ΚΕ: Ξεκάθαρη πρόθεση Ιταλίας&ΕΝΙ για ολοκλήρωση αποστολής (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

10.02.2018 20:14

SigmaLive

Στις Τομές στα Γεγονότα μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στο γεωτρύπανο SAIPEM 12000, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ΚΔ σε συνεργασία με εταιρείες και Ιταλία προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

«Δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί, με απόλυτη ψυχραιμία προβαίνουμε σε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Πρωταγωνιστής των διαβημάτων είναι η Ιταλία, ο πρωταγωνιστικός αυτός ρόλος, τονίζει και την ενόχληση της Ρώμης από τις προκλήσεις.

Είναι γνωστή η συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εμείς δεν θα παρασυρθούμε σε τέτοιες ενέργειες ή σε διάλογο. Είναι ξεκάθαρα τα ενεργειακά μας δικαιώματα, συνεχίζουμε κανονικά και απρόσκοπτα τους σχεδιασμούς μας», είπε ο Εκπρόσωπος.

«Είναι ξεκάθαρη πρόθεση τόσο της ιταλικής κυβέρνησης όσο και της εταιρείας ΕΝΙ για απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών τους σχεδιασμών», συνέχισε.

Αναφορικά με την συνάντηση ΠτΔ με Σπέχαρ, ο ΚΕ ανέφερε ότι μέσα στο πλαίσιο συζήτησης για επανέναρξη διαλόγου, συμβαδίζουν αυτές οι συμπεριφορές της Τουρκίας, και είναι κάτι που θα τεθεί στο τραπέζι, ξεκαθάρισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/energia/487986/ke-ksekathari-prothesi-italiasampeni-gia-oloklirosi-apostolis