Το 18% των Τ/κυπρίων ΔΕΝ ισούται με το 82% των Ελλήνων της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

21/7/2019

του  Σάββα Ιακωβίδη

Η ηγεσία του τόπου, μικρονοϊκή, ανερμάτιστη, αφελής και αδιάβαστη όσον αφορά την τουρκική στοχοθεσία κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάζει τα δάχτυλά της και βγάζει τα μάτια, δηλ. εξοντώνει τα δικαιώματα και τον ίδιο τον κυπριακό Ελληνισμό. Ποτέ δεν κατάλαβε ότι το 18% ΔΕΝ ΙΣΟΥΤΑΙ με το 82% των Ελλήνων. Με τέτοιαν αλλοπρόσαλλη και ανεπαρκή, επικίνδυνη ηγεσία, τους Τούρκους τι τους χρειαζόμαστε;

Ας ξεκαθαρίσουμε ξανά μερικά απλά αλλά καίριας σημασίας δεδομένα, επειδή η τουρκολαγνεία κάποιων ηγητόρων και πολιτών και ο τουρκοψοφοδεϊσμός τους επιμένουν να τα διαστρεβλώνουν. Σύμφωνα με το άρθρο 28 (1,2) του ισχύοντος ακόμα Συντάγματος της μηδέποτε εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας, όλοι οι νόμιμοι πολίτες της είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου, της Διοικήσεως και της Δικαιοσύνης. Επίσης απολαύουν όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών, χωρίς καμία διάκριση.

Στο Προοίμιο της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συνθήκη Λισσαβώνας), τα κράτη-μέλη (δηλ. και η Κυπριακή Δημοκρατία) επιβεβαιώνουν την προσήλωσή τους «στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και του κράτους δικαίου». Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κατοχική Τουρκία και τους εδώ πράκτορές της, Τ/κ ηγέτες. Η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί τον όρο «πολιτική ισότητα» και συμφωνεί με όσα ο Γ.Γ. του ΟΗΕ καταγράφει στην παράγραφο 11 της Έκθεσής του (S23780) προς το Συμβ. Ασφαλείας (3/4/1992).

«Η πολιτική ισότητα δεν σημαίνει ίση αριθμητική συμμετοχή σε όλα τα ομοσπονδιακά κυβερνητικά τμήματα και διοίκηση, αλλά θα πρέπει να αντανακλάται, μεταξύ άλλων, με διάφορους τρόπους: Με την ανάγκη όπως το ομοσπονδιακό Σύνταγμα υιοθετείται και τροποποιείται με τη συναίνεση και των δύο κοινοτήτων. Με την αποτελεσματική συμμετοχή των δύο κοινοτήτων σε όλα τα όργανα και αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Με διασφαλίσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα μπορεί να υιοθετεί οποιαδήποτε μέτρα εναντίον των συμφερόντων μίας εκ των κοινοτήτων. Με την ισότητα και τις ταυτόσημες εξουσίες και λειτουργίες των δύο ομόσπονδων πολιτειών».

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η «πολιτική ισότητα» είναι αριθμητική, δηλ. διαμοιρασμός των πάντων και συμμετοχή σε όλα τα όργανα της πιθανής, μελλοντικής ομόσπονδης πολιτείας στη λογική, 50%-50%. Αυτήν την απορριπτέα θέση επανέλαβαν και με αφορμή μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας για την εισβολή, κατοχή και γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ισχυρίζονται ότι οι Τ/κ έχουν «ίσα δικαιώματα επί των φυσικών πηγών του νησιού», τους υδρογονάνθρακες. Και επειδή η πρόταση της Άγκυρας, που διοχετεύθηκε μέσω του εδώ εγκάθετού της, Ακιντζί, απορρίφθηκε, ορθά και ομόφωνα, από τον Πρόεδρο και τα κόμματα, η Τουρκία και ο πράκτορας της κατοχής εξεμάνησαν.

Όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας παραχώρησαν στους Τ/κ υπερπρονόμια και υπερδικαιώματα στο πλαίσιο ενός ολέθριου κατευνασμού του τουρκικού θηρίου. Η Βουλή ενέκρινε τη δημιουργία φορέα, στον οποίο θα κατατίθενται σημαντικά ποσά από μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο, από τα οποία οι Τ/κ θα επωφελούνται ανάλογα. Ο Πρόεδρος, πιεζόμενος και εκβιαζόμενος καθημερινά από το ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνει διάτορα ότι θέλει συνομιλίες για λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στηριγμένη στις αρχές και αξίες της ΕΕ, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

Ούτε ο Αναστασιάδης ούτε το ΔΗΣΑΚΕΛ αλλ’ ούτε το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ εξήγησαν μέχρι σήμερα στους απορούντες πολίτες πώς ταυτίζεται και πώς θα λειτουργήσει η τουρκοδιζωνική τους, με ή χωρίς «σωστό περιεχόμενο», αφού εκ προοιμίου παραβιάζει συλλήβδην όλες τις πιο πάνω αρχές και αξίες. Προπάντων, η τουρκοδιζωνική καταργεί την πανανθρώπινη και οικουμενική αρχή: «Ένας άνθρωπος, μία ψήφος» και συντρίβει την άλλη αρχή: «Η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία διασφαλίζεται και ελέγχει».

Η ηγεσία της Κύπρου αποδέχτηκε ότι η αναζήτηση λύσης δεν θα στηρίζεται στον συσχετισμό πλειοψηφίας-μειοψηφίας. Οποίον έγκλημα καθοσιώσεως! Και αυτή η ελληνική υποχώρηση αποθράσυνε ακόμα περισσότερο την τουρκική αρπακτικότητα. Ο κατοχικός Ακιντζί, κατ’ εντολήν της Τουρκίας, απαιτεί ίσο διαμοιρασμό των εσόδων από το φυσικό αέριο, ίση συμμετοχή σε επιτροπή διαχείρισης, κ.λπ. Αλλά γιατί οι Τούρκοι να μη απαιτούν ακόμα περισσότερα και, ουσιαστικά, καθ’ ομολογίαν Αναστασιάδη, να θέλουν να επιβάλουν τη θέλησή τους στην ελληνική πλειοψηφία;

Από τον Μακάριο μέχρι τον Αναστασιάδη, όλοι οι Πρόεδροι προέβησαν σε ολέθριες παραχωρήσεις στους Τούρκους. Ακόμα και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σε ομιλία του για το πραξικόπημα, την περ. Δευτέρα, υπέβαλε πως «πρέπει να καταβάλουμε βαρύ το τίμημα και να επιδιώξουμε μια πολιτική λύση, που θα είναι πικρή και οδυνηρή (..), με δυσανάλογα προνόμια και δικαιώματα προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Ένας συμβιβασμός που είναι κατανοητός και αποδεκτός».

Ποιος εξουσιοδότησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο να δώσει τέτοια «δυσανάλογα προνόμια και δικαιώματα» στους Τούρκους; Είναι προφανές ότι η ηγεσία του τόπου, μικρονοϊκή, ανερμάτιστη, αφελής και αδιάβαστη όσον αφορά την τουρκική στοχοθεσία κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάζει τα δάχτυλά της και βγάζει τα μάτια, δηλ. εξοντώνει τα δικαιώματα και τον ίδιο τον κυπριακό Ελληνισμό. Ποτέ δεν κατάλαβε ότι το 18% ΔΕΝ ΙΣΟΥΤΑΙ με το 82% των Ελλήνων Με τέτοιαν αλλοπρόσαλλη και ανεπαρκή, επικίνδυνη ηγεσία, τους Τούρκους τι τους χρειαζόμαστε;

ΠΗΓΗ:https://simerini.sigmalive.com/article/2019/7/21/to-18-ton-tkuprion-den-isoutai-me-to-82-ton-ellenon-tes-kuprou/