Ενισχύονται οι Τουρκικές Δυνάμεις στη μεθόριο Τουρκίας – Ιράκ

Print Friendly, PDF & Email

01 Noe 2016

Μεταφέροντα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στο Σιλόπι, στον απόηχο των εξελίξεων σε Ταλάφαρ και Σιντζάρ

Κινητοποίηση στην τουρκική πλευρά των συνόρων, έναντι των εξελίξεων στη μεθόριο με το Ιράκ.

Στον απόηχο των εξελίξεων σε Ταλάφαρ και Σιντζάρ, έπειτα από την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου, ξεκίνησε η μεταφορά αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων στην συνοριακή πόλη Σιλόπι. 

Με τη μεταφορά η οποία ξεκίνησε αφού οι εξελίξεις σε Ταλάφαρ και Σιντζάρ αξιολογήθηκαν ως απειλή εναντίον της εθνικής ασφαλείας, ενισχύονται οι δυνάμεις που είναι αναπτυγμένες στο Σιλόπι. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει το πρώτο σήμα για τη μεταφορά αυτή κατά τη δεξίωση με αφορμή τη γιορτή της 29ης Οκτωβρίου, λέγοντας:

« Το Ταλάφαρ είναι ένα ευαίσθητο θέμα για μας. Δεν πρόκειται η Τουρκία να διάκειται θετικά στα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο εκεί. Το είπα αυτό ανοιχτά σε όλους τους αξιωματούχους. Τους είπα ότι η πόλη είναι τουρκομάνικη. Οι μισοί των κατοίκων είναι Σιίτες και οι άλλοι μισοί Σουνίτες. Εμείς βέβαια δεν κάνουμε την αξιολόγηση μας βάσει Σιιτών ή Σουνιτών, κοιτάζουμε το θέμα σαν Μουσουλμάνους. Αν όμως η οργάνωση Χασντί Σάμπι σκορπίσει τρομοκρατία εδώ, θα είναι διαφορετική η απάντηση που θα δώσουμε. Εμείς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Ντοχούκ, στηρίζουμε τις εδώ δυνάμεις από το Σιλόπι. Θέλω να σημειώσω ότι θα ενισχυθεί η παρουσία αυτή. Το Ταλάφαρ και Σιντζάρ αυτή τη στιγμή είναι ευαίσθητοι στόχοι για μας. Βέβαια είναι σε εξέλιξη και οι από κοινού εργασίες μας με του Μουτζαχεντίν της Νινευής, όπως και με τους Πεσμεργκά».

Πηγή: http://www.trt.net.tr/greek/tourkia/2016/11/01/eniskhuontai-oi-tourkikes-dunameis-ste-methorio-tourkias-irak-601500

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.