Τουρκία: Θα συνεχίσουμε να είμαστε εγγυητές στην Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email

21.01.2019 11:18 

SigmaLive

Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Κύπρο και Αιγαίο, διαμήνυσε η εκπρόσωπος των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων Nadide Sebnem Aktop, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα παραμείνει εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια τοποθέτηση έκανε και ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Η εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων Nadide Sebnem Aktop, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε για τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού το 2018, και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα έργα μας στη “Γαλάζια Πατρίδα”, δηλαδή τις θάλασσες και τον εναέριο χώρο μας, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Όπως πάντα, είπαμε ειλικρινά ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα επιλυθούν εντός του Διεθνούς Δικαίου και της καλής Γειτονίας. Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης, της φιλίας και της συνεργασίας. Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα βήμα χωρίς την Τουρκία και δεν θα επιτρέψουμε την ύπαρξη τετελεσμένων γεγονότων. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μονομερείς έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κύπρο θα συνεχίσουμε να είμαστε εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας, στο πλαίσιο των συμφωνιών εγγύησης και συμμαχίας».

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/politics/550804/tourkia-tha-synexisoume-na-eimaste-eggyites-stin-kypro