Ακιντζί Al Jazeera: Αιχμές σε Ε/κ – Μπορεί να συμβεί ατύχημα

Print Friendly, PDF & Email

31.03.2018 16:57
του Τάσου Χριστοδούλου

επανένωση», το αραβικό δίκτυο Al Jazeera φιλοξενεί συνέντευξη του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

«Είναι πάντα έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά δεν είναι έτοιμοι για λήψη αποφάσεων», λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, στο Al Jazeera.

Και προσθέτει: «Φυσικά, αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, πρέπει να μιλήσουμε, αλλά, σε κάποιο σημείο, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις».

«Πρέπει να δω μερικές ενδείξεις ότι η νοοτροπία έχει αλλάξει … Εκτός από αυτό πρέπει να έχουμε διαπραγματεύσεις σε κάποια στιγμή, αλλά όχι με την πεπατημένη, δεν πρέπει να περιστρεφόμαστε γύρω από τα θέματα συνεχώς χωρίς αποτελέσματα, πρέπει οι διαπραγματεύσεις να είναι προσανατολισμένες στο αποτέλεσμα», σημειώνει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, δηλώνει στο αραβικό δίκτυο, ότι «τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή», εν μέσω διαφωνίας για το φυσικό αέριο και η επίλυση του είναι όλο και πιο πολύπλοκη.

«Δεν μπορώ να πω ότι όλα είναι ωραία και τα πάντα θα είναι υπό έλεγχο, μερικές φορές ορισμένα πράγματα συμβαίνουν απροσδόκητα και τυχαία … Βλέπω μια μεγάλη ευκαιρία εκεί, αν αντιμετωπιστεί σωστά, διαχειριστεί σωστά, χωρίς τον φόβο ατυχημάτων [για τους εαυτούς μας] και των άλλων τότε μπορούμε να έχουμε αμοιβαίο όφελος από αυτό (σ.σ εννοώντας το φυσικό αέριο)… Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, θα πρέπει να αναμένετε ατυχήματα ανά πάσα στιγμή», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σύμφωνα με το δημοσίευμα επιμένει στη δέσμευση του να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό, σημειώνοντας παράλληλα ότι αποτελεί μέλος της τελευταίας γενιάς που θυμάται να ζει σε μια αδιαίρετη Κύπρο, αναγνωρίζοντας την ίδια στιγμή ότι το εγχείρημα επίλυσης δεν είναι μια εύκολη διαδικασία.

«Είναι όλο και πιο δύσκολο και όλο και πιο σύνθετο. Υπάρχει μια ωραία φράση που λέει ότι η “ελπίδα πεθαίνει τελευταία”, αλλά πρέπει να δουλέψεις σκληρά και πρέπει να δουλέψεις για να την κρατήσεις ζωντανή γιατί αλλιώς, την σκοτώνεις», καταλήγει.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/politics/498869/akintzi-al-jazeera-aixmes-se-ek-mporei-na-symvei-atyxima