Περί Προσαρτήσεως (2)

Print Friendly, PDF & Email

του Λάζαρου Μαύρου

15 Νοε 2016

Σ Α Ρ Α Ν Τ Α ΔΥΟ χρόνια και τρεις μήνες απ’ την κατάληψη των βορείων εδαφών της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής, 16η Αυγούστου 1974 και, «επετειακά» σήμερα, 33 χρόνια απ’ την αυτο-ανακήρυξη του παράνομου κατοχικού Ψευδοκράτους τη 15η Νοεμβρίου 1983 στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

Γ Ι Α Τ Ι , ΑΡΑΓΕ, η Τουρκία, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν προχώρησε στην πράξη επισημοποίησης τής ήδη συντελεσθείσας εμπράκτως έκτοτε Προσάρτησης των κατακτηθέντων κυπριακών εδαφών στην τουρκική επικράτεια;

– ΓΙΑ ΠΟΙΟ λόγο χρειάζεται η Τουρκία να παρουσιάζει τόσα χρόνια τα – πολύ πιο στρατοκρατούμενα κι απ’ την ίδια την πρωτεύουσά της – κυπριακά εδάφη, ως «ξεχωριστό» δήθεν «τουρκοκυπριακό κράτος»;

Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ δίδει η, ομολογημένη και γραπτώς, ανέκαθεν τουρκική στρατηγική για την Κύπρο:
– Η Τουρκία ΔΕΝ αρκείται με την επιτευχθείσα διχοτόμηση.
– Η Τουρκία ΔΕΝ θέλει κι ούτε δέχεται «λύση» «δύο ανεξάρτητων κρατών» εν Κύπρω.
– Η Τουρκία ΔΕΝ δέχεται την παλαιότερα προβληθείσα «Διπλή Ένωση», των μεν βορείων εδαφών με την Τουρκία, των δε νοτίων με την Ελλάδα.
– ΔΙΟΤΙ : Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας, μόνιμος, επίμονος, υπομονετικά μεθοδικός είναι: Ολόκληρη η Κύπρος…

Σ Υ Ν Τ Η Ρ Ε Ι ως «κόρην οφθαλμού» το στρατιωτικώς και παντοειδώς από 16.8.1974 ήδη προσαρτημένο στην επικράτειά της κυπριακό έδαφος και το επ’ αυτού κατοχικό της καθεστώς, με τη μορφή τού δήθεν «ανεξάρτητου τ/κ κράτους», ως «κοινοτικό», πολιτειακό, διπλωματικό και ισοτίμως συμμετέχον στις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ «διακοινοτικές» διαδικασίες επίλυσης, ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ της, για την επίτευξη του πάγιου στόχου της τουρκικής στρατηγικής:

– ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ από την ελληνική πλειονότητα τής νήσου την Κρατική Υπόσταση τής Κυπριακής Δημοκρατίας. Να την καταστήσει όντως Εκλιπούσα.

– ΚΑΙ ΝΑ την αντικαταστήσει από μια Συγκυριαρχούμενη Ισοτίμως από τους Τούρκους νέα Κρατική Υπόσταση, ενός Διζωνικού Συνεταιρισμού «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας» (ΕΚΟ).

– ΩΣΤΕ Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ, μέσω των Συγκυρίαρχων τής ΕΚΟ Τουρκοκυπρίων, τον έλεγχο ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κύπρου. Της κρατικής της υπόστασης. Της κυριαρχίας και της διεθνούς προσωπικότητάς της.

Σ Υ Ν Ε Π Ω Σ , εάν ορθή είναι αυτή η αποκρυπτογράφηση της τουρκικής πολιτικής, ιδίως σήμερα που η Τουρκία ελπίζει όσο ποτέ προηγουμένως ότι πλησιάζει στην επίτευξη, με τη «λύση Αν.Ακ.» (Αναστασιάδη – Ακιντζί), του στόχου της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας επί του συνόλου της Κύπρου, οι εκβιασμοί, περί δήθεν Προσάρτησης, εκτοξεύονται περισσότερο για να ενισχύσουν τη φαρέτρα των «επιχειρημάτων» των προθύμων για συνθηκολόγηση, απέναντι στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ της πλειοψηφίας των Ελλήνων Κυπρίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πόσο περίεργες σας φαίνονται, άραγε, οι σημερινές εκδηλώσεις «Καταδίκης του Ψευδοκράτους», στα 33α του… γενέθλια, από εκείνους που διαπραγματεύονται ισοτίμως μαζί του για να το νομιμοποιήσουν ως Ίσου Καθεστώτος Συνιστώσα Πολιτεία και να του παραδώσουν την Εξίσου Συγκυριαρχία της νέας Κρατικής Υπόστασης της Κύπρου;

Πηγή:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/379569/peri-prosartiseos-2

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.