Α.Ο.Ζ. και οι μόνες…φρεγάτες του Κυπρίου Προέδρου

Print Friendly, PDF & Email

ΕΙΡΗΣΘΩ ΚΥ 7.1.2018

ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

ΟΥΤΕ ο πιο χαμηλόβαθμος ανθυπαξιωματούχος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε και, βεβαίως, κατά πολλαπλασίως μείζονα λόγο, οιοσδήποτε Πρόεδρος Δημοκρατίας, είχε ποτέ δικαίωμα, αλλ’ αντίθετα, πάντοτε είχε και έχει αυστηρώς απαραβίαστο πολιτικό, πολιτειακό και υπηρεσιακό καθήκον, να μην ξεστομίσει τη δημόσια δήλωση περί «ΑΟΖ του Ψευδοκράτους» την οποία έκανε στα μικρόφωνα και στους φακούς των τηλεοράσεων την Τρίτη 2.1.2018 ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

– ΚΙ ΟΧΙ μόνο δημοσίως, αλλ’ ούτε καν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις και συνομιλίες του, με οιουσδήποτε ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, του επιτρεπόταν να πει όσα είπε και όπως τα είπε, επιτρέποντάς τους να εξαγάγουν έκαστος τα δικά του συμπεράσματα περί των… ορίων της ΑΟΖ που διακυβεύονται στα μυαλά και ενδεχομένως στις προθέσεις του ΠτΔ.

– ΟΣΕΣ προφάσεις εν αμαρτίαις κι αν σκαρφίστηκε εκ των υστέρων για να επουλώσει τις πληγές ασύγγνωστης για ΠτΔ επιπολαιότητας που επέδειξε ο κ. Αναστασιάδης, οι δηλώσεις του αιφνιδίασαν, άφησαν άναυδους κι εξέπληξαν αρνητικά, ακόμη και τους πιο «δικούς του» στο προεκλογικό σκηνικό για τις προεδρικές της 28ης Ιανουαρίου.

– ΑΠΟΔΕΙΞΗ κι αμάχητο τεκμήριο τούτου:

Το άκρως επικριτικό άρθρο που έσπευσε ευθύς να δημοσιεύσει, και μάλιστα από την 1η της σελίδα, επί μαύρου χρώματος, την επαύριον, Τετάρτη 3.1.2018, η ανέκαθεν φιλικότερη στον ίδιο εφημερίδα «Πολίτης», υπό τον εύγλωττο τίτλο «Ούτε γι’ αστείο κύριε Πρόεδρε».

– ΠΡΟΤΟΥ καν τ’ αντίπαλα του Αναστασιάδη εκλογικά επιτελεία αξιοποιήσουν την… «γκάφα του», η πιο «δική» του ανέκαθεν εφημερίδα, στηλίτευσε τις δηλώσεις του.

– Χωρίς να χρειαστεί ή να έχει κανένα λόγο σκοπιμότητας, να τις… «διαστρεβλώσει» ή… «εσκεμμένα να τις παραποιήσει», όπως την Πέμπτη επινόησε να εκστομίσει κατά των ήδη πολλαπλασιασθέντων επικριτών του ο επανακάμψας εκ Σαουδικής Αραβίας κ. Αναστασιάδης.

Α Π Ε Ν Α Ν Τ Ι στην επιδρομική βουλιμία των Τούρκων Κατακτητών,

σε βάρος της θαλάσσιας ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιάδης, όπως κι οι προηγούμενοι ΠτΔ, δεν διαθέτει βέβαια στόλο από φρεγάτες, πυραυλακάτους ή υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, ούτε και σμήνη μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε να αντιτάξει πειστική και αξιόπιστη Ισχύ Αποτροπής στον τουρκικό θαλάσσιο Αττίλα.

– ΟΥΤΕ φρόντισε, στην πενταετία που κυβερνά , ώστε ν’ αποκτήσει τέτοια ναυτική και αεροπορική Ισχύ Αποτροπής η Εθνική Φρουρά.

