Από Δευτέρα θα απογειώνονται τα τουρκικά drones στον κατεχόμενο Λευκόνοικο

Print Friendly, PDF & Email

14.12.2019 08:00

sigmalive

Το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στην κατεχόμενη Κύπρο ως βάση για τουρκικά drones ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσε χθες το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), και άοπλα και οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Εἰχε προηγηθεί το αίτημα της Τουρκικής Αεροπορίας για την βάση αυτή  το οποίο ικανοποιήθηκε εντός 24 ωρών.Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει πως στόχος της Άγκυρας είναι η αποτελεσματικότερη επιτήρηση της ανατολικής Μεσογείου και η συνεχόμενη καταγραφή των εξελίξεων στην περιοχή.

Μια ομάδα ειδικών από την Άγκυρα θεώρησε κατάλληλη επιλογή το αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον επενδύσεις θα γίνουν επίσης στο λεγόμενο αεροδρόμιο, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ο Ερσί Τατάρ, έπειτα από την απόφαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου» του ψευδοκράτους.

«Η προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων είναι βασική προτεραιότητα», είπε ο Τατάρ, σύμφωνα με το Demiroren.

Σημειώνεται πως χθες (14/12), δημοσίευμα της Kibris Postasi  ανέφερε πως η δημιουργία της η εν λόγω βάσης έγινε, στην βάση του “κατεπείγοντος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.sigmalive.com/news/local/602026/apo-deftera-tha-apogeionontai-ta-tourkika-drones-ston-katexomeno-lefkonoiko