Όπερ και εγένετο…

Print Friendly, PDF & Email

25.02.2018 08:21 

του Λάζαρου Μαύρου

Θ Ε Μ Ε Λ Ι Ω Δ Ω Σ σημαντικό είναι ότι: Απέναντι στις κλιμακούμενες εμπράκτως πολεμικές απειλές της Τουρκίας (αυτήν την φορά σε βάρος του πλωτού βυθοτρυπάνου «Saipem 12000» της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ) στην κυπριακή ΑΟΖ, συνεχίζει να υπάρχει – νομίμως και διεθνώς αναγνωρισμένο – εις χείρας των Ελλήνων Κυπρίων, το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι «μία κοινότητα αναζητούσα κηδεμόνες». Κράτος – μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

ΔΥΝΑΜΕΝΟ, ως ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος, να μην υποτάσσεται στον στρατιωτικό καταναγκασμό της Τουρκίας, αλλά να καταγγέλλει στη διεθνή κοινότητα την βουλιμική επιθετικότητα της Τουρκίας.

ΔΥΝΑΜΕΝΟ, με δραστήρια την εξωτερική του πολιτική στην αξιοποίηση κοινών συμφερόντων, ν’ αναζητεί αποδοτικότερους εξωτερικούς συντελεστές εξισορρόπησης της, υπέρτερης σε βάρος του, πολεμικής ισχύος των Τούρκων Κατακτητών.

ΔΥΝΑΜΕΝΟ, προπάντων, με την εσωτερική του πολιτική στην Οικονομία, στην Άμυνα, στην Παιδεία και στην Κοινωνική Συνοχή, να ξαναστοχαστεί τις μέχρι τούδε δικές του ανεπάρκειες, αμέλειες, παραλείψεις και αδυναμίες. Ώστε, ευθύς αμέσως να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την ενδυνάμωση των δικών του, εσωτερικών συντελεστών ισχύος. Για την Αποτροπή της τουρκικής ισχύος. Συντελεστών, ικανών ν’ αξιοποιήσουν αποτελεσματικότερα τις δυνάμενες να ανελιχθούν σε συμμαχίες, διμερείς και τριμερείς και άλλες συνεργασίες, που επωφελώς οικοδόμησε έως τώρα, με άλλα κράτη της περιοχής.

ΔΥΝΑΜΕΝΟ, δηλαδή, να ορθώσει, εμπράκτως ικανότερη την Αντίστασή του απέναντι στην Τουρκία Κατακτητή.

Δ Ι Α Θ Ε Τ Ε Ι  η Κύπρος, τραγικά πλούσια πείρα και, άρα, πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον γνώση – εμπειρογνωμοσύνη. Ώστε ως Κράτος (κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, πολιτικές ηγεσίες και πολίτες), με ψυχρό ορθολογισμό και παθιασμένο πείσμα, να επινοήσει τις προσφορότερες και πλέον εφικτές μεθοδεύσεις ενδυνάμωσης της Αντίστασης απέναντι στην Τουρκία.

Δ Ι Α Θ Ε Τ Ε Ι  η Ελλάδα επακριβώς το ίδιο, αδιαίρετο και ομοούσιο «υλικό» πείρας και γνώσης (πάντοτε όμαιμον και στις θυσίες) απέναντι στον ίδιο βουλιμικό Τούρκο Νεο-Οθωμανό Επιδρομέα, ο οποίος ταυτόχρονα επιβουλεύεται τον Ελληνισμό ως σύνολο, από την Κύπρο ως το Αιγαίο και την Θράκη.

Τ Ο  ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εναντίον του ιταλικού βυθοτρυπάνου στην κυπριακή ΑΟΖ, ως επικίνδυνη κλιμάκωση της γενικότερης τουρκικής επιθετικότητας στην ευρύτερη περιοχή, κατά τον παρόντα χρόνο, προσφέρεται, με τους κατάλληλους χειρισμούς, ώστε να αποβεί μπούμερανγκ κατά της Τουρκίας. Επαναπροσάγοντάς την στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για τη συνεχιζόμενη επί 44 χρόνια παράνομη στρατιωτική κατοχή των βορείων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, του μόνου κατ’ ουσίαν φταίχτη για την «μη λύση του Κυπριακού» και του επικίνδυνου για την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη επιδρομέα.

Π Ρ Ο Σ Φ Ε Ρ Ε Τ Α Ι  συνάμα, συνδυαζόμενο με την ομοούσια και ομότροπη, επικίνδυνη προκλητικότητα της Τουρκίας, στα Ίμια, στο Αιγαίο, στο Καστελλόριζο, ώστε να σπεύσουν Αθήνα και Λευκωσία στη ραγδαία ενδυνάμωση κι εμπραγμάτωση της κοινής τους πολιτικής για πειστικότερη επί τόπου, διμερώς, τριμερώς, πολυμερώς και διεθνώς, Αντίσταση κατά του επιδρομέα. 

Π Ρ Ω Τ Ο  μικρό δείγμα, αυτής της κατεύθυνσης: Την ώρα που η τουρκική φρεγάτα πλατσούριζε στ’ ανοικτά της Αγιανάπας επικίνδυνα τις απειλές της κατά του “Saipem 12000” στην κυπριακή ΑΟΖ και καταγραφόταν η επιδρομικότητά της, ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης κι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Τσίπρας, συνεννοημένοι, αποφάσισαν στις Βρυξέλλες να καταγγείλουν την Τουρκία στο ανώτατο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Όπερ και εγένετο…

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι  το πρώτο βήμα. Αναγκαία, πάραυτα, διαδοχικά κλιμακούμενα κι αταλάντευτα, τα υπόλοιπα.

  • Καθάπερ επιβάλλουν οι κανόνες της αποτελεσματικής Εθνικής Αντίστασης και της Αξιόπιστης Αποτροπής.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2368/oper-kai-egeneto