– ΟΥΤΕ και είχε, επίσης, ποτέ, τέτοια «ένοπλη γραμμή» ο ίδιος, από το 1981 που πρωτοεξελέγη βουλευτής ή από το 1997 που εξελέγη πρόεδρος του μεγαλύτερου εν τη Βουλή κόμματος του ΔηΣυ και ουδέποτε, εξάλλου, την αξίωσε από τους εκάστοτε ΠτΔ…

Α Ο Π Λ Η, ΣΥΝΕΠΩΣ , αεροναυτικά, η Κυπριακή Δημοκρατία (του εκάστοτε ΠτΔ όπως και του νυν απερχόμενου κ. Αναστασιάδη) απέναντι στην εκπεφρασμένη επιδρομική βουλιμία της υπεροπλίας των Τούρκων Κατακτητών, ένα και μόνο ΑΝΑΧΩΜΑ και φυλάκιο διαθέτει:

– ΤΗΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ των Ελλήνων Κυπρίων, με εκατόμβες θυσιών από το 1964, Κρατική Υπόσταση και μόνη παγκοσμίως έκτοτε νόμιμη Διεθνή Προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας: Κράτους – μέλους του ΟΗΕ. Κι απ’ το 2004 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– ΚΑΙ όσα το ισχύον Διεθνές Δίκαιο για την Θάλασσα και για τις ΑΟΖ αναγνωρίζει στην Κ.Δ.

– ΚΑΙ όσα, με βάση το Διεθνές Περί Θαλάσσης Δίκαιο, κατοχυρώνει ΚΑΙ η Ε.Ε. κι εμπράκτως σέβονται όλες – πλην Τουρκίας – οι χώρες.

– ΚΑΙ τα οποία αποτελούν τη βάση, ως προς τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ θαλάσσιου χώρου, για τις διαδοχικές (εύγε βεβαίως στον κ. Αναστασιάδη) Τριμερείς Συνεργασίες της Κ.Δ. με την Ελλάδα και την Αίγυπτο αφ’ ενός, την Ελλάδα και τον Ισραήλ αφ’ ετέρου κι όσες άλλες, με τον Λίβανο και την Ιορδανία, βρίσκονται ήδη υπό εκκόλαψιν.

Ξ Ε Κ Α Θ Α Ρ Η εναρκτήρια βάση, από την 1η κιόλας Τριμερή Αιγύπτου, Ελλάδος, Κύπρου, στη Διακήρυξη του Καΐρου της 8ης Νοεμβρίου 2014 την οποία συνυπέγραψαν οι κ.κ. Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι πρόεδρος Αιγύπτου, Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός Ελλάδος και Νίκος Αναστασιάδης πρόεδρος Κύπρου, γραπτώς επακριβής, περιέλαβε και τα εξής στην 8η και 9η παράγραφό της:

«Υπογραμμίζουμε τον οικουμενικό χαρακτήρα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και αποφασίζουμε να προχωρήσουμε το ταχύτερο στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας, όπου αυτό δεν έχει ακόμα γίνει. Υπογραμμίσαμε τη σημασία του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ΑΟΖ της και απευθύναμε έκκληση στην Τουρκία να σταματήσει όλες τις σεισμικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κύπρου και να απέχει από παρόμοιες δραστηριότητες στο μέλλον».

Α Υ Τ Η ΑΚΡΙΒΩΣ η αντίληψη του ζωτικότατης σημασίας φυλακίου, που ο κ. Αναστασιάδης ανέλαβε επί μία πενταετία να είναι ο αρχιφύλακάς του, δεν του επέτρεπε, ούτε κι εκ παραδρομής ή εξ οιασδήποτε επιπολαιότητας εν τη ρύμη του λόγου του, να εκστομίζει φράσεις, ή «γκάφες», περί «ΑΟΖ της παρανόμου οντότητος» του Ψευδοκράτους.

– Η ΑΟΖ της Κ.Δ. περιλαμβάνει και τις βόρειες σκλαβωμένες απ’ την Τουρκία θάλασσες της Κύπρου ως τη μέση γραμμή με τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

– ΕΚΤΟΣ κι αν στα μυαλά του κ. Αναστασιάδη… θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!!!

ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