Ούτε οι Ανανιστές θα θέλουν να επιστρέψουν…

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

08 Νοε 2016

Μ. Ακιντζί: Οι Ελληνοκύπριοι που θα επιστρέψουν θα φοιτούν σε τουρκικά σχολεία και θα μαθαίνουν Τούρκικα

Αν υπήρχε η δυνατότητα η διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας να μεταδιδόταν ταυτόχρονα με τη διακαναλική συνέντευξη του Μουσταφά Ακιντζί, οι πολίτες μόνο με φρίκη θα αντιμετώπιζαν τη «λύση» την οποία διαπραγματεύεται στο Όρος των Προσκυνητών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Δυστυχώς, άκουσαν μόνο τις ωραιοποιήσεις του Προέδρου, δεν άκουσαν τίποτε από όσα τρομακτικά δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης και, στο τέλος, οι προαγωγοί της καταστροφικής διευθέτησης, δηλαδή τα πλείστα ΜΜΕ, και η αμάθεια του κόσμου συνέβαλαν ώστε να εξαχθεί το δημοσκοπικό συμπέρασμα πως ο Νίκος Αναστασιάδης έπεισε τον κοσμάκη.


Όπως ακριβώς είχε «πείσει» και πριν μεταβεί στο Γιούρογκρουπ και κοιμηθήκαμε ήσυχοι πως δεν υπήρχει η παραμικρή πιθανότητα κουρέματος. Τον ίδιο ακριβώς ύπνο, θα έχουμε για δεύτερη φορά, μέχρι να ξυπνήσουμε και να βρεθούμε μπροστά σε πολύ χειρότερο εφιάλτη.

Στέκουμε μόνο σε μία εφιαλτική δήλωση του κατοχικού ηγέτη, την οποία προσπέρασαν, μηδένισαν, ή υποβάθμισαν τα Μέσα Ενημέρωσης.

Αφού ο Μουσταφά Ακιντζί μάς ενημέρωσε πως δικαίωμα νόμιμης εγκατάστασης, και εκλέγειν και εκλέγεσθαι, θα έχουν μόνο το 20% όσων Ελληνοκυπρίων προσφύγων θελήσουν να επιστρέψουν, τόνισε ότι «οι Ελληνοκύπριοι που θα επιλέξουν να ζήσουν εκεί (σημ. δηλαδή στην τουρκική περιοχή) θα στέλνουν τα παιδιά τους σε τούρκικα σχολεία και θα μαθαίνουν Τούρκικα».

Εν ολίγοις, αποκλείει τη λειτουργία ελληνικών σχολείων στο τουρκικό κράτος, θα είναι υποχρεωτική η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, η οποία θα αποτελεί την επίσημη γλώσσα του τουρκικού κράτους και, βεβαίως, δεν γνωρίζουμε σε ποιες άλλες μορφές εξισλαμισμού και αλλαγής της εθνικής ταυτότητας θα υποχρεωθούν να ενδώσουν οι Ελληνοκύπριοι που θα επιστρέψουν.

Οι συνθήκες ζωής τους στην τουρκική περιοχή, στην πραγματικότητα, υπό τη διοίκηση της Άγκυρας περιοχή, θα είναι αφόρητες, σε σημείο που σιγά-σιγά και όσοι λίγοι τολμήσουν να επιστρέψουν, θα υποχρεωθούν είτε να επανεγκατασταθούν στην ελληνική περιοχή, είτε να καταστούν οι μετά τη λύση εγκλωβισμένοι.

Η Τουρκία έχει αναγάγει σε επιστήμη τον εκτοπισμό πληθυσμών, προκειμένου να διασφαλίσει τη δημιουργία αμιγώς τουρκικών εδαφών. Αυτό θα συμβεί και σε περίπτωση λύσης. Όσοι θα τολμήσουν να επιστρέψουν, θα ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους κάτω από ένα εφιαλτικό ζυγό, υπό συνεχείς διώξεις και κάτω από αφόρητους νόμους, οι οποίοι θα θεσπισθούν από το τουρκικό κράτος. Αυτή θα είναι η «επανένωση» που μας υπόσχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και η ανανική πλατφόρμα.

Περιμένω με αγωνία και πολύ ενδιαφέρον να δω πόσοι ανανιστές θα τολμήσουν να επιστρέψουν, πόσοι επαναπροσεγγιστές θα θελήσουν να επαναπροσεγγιστούν με τη νέα κατοχή και αν ο Δημήτρης Χριστόφιας, για παράδειγμα, τα παιδιά και τα εγγόνια του, ή τα στελέχη του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ που φωνασκούν σήμερα υπέρ της λύσης, θα έχουν το θάρρος να επιστρέψουν μαζί με τις οικογένειες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους στις τουρκικές περιοχές. Ούτε ένας θα θελήσει να ζήσει υπό τον νέο τουρκικό ζυγό…

Η περίπτωση φέρνει στη μνήμη του τα όσα μου είχε περιγράψει ο Νίκος Ρολάνδης στο περιθώριο μίας συνέντευξης που του είχα πάρει πριν χρόνια. Είχε κάμει μία προφητική σχεδόν περιγραφή για το τι θα βιώσουν οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν, περιγραφή η οποία συνάδει πλήρως με τα όσα καταθέτει ο Μουσταφά Ακιντζί.

Φανταστείτε, μου είχε πει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κάτω από ποιες συνθήκες θα υποχρεωθεί να ζει στην τουρκοκυπριακή περιοχή ο Ελληνοκύπριος. Να ξεκινά το πρωί για να έλθει στην εργασία του στη Λευκωσία και να αφήνει πίσω την οικογένειά του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, ανάμεσα σε εποίκους και Τούρκους στρατιώτες. Και μέχρι να φθάσει στη Λευκωσία, να διέρχεται κάτω από αψίδες, μνημεία πεσόντων Τούρκων κατά την εισβολή και συνθήματα εθνικιστικού παροξυσμού.

Αμυδρή μόνο η περιγραφή. Διότι αυτά που θα υφίστανται οι Ελληνοκύπριοι που θα επιστρέψουν, και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα υποχρεωθούν να ζουν θα είναι πολύ πιο αφόρητες και εφιαλτικές. Θα είναι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εχθρικοί, για την Τουρκία, πληθυσμοί στην τουρκική επικράτεια.

Τελικά, μία μόνο ευχή έχουμε για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Να συνειδητοποιήσει, έστω και την υστάτη, σε ποια κατάσταση νέας δουλείας θα θέσει τον κυπριακό Ελληνισμό με τη λύση την οποία διαπραγματεύεται, και να απαγκιστρωθεί από τις ψευδαισθήσεις. Η κακή λύση θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Η μη λύση και οι κίνδυνοι που θα δημιουργεί θα είναι διαχειρίσιμοι…

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/377684/oute-oi-ananistes-tha-theloun-na-epistrepsoun#sthash.6fmSDhhF.dpuf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.