Πλάνο Αποκλεισμού του Φυσικού Αερίου Ετοιμάζει η Τουρκία (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

27.02.2018 19:18 

Σωτήρης Παπαδόπουλος

Εν πλω προς το Μαρόκο βρίσκεται το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, εν πλω προς το Οικόπεδο 10 βρίσκονται τα ερευνητικά της EXXON που θα πραγματοποιήσουν έρευνες στους στόχους “Άνθεια”, “Δελφίνος” και “Γλαύκος”.  

Οι Αμερικανοί μιλούν για ενεργειακό σχεδιασμό ο οποίος συνίσταται, στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, που δίνει ενεργειακή ασφάλεια.

Όπως δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ «Ανησυχούμε για τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία των ναυτικών της δυνάμεων για την παρενόχληση της Κύπρου στην εξερεύνηση των ενεργειακών της κοιτασμάτων.

Την ίδια ώρα ξεκάθαρο δίλλημα στην Τ/κ ηγεσία θέτει η Λευκωσία, αναφορικά για την στάση της στο ενεργειακό ζήτημα.

«Μέχρι τη συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας έχουμε μπροστά μας ένα μήνα με πολλά σημαντικά ερωτήματα που θα απαντηθούν», δήλωσε ο Γιώργος Λακκοτρύπης. 

Αυτό το μήνα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα εξής ζητήματα:

1. Θα ανανεωθεί η Τουρκική NAVTEX στο Οικόπεδο 3;

2. Θα δημιουργήσει κρίση η Άγκυρα και στην άφιξη των ερευνητικών της EXXON;

3. Θα έρθει το Τουρκικό Γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ;

Η Λευκωσία συμμερίζεται τις τοποθετήσεις Κοτζιά περί καλύτερης δήλωσης που έγινε ποτέ από την ΕΕ για την Τουρκία. Πλέον φιλοδοξεί αν η Άγκυρα δεν αλλάξει συμπεριφορά, οι δηλώσεις να μετατραπούν σε αποφάσεις 

Παιχνίδι κυριαρχίας προσπάθησε πάντως και σήμερα να παίξει η Τουρκία. Η εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρει ότι άδεια από την Τουρκία ζήτησε γερμανικό ερευνητικό σκάφος για να διεξάγει επιστημονικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, εκδίδοντας NAVTEX.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/energia/491637/plano-apokleismou-tou-fysikou-aeriou-etoimazei-i-tourkia