Από τη λογική των «μη αντιποίνων» στο δείπνο του νέου εξευτελισμού με τον κατοχικό πράκτορα

Print Friendly, PDF & Email

25.03.2018 07:00 

του Σάββα Ιακωβίδη

Γιατί ο Ν. Αναστασιάδης δεν θέλει να προκαλέσει έστω κάποιο κόστος στην Τουρκία; Διότι πιστεύει αφελέστατα ότι με ένα νέο δείπνο υποταγής στις τουρκικές αξιώσεις (όπως την 1.12.2016), θα… διευκρινίσει τις προθέσεις τους. Ο μοιραίος αυτός Πρόεδρος ακόμα δεν αντιλήφθηκε ότι οι προθέσεις της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες από το 1956, κάθε μέρα διευκρινίζονται με ωμότητα και ο Ερντογάν βροντοφωνάζει ότι στόχος του είναι να μας τουρκέψει, αφού μας αρπάξει και το φυσικό αέριο.

Τελικά, αύριο στη Βάρνα της Βουλγαρίας, οι 28 ηγέτες της Ε.Ε. θα δειπνήσουν με τον σφαγέα των Κούρδων και τον κατακτητή της Κύπρου, Ερντογάν. Οι λεονταρισμοί Αναστασιάδη προς τους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα επιδίωκε ματαίωση της Συνόδου απεδείχθησαν ακόμα μία φορά ηχηρές πομφόλυγες και λήροι. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη σύνοδο της περ. Πέμπτης ικανοποίησε φραστικά τις απαιτήσεις της Λευκωσίας. Στο κείμενο των Συμπερασμάτων αναφέρεται ότι «καταδικάζει έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και υπογραμμίζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την  Κύπρο και την Ελλάδα. Επαναλαμβάνοντας τα Συμπεράσματα του Οκτωβρίου 2014 και τη  δήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου 2005, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί επειγόντως την Τουρκία να τερματίσει αυτές τις ενέργειες και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.

»Στο πλαίσιο αυτό επαναλαμβάνει την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις καλές γειτονικές σχέσεις και να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με όλα τα κράτη-μέλη, περιλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας». Έντονη μεν η λεκτική καταδίκη αλλά… ο Ερντογάν, ο οποίος ξανάγινε Τούρκος, θα γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ευρωπαϊκές παραινέσεις. Διερωτάται κάθε Κύπριος: Πού είναι η έμπρακτη κοινοτική αλληλεγγύη προς την Κυπριακή Δημοκρατία; Γιατί η Ε.Ε. δεν αντιδρά στην εισβολή, κατοχή τμήματος της κυπριακής και ευρωπαϊκής ΑΟΖ και παρεμπόδιση του ερευνητικού προγράμματος της Κύπρου; Γιατί με τέτοιον ανεκδιήγητο φαρισαϊσμό εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Στην περίπτωση της Ρωσίας, για τις υποθέσεις της Κριμαίας και ενός διπλού κατασκόπου, η Ευρώπη επιβάλλει αυστηρές αλλ’ επιλεκτικές κυρώσεις. Στην περίπτωση της τουρκικής εισβολής και κατοχής του θαλασσοτεμαχίου 3 της  κυπριακής ΑΟΖ και στο κουρδικό Αφρίν, στη Συρία, οι υποκριτές των Βρυξελλών περιορίζονται σε φλύαρες πλην αναποτελεσματικές εκκλήσεις σε έναν σχιζοφρενή χιτλεροφασίστα, ο οποίος φαντασιώνεται ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Γιατί, όμως, οι εταίροι μας να είναι βασιλικότεροι του Ν. Αναστασιάδη; Γιατί να πάρουν μέτρα κατά της Τουρκίας αφού ο Πρόεδρος δεν θέλει αντίποινα εναντίον της; Το ξεκαθάρισε ο Κυβ. Εκπρόσωπος, Πρ. Προδρόμου, ο οποίος, στις 8 τρέχοντος, δήλωσε ότι η Λευκωσία δεν προχωρεί με τη λογική αντιποίνων προς την Τουρκία και το ενδεχόμενο ματαίωσης της Συνόδου Ε.Ε.-Τουρκίας στη Βάρνα, αύριο, 26 Μαρτίου. Γιατί; Διότι, πρώτον, Αθήνα και Λευκωσία τρέμουν στην ιδέα ο παρανοϊκός Ερντογάν να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο. Δεύτερον, δεν είναι σε θέση να αντισταθούν πολεμικά. Τρίτον, προς τι, τότε, οι τριμερείς και τετραμερείς συνεργασίες αν δεν μετουσιώνονται σε αμυντική συνεργασία; Τέταρτον, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ε.Ε. ούτε το Ισραήλ, ακόμα ούτε και ο Πούτιν έχουν οποιαδήποτε επιρροή στον σχιζοφρενή Ερντογάν. Πέμπτον, ως γνήσιος μιμητής του Χίτλερ, ο σουλτάνος θα φτάσει μέχρι το Ιράκ, δήθεν για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, αλλά στην ουσία για να εμποδίσει δημιουργία κουρδικού κράτους.

