Χριστιανισμός καταδιώκεται, φυλακίζεται, εξοντώνεται, ξανασταυρώνεται

Print Friendly, PDF & Email

27.04.2019 21:09 

του Σάββα Ιακωβίδη

«Ο συμβολισμός της πυρκαγιάς της Παναγίας των Παρισίων, του πιο διάσημου κτηρίου του Δυτικού Πολιτισμού και του συμβόλου της Δυτικής Χριστιανοσύνης, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Είναι ως εάν ο Θεός ήθελε να μας προειδοποιήσει με τον πιο αλάθητο τρόπο ότι η Χριστιανοσύνη καίγεται – και μ’ αυτήν, ο Δυτικός Πολιτισμός.

Σε μια περιγραφή της προφητείας του προφήτη Ιεζεκιήλ, ο Κύριος φέρεται να λέγει ότι θα ξαναδώσει ζωή σε οστά και νεύρα και σάρκα: «Και δώσω πνεύμα μου εις υμάς και ζήσεσθε και γνώσεσθε ότι εγώ ειμί Κύριος». Την περασμένη Κυριακή ήταν το Πάσχα των Καθολικών. Οι εκκλησιές τους είχαν κατακλυστεί από κόσμο για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού. Στη Σρι Λάνκα, δεν πρόλαβαν. Ισλαμιστές τρομοκράτες και δολοφόνοι προκάλεσαν εκρήξεις σε εκκλησιές και ξενοδοχεία. Απολογισμός μέχρι στιγμής: Σχεδόν 360 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.

Απόψε, τα μεσάνυχτα, οι Ορθόδοξοι θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου και θα ευφρανθώμεν για το χαρμόσυνο γεγονός. Μετά τα Πάθη και τη Σταύρωση, η Ανάσταση είναι το πιο συγκλονιστικό και το πιο εκκωφαντικό μήνυμα νίκης της ζωής κατά πάνω στον θάνατο, στην αμαρτία και στην κακία. Η Ανάσταση είναι η επανεκκίνηση μιας νέας ζωής, στηριγμένης στην αγάπη, στην ανοχή, στον σεβασμό, στην αλληλεγγύη και στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Προπάντων, η Ανάσταση είναι η εξανάσταση του νέου ανθρώπου, ο οποίος αποβάλλει τον παλαιό και ενδύεται την ελπίδα, την προσδοκία και τη χαρά μιας νέας πορείας προς το φως.

Κι όμως… Στη Σρι Λάνκα, την ημέρα του καθολικού Πάσχα, τα οστά διαχωρίστηκαν από τη σάρκα και η ζωή πνίγηκε στο αίμα και στον θάνατο. Όπως ακριβώς συμβαίνει στη Νιγηρία, στη Σομαλία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στην Αίγυπτο, στη Συρία, στην Ινδονησία, στη Βόρεια Κορέα, στην Τουρκία. Οι χριστιανοί σε πάρα πολλές χώρες, κυρίως μουσουλμανικές, είναι υπό διωγμόν, καταδίωξη, φυλάκιση, καταπίεση, εκτελέσεις και σφαγιασμό. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, όλη η ανθρωπότητα συγκλονίστηκε, λυπήθηκε, ευαισθητοποιήθηκε. Έγιναν δωρεές πέραν του δισεκατομμυρίου. Για τα εκατοντάδες θύματα της ισλαμικής θηριωδίας στη Σρι Λάνκα, πού εξαφανίστηκε αυτή η επιλεκτική, σε ευαισθησία, ανθρωπότητα;

Τον περασμένο αιώνα, ο Χριστιανισμός ξεριζώθηκε από την κοιτίδα του, τη Μέση Ανατολή. Πρώτα οι γενοκτόνοι Τούρκοι έσφαξαν 2,5 εκ. χριστιανούς Αρμένιους, Έλληνες, καθώς και Κούρδους, Ασσύριους και Αλεβίτες. Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή την εμφάνιση της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, σε μουσουλμανικές χώρες, χριστιανοί καταδιώκονται, συλλαμβάνονται, καταπιέζονται ή, το χειρότερο, δολοφονούνται, σφαγιάζονται, βιάζονται.

