF & Email

13.12.2017 15:14 

του Λάζαρου Μαύρου

Π Ο Ι Ε Σ  ΜΕΘΟΔΟΥΣ σχεδίασε, ποια μέσα χρησιμοποίησε και με ποιους τρόπους πέτυχε η Τουρκία, υποκινούμενη αρχικά από τη Βρετανία (προς απόκρουση του ένοπλου αντι-αποικιακού, εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. του 1955 – 59 για Ένωση της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα) και αργότερα επί «δικοινοτικής» Κυπριακής Δημοκρατίας 1960 – 1963,

(α) ΝΑ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΕΙ στα σχέδιά της και υπό τας διαταγάς της την τουρκική μειονότητα της Κύπρου και

(β) ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ως «στρατηγική μειονότητα» και ως «προγεφύρωμά» της πλέον,

(γ) ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της Στρατηγικής Νιχάτ Ερίμ 1956 και του Γραφείου Ειδικού Πολέμου (Ισμαήλ Τάνσου) 1957, με στρατηγικό στόχο την «Επανάκτηση Κύπρου»,

ΕΙΝΑΙ ένα ύψιστης σημασίας κεφάλαιο κατεπειγόντως επιβεβλημένης μελέτης, για τους εν Ελλάδι κυβερνώντες,

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην διακηρυγμένη εν Αθήναις και εν Κομοτηνή, 7η και 8η Δεκεμβρίου 2017, από τον επισήμως προσκληθέντα επισκέπτη της Ελλάδος, Νεο-Σουλτάνο Νεο-Οθωμανό κ. Ερντογάν, «έγνοια και φροντίδα» της Άγκυρας για τη μουσουλμανική – τουρκική μειονότητα, της εντός ελλαδικής επικράτειας Δυτικής Θράκης.

Μ Ε Τ Α  τους «σπουδαιότατης… διπλωματίας» χαριεντισμούς του για την κόκκινη γραβάτα που του δώρισε στην Άγκυρα ο Ερντογάν και την φορούσε επιδεικτικά εκθειάζοντάς την, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στο κόκκινο χαλί κάτω από το προεδρικό αεροσκάφος της Τούρκιγιε Τζουμχουριεττί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που πρώτος υποδεχόταν τον Νεο-Σουλτάνο, ο υπουργός Εξωτερικών του ελλα-δικού μας κράτους κ. Νίκος Κοτζιάς (σ.σ. γραβάτα είχε χαρίσει στο Νταβός 1988 και ο μακαρίτης ο Τουργκούτ Οζάλ στον τότε αναπληρωτή υπ. Εξ. του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, τον μακαρίτη Γιάννη Καψή), οφείλει κατεπειγόντως το χρησιμότερο:

ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ στο ελλα-δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών και να ακούσει προσεκτικά τους καθ’ ύλην εμπειρότερους, επιστημονικά πιο καταρτισμένους, γνώστες της τουρκικής στρατηγικής από Νιχάτ Ερίμ 1956 – Γραφείου Ειδικού Πολέμου 1957, έως Νταβούτογλου – Ερντογάν 2017,για την τακτική που εφήρμοσαν και έκτοτε υλοποιούν, όλες ανεξαιρέτως οι τουρκικές κυβερνήσεις 1956-2017 στο Κυπριακό, με μοχλό την τουρκική μειονότητα (18%) στην Κύπρο.

Δ Ι Ο Τ Ι , απλούστατα, οι Τούρκοι, πράγματι, επί χρόνια, μεθοδεύουν την «Κυπροποίηση» της Δυτικής Θράκης. Με προγεφύρωμα ξανά εκεί την ελεγχόμενη απ’ την Άγκυρα μειονότητα.

– Οι Τούρκοι δεν… πρωτοτυπούν.

– Ούτε βασανίζονται να επινοήσουν τίποτε διαφορετικό από την επιτυχημένη για τους ίδιους «συνταγή» που εφήρμοσαν κι εφαρμόζουν στην Κύπρο.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους στην Κύπρο είναι το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ και για τη Δυτική Θράκη, έγραφε άλλωστε και στο «Στρατηγικό Βάθος» του ο κ. Νταβούτογλου από το 2001. Προτού καν ανέλθουν στην εξουσία οι Ισλαμιστές του κ. Ερντογάν του. Και αυτό το υπόδειγμα συνεχίζει να υλοποιεί ο Ερντογάν. Τώρα, εντονότερα, όπως έδειξε και η ούτω κληθείσα «ιδιωτική επίσκεψή» (!) του στην Κομοτηνή την παρελθούσα Παρασκευή. Πιέζοντας ταυτόχρονα τον Ελληνισμό για «λύσεις συνιδιοκτησίας – ισότιμης συγκυριαρχίας» και στην Κύπρο και στο Αιγαίο και στην Θράκη, χαριεντιζόμενος με την κόκκινη γραβάτα που χάρισε στον κ. Κοτζιά!!!

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2332/kotzias-nixat-erim-kai-kokkini-gravata