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται έναντι του όπως η Γαλλία και η Βρετανία έναντι του Χίτλερ κατά την υπογραφή της Συνθήκης του Μονάχου. Η ανθρωπότητα πλήρωσε με εκατομμύρια νεκρούς και απίστευτες καταστροφές την ηλίθια πολιτική κατευνασμού του ναζιστικού θηρίου. Η ίδια βλακώδης πλην ολέθρια πολιτική ακολουθείται σήμερα από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. και, φυσικά, περισσότερο από την Ελλάδα και την Κύπρο έναντι του χιτλεροφασίστα Ερντογάν.

Ο Ελληνισμός έχει διπλωματικά όπλα στη φαρέτρα του, τα οποία δεν τολμά να αξιοποιήσει,  επειδή διαχρονικά πάσχει από τουρκοφοβικά σύνδρομα. Πρώτον, να ανακόψει παροχή κοινοτικών κονδυλίων στο ψευδοκράτος. Δεύτερον, να διαμηνύσει ότι στο εξής θα εμποδίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Τρίτον, να απαιτήσει να εφαρμοστεί, επιτέλους, η αντιδήλωση της Ε.Ε. της 21.9.2005, η οποία αξιώνει από την Άγκυρα αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέταρτον, Ελλάδα και Κύπρος να συμπήξουν αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ, τη Γαλλία ή και άλλες φίλες χώρες.

Γιατί ο Ν. Αναστασιάδης δεν θέλει να προκαλέσει έστω κάποιο κόστος στην Τουρκία; Διότι πιστεύει αφελέστατα ότι με ένα νέο δείπνο υποταγής στις τουρκικές αξιώσεις (όπως την 1.12.2016) θα… διευκρινίσει τις προθέσεις τους. Ο μοιραίος αυτός Πρόεδρος ακόμα δεν αντιλήφθηκε ότι οι προθέσεις της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες από το 1956, κάθε μέρα διευκρινίζονται με ωμότητα και ο Ερντογάν βροντοφωνάζει ότι στόχος του είναι να μας τουρκέψει, αφού μας αρπάξει και το φυσικό αέριο. Ο Ν. Αναστασιάδης ούτε ακούει ούτε καταλαβαίνει ούτε είδε τι ο σουλτάνος διέπραξε στο κουρδικό Αφρίν. Τόση ηθελημένη πολιτική τύφλωση. Τόση ενσυνείδητη προσπάθεια να κατευναστεί ο αποθηριωμένος Αττίλας.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/savvas-iakovidis/2380/apo-ti-logiki-ton-mi-antipoinon-sto-deipno-tou-neou-ekseftelismou-me-ton-katoxiko-praktora