Κόκκινα και κίτρινα μπερέ και πράσινες φούσκες

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

04 Νοε 2016

Η επιχείρηση Πύλας και ο εμπαιγμός των κορόιδων
Στο πλαίσιο της συνεργασίας γιατί δεν ζητείται η παράδοση του δολοφόνου του Σολωμού;

Λοιπόν, κορόιδα, κάποια στιγμή, η ηγεσία της παράνομης αστυνομίας των κατεχομένων δέχθηκε την επιφοίτηση του πνεύματος του Αλλάχ και αποφάσισε να διεξαγάγει στην τουρκική πλευρά της Πύλας επιχείρηση κατά των παράνομων καζίνων. Το ψευδοκράτος έχει πλημμυρίσει από παράνομα καζίνα, αλλά μόνο τα παράνομα καζίνα της Πύλας ενοχλούσαν τον εφέντημ Ακιντζί.

Αλλά, περιέργως, την ίδια στιγμή που το πνεύμα του Αλλάχ φώτιζε τα γραφεία της “αστυνομίας”, το Άγιο Πνεύμα επιφοιτούσε και το Αρχηγείο της νόμιμης Αστυνομίας του κράτους. Το οποίο αποφάσισε επίσης να διεξαγάγει επιχείρηση κατά των παράνομων καζίνων, στην ελληνική πλευρά της Πύλας. Και ξαφνικά τα δύο πνεύματα συναντήθηκαν και χωρίς καμία προσυνεννόηση, η νόμιμη και η παράνομη αστυνομία αποφάσισαν, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, να διεξαγάγουν ταυτόσημες επιχειρήσεις στα δύο τμήματα της Πύλας για να πατάξουν την παρανομία.

Φόρεσαν οι μεν κόκκινα μπερέ και οι άλλοι κίτρινα, αλλά χωρίς κανένα διακριτικό (ως γνωστόν, το νόμιμο κράτος δεν θέλει να ενοχλεί το παράνομο καθεστώς με τα σύμβολα της νομιμότητας), και μέσα σε λίγη ώρα διέλυσαν όλα τα καζίνα και στις δύο πλευρές της Πύλας. Είπαμε: Χωρίς προσυνεννόηση και χωρίς καμία συνεργασία. Την οργάνωση, την επίβλεψη και την καθοδήγηση των δύο επιχειρήσεων είχαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτό, βέβαια, αποτελεί ένα παραμύθι, που δεν έχει καθόλου σχέση με τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε με το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν. Ούτε καν με τις φαντασιώσεις του Μινχάουζεν. Είναι παραμύθι που σερβίρεται στους αφελείς πολίτες τής υπό διάλυση Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά η μόνη αλήθεια βρίσκεται σε αυτά που εκμυστηρεύθηκε ο συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, Χακί Τσελάλ Ονέν.

 Ξέρετε, κορόιδα, όπως υπάρχουν τεχνικές επιτροπές για την εκπαίδευση, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και για διάφορα άλλα, υπάρχει και τεχνική επιτροπή νόμιμου κράτους και ψευδοκράτους για την Εγκληματικότητα.

Ο κ. Ονέν, λοιπόν, δεν μας είπε παραμύθια. Δήλωσε στον “Μπαϊράκ” ότι η επιχείρηση των κόκκινων και των κίτρινων μπερέ προετοιμαζόταν για δύο χρόνια. Αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί είχαν ζητήσει από τον ίδιο (τον κ. Ονέν), και από “κάποιο Ελληνοκύπριο”, πριν από ενάμιση χρόνο, “να κοιτάξουν το θέμα της Πύλας”.

Μετά το φιρμάνι Αναστασιάδη-Ακιντζί, δημιουργήθηκε μία ειδική επιτροπή εργασίας, η οποία, όπως ανέφερε ο Ονέν, πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με τα Ηνωμένα Έθνη και εκπροσώπους της νόμιμης Αστυνομίας και της παράνομης των κατεχομένων. Εν ολίγοις, είχαμε και συχνές επαφές αξιωματικών της Αστυνομίας και αξιωματικών της παράνομης αστυνομίας. Αλλά, κορόιδα, μην αφήνετε τον… παραλυτικό φόβο να σας οδηγήσει σε παράλογες φαντασιώσεις και, προ πάντων, μην ακούετε τις Σειρήνες του φόβου, της αντιπολίτευσης.

Αλλά ο κ. Ονέν μας λέγει (ακούετε πάντα τους Τούρκους τι λένε γιατί δεν έχουν τίποτε να αποκρύψουν), πως η επιχείρηση διεξήχθη υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του Αστυνομικού Διευθυντή των Ηνωμένων Εθνών και (προσέξτε), η Αστυνομία και η “αστυνομία” ξεκίνησαν την επιχείρηση την ίδια ώρα. “Το να λέει κάποιος ότι η επιχείρηση δεν ήταν κοινή, είναι σαν να κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα”, τόνισε ο αξιοσέβαστος κ. Ονέν. Και προχώρησε και σε άλλη μια αλήθεια, τονίζοντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη στο πλαίσιο των ΜΟΕ.

Ύστερα απ’ όλες αυτές τις τεκμηριωμένες εξηγήσεις του κ. Ονέν, αλλά και με επιστράτευση της κοινής λογικής, διερωτόμαστε γιατί η επίσημη κυπριακή πλευρά κρύβεται και προσπαθεί να διαψεύσει τα περί συνεργασίας νομιμότητας και παρανομίας. Γιατί ντρέπεται να πει την αλήθεια ότι σε όλα τα επίπεδα, πολιτική της είναι η επαναπροσέγγιση με το ψευδοκράτος;

Στην πολιτική, στην Παιδεία, στο εμπόριο, στην Εγκληματικότητα, στον πολιτισμό, παντού, στόχος είναι η συνεργασία με το ψευδοκράτος, τους φορείς του, τους θεσμούς του, τις υπηρεσίες του. Ενόψει λύσης, δεν μας λέγει ο Πρόεδρος ότι πρέπει να ξεχάσουμε την Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία και να επικεντρωθούμε στο νεο-κυπριακό κράτος και έθνος που θα δημιουργηθεί;

Υπάρχει σε πολλούς τομείς πλήρης συνεργασία νόμιμου κράτους και ψευδοκράτους. Αλλά συνεργασία μονόπλευρη.

Παράδειγμα: Εφόσον υπάρχει συνεργασία στον τομέα της Εγκληματικότητας, οι εκπρόσωποι του νόμιμου κράτους, που συναντώνται με τους αντίστοιχους παράνομους φορείς στα κατεχόμενα, έχουν ζητήσει ποτέ από την τουρκοκυπριακή πλευρά να παραδώσει στις νόμιμες Αρχές τον καταζητούμενο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Σολωμού Σολωμού;

Απαντήστε, Πρόεδρε Αναστασιάδη και Υπουργέ Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης…

Πηγή:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/376669/kokkina-kai-kitrina-mpere-kai-prasines-fouskes#sthash.Kw36mePJ.dpuf

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.