Τουρκικό ΥΠΕΞ: Μη Ειρηνική στάση από Κοτζιά

Print Friendly, PDF & Email

17.2.2018

Σε έντονο ύφος απαντά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις πρόσφατες δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την μελλοντική στάση της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον κ. Κοτζιά ότι έχει υιοθετήσει μία μη ειρηνική στάση, όταν λέει ότι η Ελλάδα την επόμενη φορά που θα προκληθεί στο Αιγαίο θα προβεί σε «μη ειρηνική απάντηση».

Ο κ. Ακσόι, χαρακτηρίζει την στάση του κ. Κοτζιά «ανεύθυνη», η οποία ξεπερνά τα όρια και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Υπενθυμίζει δε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Ακόμη, επισημαίνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών τονίστηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ: Η Τουρκία υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές

• Κοτζιάς: Την επόμενη δεν θα φερθούμε τόσο ειρηνικά

«Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ξανά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση», επισημαίνει ο Ακσόι.

Η δήλωση του εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο από τις κάμερες του σκάφους του λιμενικού σώματος 090 «Γαύδος», που κατέγραψαν καρέ-καρέ τον εκτός κάθε κανόνα ελιγμό της τουρκικής ακταιωρού, που εμβόλισε στο πίσω μέρος του ελληνικό σκάφος προκαλώντας του υλικές ζημιές. 

Πηγή: in.gr

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/eidiseis/ellada/article/490935/toyrkiko-ypex-mi-eiriniki-stasi-apo-kotzia