Είστε Ηγέτες της Ευρώπης ή ένα Τσούρμο Ανίκανων Υποκριτών;

Print Friendly, PDF & Email

  21 Μαρτίου 2018, 11:52 πμ  

του   Άριστου Μιχαηλίδη     

Αύριο που θα συνεδριάζουν οι ηγέτες της Ευρώπης, πριν εγκρίνουν άλλα τρία δισεκατομμύρια για την Τουρκία, να φροντίσουν να ξαναδιαβάσουν τις δηλώσεις του Ερντογάν. Αυτές που τους έλεγε ότι άμα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν. Για να σιγουρευτούμε αν τους έμεινε τσίπα αξιοπρέπειας. Να δουν και τις άλλες, που έλεγε για πολίτες κράτους μέλους, τους Έλληνες, ότι «γλύτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο και έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα». Μετά να μάθουν και τι συμβαίνει στην ΑΟΖ άλλου κράτους μέλους, της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου έχει αμολήσει τις φρεγάτες του και απειλεί θεούς και δαίμονες, και εμποδίζει ευρωπαϊκές εταιρείες να κάνουν τη δουλειά τους. Μετά από αυτά, αν τους απομένει φιλότιμο, ας δουν και τις φωτογραφίες με τους Κούρδους πρόσφυγες της Αφρίν, τις δολοφονίες και τις λεηλασίες, τη στρατιωτική εισβολή από μια χώρα που είναι υποψήφια με περγαμηνές για να ενταχθεί στον πολιτισμένο κόσμο της Ευρώπης. Κι αν αυτά δεν τους λένε τίποτα, ας ρίξουν μια ματιά στην έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που κυκλοφόρησε μόλις χθες. «Οι αριθμοί είναι απίστευτοι» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν. «Σχεδόν 160.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τους 18 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης∙ 152.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί, πολλοί από τους οποίους με τρόπο εντελώς αυθαίρετο∙ εκπαιδευτικοί, δικαστές και δικηγόροι έχουν απολυθεί ή διώκονται∙ δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί∙ ΜΜΕ έχουν κλείσει και ιστότοποι έχουν μπλοκαριστεί».

Αν τους μένει τσίπα ντροπής τότε ας εγκρίνουν τη χρηματοδότηση του ανισόρροπου δικτάτορα κι ας επαναλάβουν το χάιδεμα, που του κάνουν κάθε φορά που εξετάζουν τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Διότι, στην κοινή λογική, δεν αρκούν πλέον οι επαναλαμβανόμενες συστάσεις περί βελτίωσης των σχέσεων με τους γείτονες και αποφυγής των προκλήσεων. Τα γεγονότα έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις… συστάσεις, δεν έχουν νόημα, ούτε αποτέλεσμα. Η εξημέρωση του θηρίου, που είναι και πολιτική Κύπρου και Ελλάδας, έχει αποτύχει παταγωδώς. Φοβούνται, λέει, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι θα πραγματοποιήσει τις απειλές του και θα στείλει στην Ευρώπη, στην Ελλάδα κυρίως, χιλιάδες πρόσφυγες. Και προτιμούν να τον χρηματοδοτούν για να μην το κάνει. Του έδωσαν ήδη τρία δισεκατομμύρια, θα του δώσουν μεθαύριο άλλα τόσα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε εκβιαστή που δεν σταματά ποτέ να απαιτεί περισσότερα αφού βλέπει ανταπόκριση στον εκβιασμό του. Αλλά, με τόσα δισεκατομμύρια κι άλλα τόσα που θα απαιτήσει και θα δώσουν αργότερα, θα μπορούσε η Ευρώπη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και, πάντως, με αξιοπρέπεια το προσφυγικό πρόβλημα, είτε στο έδαφος της, είτε με τη συνεργασία άλλων χωρών, όπως η Ιορδανία, που επίσης υποδέχεται πρόσφυγες. Παρά να τα δίνει σε έναν παράλογο δικτάτορα για να κάνει εισβολές στη Συρία, στο Αιγαίο ή στην Κύπρο.

Δεν είχαν κανένα δισταγμό οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για να επιβάλουν βαριές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Κριμαία, που διαρκούν τώρα 3,5 χρόνια και ισχύουν μέχρι τον Ιούλιο (θα συνεχιστούν με παράταση, φυσικά). Τι κυρώσεις είχε η Τουρκία για την παραβίαση της κυριαρχίας κράτους μέλους στην κυπριακή ΑΟΖ; Τι κυρώσεις είχε για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις απειλές κατά της Ελλάδας; Τι κυρώσεις είχε για την εισβολή στην Αφρίν; Αντίθετα του προσφέρεται απόλυτη κάλυψη και χρήματα για να συνεχίσει να παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να κοροϊδεύει με την αλαζονεία του ανόητου τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πάρει μέτρα: Μέχρι να συμμορφωθεί η Άγκυρα με τις αρχές της ΕΕ και με όλες τις υποδείξεις των προηγούμενων συνόδων κορυφής, όπως αναφέρονται στα Συμπεράσματα, το κονκλάβιο των Βρυξελλών οφείλει να ακυρώσει τη σύνοδο της Βάρνας όπου θα συζητηθούν οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε μια προσπάθεια αναζωπύρωσης της ενταξιακής πορείας. Να ακυρώσει τη χρηματοδότηση με άλλα τρία δισεκατομμύρια και να προσαρμόσει τους σχεδιασμούς της. Να ακυρώσει κάθε προσπάθεια επανέναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Να περιλάβει στις υποχρεώσεις της Τουρκίας την απόσυρση του στρατού εισβολής από τις κουρδικές περιοχές, του ναυτικού αποκλεισμού της κυπριακής ΑΟΖ και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν που είναι φυλακισμένοι. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις ούτε καν ότι θα τα επιδιώξουν Κύπρος και Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον να το πούμε: οτιδήποτε λιγότερο θα είναι η κορύφωση της υποκρισίας και οι ηγέτες της ΕΕ θα είναι οι πιο θλιβεροί ηγέτες της ευρωπαϊκής ιστορίας.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/503052/eiste-igtes-tis-evropis-i-ena-tsoyrmo-anikanon-ypokriton