Τα Μεγάλα Ψέματα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ…

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

21 Νοε 2016

«Η Λευκωσία θα ξαναγίνει μία και ολόκληρη…
Στις γειτονιές της Κερύνειας θα ξανακούγονται ελληνικά»

Ιδού με ποίες ωραιοποιημένες εικόνες και παραστάσεις, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επιχειρεί να προσηλυτίσει τους ψηφοφόρους του κόμματος στην αγγλοαμερικανόπνευστη λύση της συνομοσπονδίας, την οποία χέρι-χέρι με τον ΔΗΣΥ, την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ προωθεί η ηγεσία του κόμματος. Ιδού πώς καταλήγει η ομιλία του Άντρου Κυπριανού στη συγκέντρωση καταδίκης του ψευδοκράτους, που έγινε την περασμένη Τρίτη:

«…Η Λευκωσία θα ξαναγίνει μία και ολόκληρη. Η Αμμόχωστος θα ξαναζωντανέψει. Στις γειτονιές της Κερύνειας θα ξανακούγονται ελληνικά. Η Λάρνακα, η Λεμεσός, η Πάφος θα ξαναζούν με τους Τουρκοκυπρίους στην αγκαλιά τους. Ο Πενταδάκτυλος θα σκεπάζεται με τη σημαία της Κύπρου. Τα συρματοπλέγματα, τα τανκς, και τα λάβαρα του σοβινισμού θα μπουν για πάντα στα μουσεία…».

Αυτή η περιγραφή, αυτά τα μεγάλα ψέματα δεν απέχουν πολύ -αν απέχουν- από τον γκαιμπελισμό. Από τα πολλά ψεύδη κάποια θα γίνουν πιστευτά μέσα στη σύγχυση και στην αμάθεια του κόσμου.

Τεράστια η παραπλάνηση που επιχειρεί ο Άντρος Κυπριανού. Επειδή:

*Η Λευκωσία δεν θα ξαναγίνει μία και ολόκληρη. Ούτε θα πάμε στον Άγιο Κασσιανό, στην Ομορφίτα, στον Τράχωνα, στη Νεάπολη. Η Λευκωσία θα συνεχίζει να παραμένει διχοτομημένη. Αυτός που θα περάσει τα σύνορα, θα υπόκειται στους νόμους του νομιμοποιημένου ψευδοκράτους. Εμείς από εδώ και οι Τούρκοι απ’ εκεί. Σε όσους πρόσφυγες επιτραπεί να επιστρέψουν, θα παραμένουν εκτεθειμένοι στους εποίκους και στα τουρκικά στρατεύματα. Θα φοιτούν σε τουρκικά σχολεία και θα είναι υποχρεωμένοι να μάθουν τουρκικά (δήλωση Μουσταφά Ακιντζί).

*Ποια Αμμόχωστος θα ξαναζωντανέψει; Ολόκληρη η επαρχία, ή μόνο η περίκλειστη πόλη;

*«Στις γειτονιές της Κερύνειας θα ξανακούγονται ελληνικά». Άλλο μεγάλο ψέμα. Στις γειτονιές της Κερύνειας θα ακούγονται μόνο φωνές εποίκων και η νύφη του ελληνικού Βορρά θα πλημμυρίζει από τουρκικά μνημεία και μουσεία της τουρκικής εισβολής. Η ζωή για τους Έλληνες που θα επιστρέψουν, αν επιστρέψουν, θα αποτελεί εφιάλτη.

*«Ο Πενταδάκτυλος θα σκεπάζεται με τη σημαία της Κύπρου». Ποιας Κύπρου; Της ομοσπονδιακής, της τουρκικής, ή της ελληνικής; Ο Πενταδάκτυλος θα σκεπάζεται από τη σημαία του τουρκοκυπριακού κράτους και θα συνεχίσει να μολύνεται από το μισοφέγγαρο.

*«Τα συρματοπλέγματα, τα τανκς και τα λάβαρα του σοβινισμού θα μπουν για πάντα στα μουσεία». Τα συρματοπλέγματα θα ξαναμπούν γιατί η λύση θα καταρρεύσει. Τα λάβαρα του σοβινισμού θα υψωθούν και πάλιν στους δρόμους του τουρκοκυπριακού κράτους. Και η μόνη που θα μπει στο μουσείο είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Καλούμε τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ να μη δίνουν πίστη σε όσα ακούν από την ηγεσία και τα στελέχη της. Δεν εκφράζουν στοιχειωδώς όσα τραγικά και εφιαλτικά θα ακολουθήσουν τη λύση, που το κόμμα τους κρυφίως απεργάζεται με τον Αναστασιάδη και τα αγγλοαμερικανικά μαγειρεία. Η Κύπρος δεν θα επανενωθεί. Θα διχοτομηθεί οριστικά και αμετάκλητα. Οι έποικοι δεν θα φύγουν και οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν.

Όσοι επιχειρήσουν να επιστρέψουν θα ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον χωριού της Ανατολίας, περικυκλωμένοι από εποίκους και Αττίλες. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαλυθεί, οι Ελληνοκύπριοι θα καταστούν κοινότητα, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της Τουρκίας. Ο διχασμός μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, και Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις με αποτέλεσμα την κατάρρευση της λύσης.

Ποιος θα σώσει την Κύπρο;

Και πού θα αναζητήσει την ηγεσία του ο ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ, για να της ζητήσει ευθύνες, όταν η όμορφη εικόνα που του περιγράφει σήμερα, καταστεί εικόνα φόβου, εφιάλτη και καταστροφής;

Πηγή:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/380911/ta-megala-psemata-tis-igesias-tou-akel#sthash.NYRKFgkn.dpuf

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.