Καλλωπισμός απόκρυψης απεχθέστατου… Σκελετού

Print Friendly, PDF & Email

του Λάζαρου Μαύρου

05 Νοε 2016

Χ Ε Ι Ρ Ο Τ Ε Ρ Η από την παράνομη Διχοτόμηση είναι, ασφαλώς, η νόμιμη Διχοτόμηση. Θεμελιώδης η διαφορά, ανάμεσα στην παρανομία που πρέπει να εξαλειφθεί και στην παρανομία, η οποία, εν τέλει, υπερνικά και νομιμοποιείται: Χειρότερη, συνεπώς, από την παράνομη Διχοτόμηση που επέβαλε στην Κύπρο με την πολεμική εισβολή των στρατευμάτων της από 20 Ιουλίου 1974 και εμπεδώνει έκτοτε με τον κατοχικό στρατό της επί 42 χρόνια η Τουρκία, είναι η νομιμοποίηση αυτής της Διχοτόμησης, με ελληνικές υπογραφές αποδοχής της.

Α Λ Λ’ ΑΚΟΜΗ, έτι χειρότερη -τρισχειρότερη- κι απ’ την χείριστη μορφή Διχοτόμησης, είναι η παράδοση της κρατικής υπόστασης της νυν Κυπριακής Δημοκρατίας στην «ισότιμη» Τουρκική Συγκυριαρχία: Η παράδοση στην Τουρκία τής δυνατότητας να επεκτείνει, μέσω των Τουρκοκυπρίων, τον έλεγχό της σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο. Αυτή είναι, επακριβώς, η ουσία -η Ουσιωδέστερη Ουσία- της «λύσης», της οποίας τις πτυχές και λεπτομέρειες διαπραγματευόταν ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ και εν συνεχεία ο Αναστασιάδης, με τον Έρογλου αρχικά και τον Ακιντζί από Μάιο 2015 έως και σήμερα.

Π Ρ Ο Κ ΕΙ Τ Α Ι ΓΙΑ «λύση» χείρου χειρότερη κι από τη Διχοτόμηση. Χειρότερη κι από την νομιμοποίηση των κατοχικών «τετελεσμένων». Χειρότερη κι απ’ τη λύση δύο κρατών. Διότι παραδίδει την επικυριαρχία ΕΦ’ ΟΛΗΣ της Κύπρου στην Τουρκία. Διά μέσου τού ισοτίμως συγκυρίαρχου τουρκοκυπριακού Συνιστώντος Κράτους – Πολιτείας: Συνιδρυτή, Συνιδιοκτήτη, Συνέταιρου και Συγκυρίαρχου, συνολικά, απ’ άκρου εις άκρον και πόλασελα τής εκκολαπτόμενης στις διαπραγματεύσεις κρατικής υπόστασης της «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας». Πρωτίστως δε, της «μίας και μόνης» κυριαρχίας της. Και της «μίας και μόνης» διεθνούς προσωπικότητάς της.

Α Υ Τ ΗΣ ΤΗΣ «λύσης», μίας κυριαρχίας, «προερχόμενης ΕΞ ΙΣΟΥ από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους» (παράγραφος 3), με «Δύο Συνιστώσες Πολιτείες Ισότιμου Καθεστώτος» (παράγραφος 4), συνομολόγησε 11 Φεβρ. 2014 τον «Σκελετό» της με τον Έρογλου και διαπραγματεύεται με τον Ακιντζί ο Αναστασιάδης.

Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι ΓΙΑ «λύση», η οποία θα προσφέρει νομίμως πλέον στην Τουρκία – δι’ εντεταλμένου ευπειθούς αντιπροσώπου, ονόματι Τουρκοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία, εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτριας ΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ τής «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας» – την ευχέρεια να επιβάλλει την θέλησή της, την εκάστοτε πολιτική και τις επιλογές της εφ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ της Κύπρου. Κι επί κάθε είδους έκφανσης της κρατικής κυριαρχίας. Και των πάσης φύσεως διεθνών σχέσεων. Έχοντας, ως γνωστόν, η Τουρκία και την ισχύ και τη βούληση και την αποφασιστικότητα και τα μέσα, για ν’ απαγορεύει, μέσω των «ισοτίμων» Τουρκοκυπρίων, οποιαδήποτε πιθανότητα εκδήλωσης οιασδήποτε διαφωνίας ή αντίρρησης, από την -στα λόγια- «ισότιμη» Ελληνοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία και τους μεριζομένους στα λόγια, υποταγμένους στην πράξη, «ισοτίμως» την εξουσία της «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας», Έλληνες Κυπρίους.

Κ Ι ΕΝΩ αυτή, τοιαύτη και τοιούτη και τοσούτη κι ουδεμία άλλη, είναι η πραγματική ουσία της «λύσης», αυτός και κανένας άλλος ο αναλλοίωτος σκληρός πυρήνας της, ήδη συνομολογηθείς από 11.2.2014 και αμετάλλακτος έκτοτε στις «διακοινοτικές» συνομιλίες «Σκελετός» της «λύσης» Αναστασιάδη – Ακιντζί («λύση Αν-Ακ»), οι προσπάθειες που αόκνως καταβάλλονται αφορούν τα… ενδύματα μεταμφίεσης. Και τα στολίδια παραπλανητικής ωραιοποίησής της:

– ΜΕ βαθιά ντεκολτέ «σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους»,

– ΜΕ κομμώσεις «τεσσάρων βασικών ελευθεριών»,

– ΜΕ μακιγιάζ «μετεξέλιξης της ΚΔ», μέλους ΟΗΕ & ΕΕ,

– ΜΕ περιλαίμια – κολιέ «εδαφικών αναπροσαρμογών»,

– ΜΕ σκουλαρίκια «τέσσερα προς ένα πληθυσμιακών αναλογιών»,

– ΜΕ προσωπίδες «ομοσπονδιακού» μασκαρέματος και, βεβαίως,

– ΜΕ προκλητικό καλλιπύγων στρινγκ εσώρουχο «έκρηξης της οικονομικής ανάπτυξης» και

– ΜΕ κορδέλες βεβαίως «εκσυγχρονισμού των αναχρονιστικών εγγυήσεων», για μια win-win (με την Τουρκία) situation, ώστε «η Τουρκία να γίνει σύμμαχός μας, με ένα Σύμφωνο Φιλίας», όπως τ’ οραματιζόταν Κυριακή, 4 Σεπτ. 2016, στη συνέντευξή του στον «Πολίτη» ο κ. Αναστασιάδης:

Ο ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ της απεχθέστατης ουσίας τού εν λόγω «Σκελετού». Ούτως ώστε να αποκρύπτεται, να μη φαίνεται, η μία και μόνη κι αποκρουστική σπονδυλική του στήλη: Η Τουρκική Συγκυριαρχία…

Χ Θ Ε Σ ΒΡΑΔΥ ήταν προγραμματισμένη να μεταδοθεί απ’ όλες τις τηλεοράσεις των ελεύθερων (εισέτι) περιοχών της Κύπρου, η διακαναλική συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη, ενόψει της συνέχισης των συνομιλιών, κατ’ απαίτησιν Ακιντζί, στην… Ελβετία. Η παρούσα στήλη γράφτηκε βεβαίως χθες, πολύ νωρίτερα. Γράφτηκε με τη βεβαιότητα ότι οι τηλεθεατές θα έβλεπαν και θ’ άκουγαν ψες, όλα ακριβώς τα στοιχεία του… καλλωπισμού και της παραπλανητικής ωραιοποίησης της «λύσης».

Προπάντων δε και κυρίως, της απόκρυψης τής Ουσιωδέστερης Ουσίας της.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/377062/kallopismos-apokrypsis-apexthestatou-skeletou

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.