Όσα είπαν Υπουργός Άμυνας και Αμερικανός Υφυπουργός

Print Friendly, PDF & Email

11.04.2018 16:01 

Sigmalive

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Βοηθό Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιο για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, κ. Thomas Goffus.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης είχε την Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, συνάντηση, στο ΓΕΕΦ, με τον Βοηθό Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιο για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, κ. Thomas Goffus, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία σε χώρες της περιοχής.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και τις συνεργασίες που η Κύπρος αναπτύσσει με χώρες συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή και πώς αυτός μπορεί να συνδράμει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη βούληση της Κύπρου για περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας.

Πρόσθετα, ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον Αμερικανό αξιωματούχο για την υποστήριξη της χώρας μας στον αγώνα που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ επεσήμανε στον συνομιλητή του τις προκλήσεις που δέχεται η Κύπρος από την Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Τέθηκε, επίσης, από τον κ. Υπουργό το θέμα της άρσης του εμπάργκο πώλησης αμερικανικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, αναφέροντας την ουσιαστική σημασία που έχει αυτό στο ειδικότερο ζήτημα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποσχέθηκε ότι με την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον θα μεταφέρει τα επιχειρήματα του κ. Υπουργού ως προς το εν λόγω ζήτημα.

Επιπρόσθετα, έγινε συζήτηση αναφορικά με τον ενεργειακό προγραμματισμό και ο κ.Thomas Goffus υποστήριξε τους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Στη συνάντηση, από κυπριακής πλευράς τον κ. Υπουργό στελέχωναν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας, ενώ τον Αμερικανό αξιωματούχο συνόδευε η Πρέσβειρα και αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/politics/500823/osa-eipan-ypourgos-amynas-kai-amerikanos-yfypourgos