Ναμί: Ο Τ/κ λαός έχει δικαίωμα πάνω σε όλα τα οικόπεδα

Print Friendly, PDF & Email

20.02.2018 15:09 

Sigmalive

Ο λεγόμενος  «υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας» της ‘ΤΔΒΚ’ τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν τόσο δικαίωμα όσο και οι Ρωμιοί πάνω στο φυσικό πλούτο  του νησιού καθώς ανήκει στο σύνολο της Κύπρου.

Αλλά «οι  Ρωμιοί  συνεχίζουν  να «κλείνουν τα αυτιά τους» στις  δίκαιες εκκλήσεις  της  τουρκοκυπριακής πλευράς  παραβλέποντας τελείως τις προειδοποιήσεις που τους γίνονται  αλλά αντιθέτως υπογράφουν συμφωνίες με διεθνείς εταιρίες βάσει των δικών τους συμφερόντων χωρίς να πραγματοποιήσουν καμία διαβούλευση με τη διοίκηση της ΤΔΒΚ» είπε ο Ναμί.

«Ο Τουρκυπριακός λαός  έχει  δικαίωμα  πάνω σε  όλα τα οικόπεδα. Δεν έχει καμία σημασία που βρίσκονται τα οικόπεδα αυτά είτε στο νότιο είτε στο βορά είτε στο ανατολικό είτε και στο δυτικό τμήμα του νησιού» επισήμανε ο  Οζντίλ Ναμί και συνέχισε ότι «η ΤΔΒΚ συνεχίζει τις έρευνες φυσικού αερίου στο πλαίσιο της  συμφωνίας  που έχει υπογράψει με την Τουρκία και οι Ε/κ  παρόμοια συνεχίζουν τις δραστηριότητες  στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν υπογράψει  με  άλλες διεθνείς εταιρίες».

Είπε ότι απευθύνουν έκκληση στους Ε/Κ «ελάτε να κάνουμε από κοινού τις έρευνες στο σύνολο του νησιού» αλλά με μονομερή βλήματα αποφεύγουν κάθε συνεργασία με την τ/κ πλευρά σχεδόν σε όλα τα οικόπεδα, όπως παράδειγμα και στο οικόπεδο 3. «Σε αυτό το σημείο είναι η δική μας αντίρρηση» τόνισε ο  Ναμί, ο οποίος τόνισε ότι συνεχίζουν τα διαβήματα σε διάφορα επίπεδα για τη εξάλειψη της  αυξανόμενης  στην περιοχή.

«Χωρίς αμφιβολία η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει  να  υπεραμύνεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά  της στη βάση  του διεθνές δικαίου χωρίς τη δημιουργία έντασης» ανέφερε ο Οζντίλ Ναμί.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/politics/490022/nami-o-tk-laos-exei-dikaioma-pano-se-ola-ta-oikopeda