Θα βγει και πάλι στα ανοιχτά της Κύπρου το “Μπαρμπαρός”, σύμφωνα με το ΓΔ ΤΡΑΟ

Print Friendly, PDF & Email

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 

04/11/2016 17:43

Στα ανοιχτά της Κύπρου για σεισμικές έρευνες θα βγει και πάλι το τουρκικό πλοίο Μπαρμπαρός “την περίοδο που έχουμε μπροστά μας”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO) Μπεσίμ Σισμάν.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Μπεσίμ Σισμάν είπε συγκεκριμένα ότι “την περίοδο που έχουμε μπροστά μας θα κάνουμε και πάλι σημαντικές σεισμικές εργασίες με το πλοίο Μπαρμπαρός ανοιχτά της Κύπρου. Η αξιολόγηση των σεισμικών ερευνών που κάναμε προηγουμένως συνεχίζονται με ταχύτητα”.

Μετά το τέλος αυτών των εργασιών, συνέχισε, “θα μπορούμε να ανοίξουμε γεώτρηση στα ανοιχτά της Κύπρου στην Μεσόγειο.  Αλλά ασφαλώς επειδή οι θαλάσσιες επενδύσεις στοιχίζουν ακριβά είναι φυσικό να περιμένουμε τις τιμές πετρελαίου να διορθωθούν για να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία”.

Ο Γενικός Διευθυντής της TPAO ανέφερε ότι η Τουρκία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στο Αζερμπαϊτζάν γι αυτό και έπρεπε να θέσουν φρένο στις εργασίες τους στην Τουρκία, ωστόσο ο Υπουργός Ενέργειας τους ζήτησε να κάνουν πιο ‘επιθετικές επενδύσεις’ στο εσωτερικό γι αυτό και θα πατήσουν περισσότερο γκάζι στο εσωτερικό. “Σκεφτόμαστε να κάνουμε μια γεώτρηση με την Shell στην Μαύρη Θάλασσα το 2017 ή το 2018”, είπε ο Μπεσίρ Σισμάν και ευχήθηκε ότι θα διορθωθούν οι τιμές του πετρελαίου για να μπορέσουν να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.