Αξιωματικοί ε.α: Πανικός στην Ελλάδα για «Γαλάζια Πατρίδα»

Print Friendly, PDF & Email

26/2/2019

Η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ είναι μια άσκηση που δείχνει πόσο ισχυρή είναι η Τουρκία, δηλώνει ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Αλί Ντενίζ Κουτλούκ στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενίζ Σαφάκ λέγοντας ότι στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 90 χιλιάδες στρατιώτες. Στην εφημερίδα εθνικιστική εφημερίδα της αντιπολίτευσης ‘Αϊντινλίκ’.

Ο εν αποστρατεία αντιναύαρχος, Τζεμ Γκιουρντενίζ, δηλώνει ότι αν παρακολουθήσει κανείς τον πανικό και την σύγχυση που προκάλεσε η άσκηση στην Ελλάδα αποδεικνύεται η δύναμη που έχει το ‘μανιφέστο’ της Γαλάζιας Πατρίδας.

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ ο Αλί Ντενίζ Κουτλού ανέφερε ότι «η Γαλάζια Πατρίδα αναφέρεται έχει την έννοια του ενδιαφέροντος και της κυριαρχίας της Τουρκία στο πεδίο της θάλασσας. Δηλαδή η αξία του συμβολισμού στο όνομα της άσκησης είναι η ίδια με την πραγματική αξία. Συγχαίρω αυτούς που σκέφτηκαν αυτό το όνομα».

Υποστήριξε ότι “η αποτροπή του πολέμου είναι το πιο σημαντικό καθήκον των ενόπλων δυνάμεων Η προτεραιότητα δεν είναι να πολεμήσεις όπως όλοι νομίζουν αλλά να αποτρέψεις τον πόλεμο. Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να εμποδίσεις τον πόλεμο είναι να τον αποτρέψεις”, είπε ο εν αποστρατεία Τούρκος αντιναύαρχος.

Αναφερόμενος σε κάποιες χώρες που έχουν κάνει διάφορες συμμαχίες μετά τι εξελίξεις στην Μεσόγειο και το Αιγαίο είπε: “Αυτή η άσκηση είναι ένα σημαντικό μήνυμα σε εκείνους που έχουν την νοοτροπία του ‘να πάρουμε κάποιους μαζί μας για να πετύχουμε τον στόχο μας’”.

Στην εφημερίδα ‘Αϊντινλίκ’ ο επίσης απόστρατος αντιναύαρχος, Τζεμ Γκιουρντενίζ είπε ότι η άσκηση αυτή εκφράζει το μήνυμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ότι «ο πρώτος στόχος μας είναι η Μεσόγειος».

Όπως είπε ο αγώνας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ειδικά και σε όλες τις θάλασσες είναι ένας δεύτερος αγώνας Σεβρών. “Θέλουν να πολιορκήσουν την Τουρκία από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα, η νότιος Κύπρος με τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Αιγύπτου θέλουν να κλέψουν την 100 χιλιάδων χλμ Γαλάζια Πατρίδα μας. Αυτή η άσκηση είναι ένα μανιφέστο με μεγάλο νόημα ότι για το ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ αυτή την κλοπή. Ταυτόχρονα έχει μεγάλη σημασία το συναπάντημα του δεύτερου γεωτρύπανου μας αυτή τη βδομάδα με την Γαλάζια Πατρίδα. Η Τουρκία έχει ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο ότι δεν έχει μόνο στρατιωτική παρουσία στη Γαλάζια Πατρίδα αλλά τη προστατεύει την Γαλάζια Πατρίδα και με τις δραστηριότητές της για έρευνες και γεωτρήσεις. Μόνο το να παρακολουθήσει κανείς τον πανικό και τη σύγχυση που προκάλεσε στην Ελλάδα αυτή η άσκηση αποδεικνύει τη δύναμη αυτού του μανιφέστου”, ανέφερε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