Προς Ανασφαλείς

Print Friendly, PDF & Email

19/9/2019

του  Γ. Σέρτη    

ΜΠΟΡΕΙ να ξεκινούν από διαφορετικό σημείο –ίσως και σκεπτικό– οι πλατφορμιστές της όποιας λύσης:

— Λύση τώρα!

— Σαραντα-πέντε χρόνια είναι πολλά!

ιδού, όμως που παραλαμβάνει τη σκυτάλη ο Ακιντζί το ίδιο μοτίβο, αποδίδοντας ό,τι κακό στο γεγονός ότι «συνεχίζει να είναι άλυτο το Κυπριακό».

Από αμφοτέρους –σκόπιμα– μισές οι προτάσεις και ασυμπλήρωτες, για να μην ονοματίζεται ο ένοχος του… άλυτου Κυπριακού: η Σουλτανική Τουρκία και η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, ο εποικισμός και ο σφετερισμός των Κατεχομένων.

Άγνωστο γιατί αφαιρούν από το κάδρο την Τουρκία όσοι μετέτρεψαν το πρόβλημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής σε θέμα διΑκοινοτικής διένεξης και συνεννόησης, έπειτα από τη συνεχή επίδειξη της Τουρκίας ότι σε τίποτε –και για τίποτε– δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν οι Τουρκοκύπριοι. Ακόμα και ο Μ. Ακιντζί που παρουσιαζόταν σαν ο «ηγέτης της λύσης», ακολουθεί –με πρόσχημα την «Ασφάλεια»– την κατοχική Τουρκία. Έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι υποστηρίζει και τη διατήρηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων. Θέση που δεν εξυπηρετεί τους Κυπρίους, αλλά την κατοχική Τουρκία και τους Τούρκους εποίκους.

Οι Τουρκοκύπριοι –μέσω της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας– δεν χρειάζονται άλλης χώρας την προστασία και τις εγγυήσεις, και μάλιστα της Τουρκίας που τους θέλει υποτελείς, άφωνους και άβουλους. Είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι, όσοι… μοιράζουν ευθύνες για τη ΜΗ λύση και στους Ελληνοκυπρίους «ρίχνουν νερό στον μύλο του τουρκικού επεκτατισμού» και στον μόνιμο στόχο της Άγκυρας για μόνιμη παρουσία και έλεγχο του Νησιού.

Ότι:

Η καλούμενη επαναπροσέγγιση δεν πέτυχε να αποσπάσει τους Τουρκοκυπρίους από τη σουλτανική μέγκενη!

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/782431/pros-anasfaleis