ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ – Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Print Friendly, PDF & Email

Γραφείο Τύπου
Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΕΠΑΛΞΗΣ Πανεπιστημίου Κύπρου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 28/10/19

Στην απόφαση για αναβολή της καθιερωμένης μαθητικής παρέλασης ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Λευκωσία προχώρησαν οι κυβερνητικές αρχές, λόγω καιρικών συνθηκών. Η κατάσταση όμως δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν, καθώς παρόλο που η απόφαση για αναβολή της παρέλασης διαδόθηκε στα τμήματα, η πλειοψηφία μαθητών και καθηγητών αποφάσισε να παρελάσει κανονικά. Έτσι και έγινε.

Με πρώτο το Πανεπιστήμιο Κύπρου και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του ιστορικότερου σχολείου της Κύπρου, του Παγκυπρίου Γυμνασίου και των άλλων φιλαρμονικών, μαθητές και φοιτητές παρέλασαν μπροστά από μία ΑΔΕΙΑ ΕΞΕΔΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ. Οι κομματικοί αντιπρόσωποι βρήκαν δικαιολογίες να μην τιμήσουν την εθνική μας επέτειο και όσους έπεσαν αντιστεκόμενοι κατά του άξονα. Η νεολαία όμως ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.

Η νεολαία του Κυπριακού Ελληνισμού, έδωσε μια ηχηρή απάντηση στο σάπιο σύστημα της κομματοκρατίας που χρησιμοποιεί τις εθνικές επετείους μόνο για αυτοπροβολή, χωρίς να αντιλαμβάνεται το διαχρονικό νόημα αγώνα και αντίστασης. Η νεολαία απέδειξε μέσα από αυτή την αυθόρμητη και συμβολική κίνηση πως ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. Η νεολαία αντιλαμβάνεται το αληθινό νόημα των παρελάσεων σε αντίθεση με τους κομματικούς αντιπροσώπους. Οι θυσίες και οι αγώνες του Ελληνισμού κατά του άξονα, μας παραδειγματίζουν και μας δείχουν τον δρόμο για την απελευθέρωση της Τουρκοκρατούμενης πατρίδας μας.