Ο αποτυχημένος ΄Ιαν Ντάνκαν Σμιθ και η στήριξή του στην παρανομία

Print Friendly, PDF & Email

Εφημερίδα  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» / Λονδίνου

Οι Τουρκοκύπριοι της Βρετανίας επανέρχονται κάθε τόσο, ζητώντας  να επιτραπούν οι απ’ ευθείας αεροπορικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το παράνομο κατασκεύασμα της Τουρκίας στην Κύπρο, το οποίο επέβαλε διά της βίας των όπλων το 1974. Αφορμή  για την πρόσφατη εκστρατεία τους (petition) είναι το γεγονός ότι οι αγγλικές Υπηρεσίες Ασφάλειας επιβάλλουν τώρα σε όσες πτήσεις προέρχονται από το ψευδοκράτος να σταματούν στην Τουρκία όχι απλώς για μια συμβολική στάση, αλλά για να γίνεται ξανά έλεγχος επιβατών και αποσκευών για προφανείς λόγους.  Ως γνωστόν, το κατεχόμενο αεροδρόμιο Τύμπου δεν υπόκειται σε ελέγχους της Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας και υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι μέσω του ανεξέλεγκτου ψευδοκράτους μπορούν να παρεισφρήσουν στην Βρετανία κάθε λογής τρομοκράτες και απατεώνες.

Αυτή η απόλυτα δικαιολογημένη πρακτική διαδικασία δεν επεβλήθη για πολιτικούς και νομικούς λόγους, αλλά για καθαρά λόγους ασφάλειας του κράτους και των πολιτών της Βρετανίας. Για να εισηγηθούν οι Μυστικές Υπηρεσίες αυτό το αποτελεσματικό μέτρο, εξυπακούεται ότι κάποιες πληροφορίες υπήρχαν ή υπάρχουν ή αποτελούν δικαιολογημένο προληπτικό μέτρο.

Το ψευδοκράτος του Ακιντζί βλέπει ότι αυτό το μέτρο επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό στα κατεχόμενα, γι΄αυτό και «συμβούλεψε» υποτακτικούς του στην Αγγλία να… δραστηριοποιηθούν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι, κατ΄αρχήν, υπάρχει δεδικασμένο επί του θέματος, απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας που απαγορεύει τις απ’ ευθείας πτήσεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Βρετανίας είναι δεσμευμένη με την Συνθήκη (Σικάγο 1947), την οποία δεν μπορεί να παραβιάσει. Άρα, είτε εντός είτε εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διεθνής Συνθήκη ισχύει για όλους.

Ο ανιστόρητος ΄Ιαν Ντάνκαν Σμιθ θεωρεί ότι εκτός Ε.Ε. η Βρετανία θα μπορέσει να επιτρέψει απ΄ευθείας πτήσεις, διότι.. δεν θα δεσμεύεται (άκουσον άκουσον) από τους Κανονισμούς των Βρυξελλών! Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα για ποιο θέμα μιλά. ΄Η γνωρίζει, αλλά μέσα στον αντι-ευρωπαϊκό οίστρο που τον διακατέχει, απλώς λαϊκίζει για να στρέψει περισσότερο κόσμο εναντίον της Ευρώπης.

Ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ είναι ένας αποτυχημένος αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, χωρίς καν να δοκιμαστεί σε γενικές εκλογές!!! Ως αρχηγός των Συντηρητικών αυτοχαρακτηριζόταν ως «Quiet Man», που έπρεπε περίπου να τον… φοβούνται οι αντίπαλοι. Και αντί να τον φοβούνται οι αντίπαλοι, τον παραίτησαν οι δικοί του, γιατί οδήγησε το αντιπολιτευόμενο τότε κόμμα του σε απαξίωση, αναγκάζοντας τους συναδέλφους του να τον διώξουν κακής κακώς.  Αργότερα επί συμμαχικής κυβερνήσεως, ο Κάμερον τον διόρισε ως υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απ΄όπου παραιτήθηκε. Ο πραγματικός λόγος της παραίτησής του ήταν τα αντι-ευρωπαϊκά του αισθήματα.  Έκτοτε, μαζί με άλλους πρώην υπουργούς και βουλευτές, κρατούν τη σημαία του αντι-ευρωπαϊσμού στη Βρετανία και συνεχίζουν να προπαγανδίζουν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αδιαφορώντας για τη ζημιά που υφίσταται η χώρα και οι πολίτες της.

Αυτόν τον απαξιωμένο πολιτικό, τον εχθρό της Ευρώπης, βρήκαν οι Τουρκοκύπριοι να προωθήσουν τον στόχο τους.  Μαζί του συντάσσονται και όλοι εκείνοι οι τουρκοκυπριακής καταγωγής Εργατικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Ένφιλντ, τους οποίους μερικοί δικοί μας ψήφισαν διότι είναι… Εργατικοί! Τώρα συνεργάζονται στενά με την «πρεσβεία» του ψευδοκράτους και εργάζονται για την προώθηση των συμφερόντων τους, που ως πρώτο όφελος θα είναι το οικονομικό, αλλά συγχρόνως ( και προπάντων) και το πολιτικό, διότι αεροδρόμια αναγνωρίζονται μόνο σε νόμιμα κράτη.

Η Παροικία μας αντιδρά μέσω της Εθνικής Ομοσπονδίας με διάφορους τρόπους.  Πρώτιστος στόχος μας πρέπει να είναι η απαξίωση του Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, διότι με το «βάρος» που διαθέτει λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του είναι δυνατόν – αν αφεθεί ανενόχλητος – να επηρεάσει, σε κάποιο βαθμό, καταστάσεις.  Αναμένουμε ότι οι φίλοι μας Συντηρητικοί βουλευτές θα παρέμβουν και θα υποστηρίξουν τη νομιμότητα. Καλά τα «σιουμαλίσματα» (παραχάιδεμα) και οι … σίγουρες δηλώσεις και φωτογραφίες, αλλά θέλουμε και ουσιαστική βοήθεια.  Η ουδέτερη στάση σ΄αυτή την περίπτωση εκλαμβάνεται ως εναντίον της Κύπρου.

 ΠΗΓΗ:http://www.eleftheria.co.uk/pdf/62120187399Eleftheria_937.pdf   21.6.2018 σελ. 1 και 5.  Κύριο άρθρο εφημερίδας Ελευθερία Λονδίνου.