Ας μιλήσουν οι αριθμοί: Στη Γαλλία, κατά μέσον όρο δύο εκκλησίες δέχονται καθημερινά επίθεση. Σύμφωνα με το PI-News, έναν γερμανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, 1.063 επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες και σύμβολα (σταυρούς, εικόνες, αγάλματα) σημειώθηκαν στη Γαλλία το 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 17% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2017), που καταγράφηκαν 878 επιθέσεις.

Στη Γερμανία, από τις 11 Νοεμβρίου 2017 μόνο στις Άλπεις και τη Βαυαρία, περίπου 200 εκκλησίες δέχτηκαν επίθεση και κάηκαν πολλοί σταυροί. Μία πρόσφατη είδηση από το PI-News λέει: «Σχεδόν κανείς δεν γράφει ούτε μιλάει για τις αυξανόμενες επιθέσεις προς τα χριστιανικά σύμβολα. Επικρατεί σιωπή τόσο στη Γαλλία, όσο και στη Γερμανία σχετικά με το σκάνδαλο των καταστροφών και την προέλευση των δραστών… Δεν είναι οι δράστες που κινδυνεύουν να περιθωριοποιηθούν, αλλά αυτοί που τολμούν να συσχετίσουν τη βεβήλωση των χριστιανικών συμβόλων με τους μετανάστες. Κατηγορούνται για απέχθεια, ρητορική μίσους και ρατσισμό».

Κάθε μέρα, 11 χριστιανοί χάνουν τη ζωή τους κυρίως σε ισλαμικές χώρες. Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έκθεση (World Watch List 2019), μόνον πέρσι σκοτώθηκαν 4.136 χριστιανοί και 1266 εκκλησίες ή ιδρύματα υπέστησαν επιθέσεις, βανδαλισμούς, βεβηλώσεις, πυρκαγιές. Το 2018, 215 εκ. χριστιανοί αντιμετώπισαν διώξεις σε ισλαμικές χώρες. Φέτος, 245 εκ. χριστιανοί αναμένεται να διωχθούν για την πίστη τους. Κάθε μέρα, έξι τουλάχιστον χριστιανές βιάζονται ή εξαναγκάζονται να παντρευτούν μουσουλμάνο.

Στη Νιγηρία, νομάδες Φουλάνι και τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν χιλιάδες χριστιανούς. Ακόμα και στην ορθόδοξη Ρωσία, σε περιοχές με μουσουλμανική πλειοψηφία, οι χριστιανοί καταπιέζονται. Όπως σημειώνει ο Γάλλος καθηγητής, Guy Millière (The Burning of Notre Dame and the Destruction of Christian Europe https://www.gatestoneinstitute.org/14107), η κυριαρχούσα πλέον θρησκεία στη Γαλλία είναι το Ισλάμ! Για μήνες, τζιχαντιστικές οργανώσεις εξέδιδαν ανακοινώσεις καλώντας τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν εκκλησιές, μεταξύ αυτών πρώτη την Παναγία των Παρισίων.

Κι όμως: Η γαλλική Κυβέρνηση απέδωσε την πυρκαγιά σε… ατύχημα! Ένας Αμερικανός αρθρογράφος, ο Dennis Prager, έγραψε: «Ο συμβολισμός της πυρκαγιάς της Παναγίας των Παρισίων, του πιο διάσημου κτηρίου του Δυτικού Πολιτισμού και του συμβόλου της Δυτικής Χριστιανοσύνης, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Είναι ως εάν ο Θεός ήθελε να μας προειδοποιήσει με τον πιο αλάθητο τρόπο ότι η Χριστιανοσύνη καίγεται – και μ’ αυτήν, ο Δυτικός Πολιτισμός». Ποιος από τους Δυτικούς ηγέτες νοιάζεται; Επιβεβαιώνεται τραγικά ο Αντρέ Μαλρώ, ο οποίος, το 1965, είχε προβλέψει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι πόλεμος θρησκειών. Ήδη μαίνεται σε πάρα πολλά μέτωπα. Και δίπλα μας…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/savvas-iakovidis/2629/ksypniste-o-xristianismos-katadioketai-fylakizetai-eksontonetai-ksanastavronetai