Έχει γίνει αποδεκτή η εκ΄ περιτροπής Προεδρία; Ανανέωση (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

Ονήσιλος

3 Νοε 2016

Αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του προέδρου του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ στις 21 Οκτωβρίου 2016, ο οποίος παρουσιάζει μεταξύ άλλων, τις θέσεις του κόμματος του στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, την οποία φέρεται να την αποδέχεται. Εξίσου σημαντικές και οι θέσεις των προέδρων του ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για το υπόψη θέμα. Το μόνο που ενδεχομένως απομένει, είναι το πως θα λανσαριστεί στη συνέχεια στο κυπριακό λαό.

Νέες Δηλώσεις

Στη τηλεοπτική ενημέρωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 04 Νοεμβρίου 2016 απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την εκ΄περιτροπής προεδρία, ο πρόεδρος τοποθετήθηκε πως:

 «η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν αποδεχόμαστε την εκ περιτροπής προεδρία. Ο διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν είναι δυνατόν, ποτέ να σας έλεγα ότι θα αποδεχθώ την εκ περιτροπής προεδρία με αντάλλαγμα κάτι άλλο. Θα δούμε πώς εξελίσσεται (η διαπραγμάτευση). Η θέση μας παραμένει πάντως. Δεν είναι δημοκρατικό, αλλά οι απόλυτες θέσεις, πολλές φορές, σε θέματα – και δεν μιλώ για αυτά που με ρωτήσατε αλλά γενικότερα – δεν επιτρέπουν τη διαπραγμάτευση…  Η θέση μας είναι καθαρή. Να το ξεκαθαρίσω. Επαναλαμβάνω: το να κηρύττεις δημοσίως, υποχρεώνεις τον άλλον να αντιδράσει και να τοποθετηθεί και εν συνεχεία δεν θα υπάρξει μετακίνηση. Και είναι από εκείνους που θέλουμε τη μετακίνηση».

Τρεις μέρες αργότερα στην εκπομπή του Sigma (07 Νοε 2016) «ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ», ο τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρ. Πουργουρίδης,  τοποθετείται για το θέμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα βίντεο που ακολουθούν, στα οποία παρουσιάζονται μόνο οι τοποθετήσεις για το υπόψη ζήτημα.

Ολόκληρη η εκπομπή εδώ.

 

Ολόκληρη η εκπομπή εδώ 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.