Η Άμυνα της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

22/12/2019

του Λουκή  Γ. Λουκαΐδη    

Δεν ξεκινώ με τη σκέψη ότι θα κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία και μπορούμε να την νικήσουμε. Είναι αυτονόητο ότι η Τουρκία μπορεί σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης να επιβληθεί στην Κύπρο λόγω εξοπλισμού, αριθμητικής δύναμης στρατού κ.λπ. Ξεκινώ όμως με τη θέση ότι σε περίπτωση περαιτέρω στρατιωτικής ενέργειας της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου θα πρέπει να προβάλουμε μια αξιόλογη αντίσταση. Αυτό επιβάλλει η αξιοπρέπεια του λαού μας έστω και αν είναι η χώρα μας μικρή και αδύνατη. Αντίσταση από μικρές και αδύνατες χώρες έναντι επεμβάσεων δυνατών χωρών έχει να μας επιδείξει η ιστορία με πολλές περιπτώσεις στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 

Η υπερδύναμη των ναζιστών επενέβη σε διάφορες μικρές χώρες της Ευρώπης όπως είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Δανία. Όλες αυτές οι μικρές χώρες πρόβαλαν αντίσταση έστω και αν αντιλαμβάνονταν ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να νικήσουν την πολεμική μηχανή του Χίτλερ. Η αξιοπρέπεια και το αίσθημα δικαιοσύνης του λαού τους επέβαλε την αντίσταση. Η Τουρκία σήμερα αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο για επέκταση της κατοχής της. Αυτό προκύπτει σαφώς από τις απειλές της και τις φιλοδοξίες του παράφρονα Προέδρου της. Ήδη επέμβηκε στον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου χωρίς να λογαριάζει κανέναν. Οι Διεθνείς Οργανισμοί και οι δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, περιορίζονται σε ορισμένες φραστικές αποδοκιμασίες χωρίς να κινούν το δάχτυλό τους για επιβολή έστω ορισμένων κυρώσεων για τις παρανομίες αυτές, οι οποίες παραβιάζουν και το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές και αξίες που οι εν λόγω οργανισμοί και χώρες υποτίθεται ότι πρεσβεύουν. Μάλιστα, ο παράφρων Πρόεδρος της Τουρκίας έχει το θράσος να επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο για όλες τις παράνομες ενέργειές του. Όλοι οι ηγεμόνες των ευρωπαϊκών χωρών γνωρίζουν την παραφροσύνη του Ερντογάν. Το ίδιο και οι Διεθνείς Οργανισμοί. Ωστόσο, δεν παίρνουν οποιαδήποτε αποτελεσματικά μέτρα για να περιορίσουν τις παρανομίες του εις βάρος άλλων χωρών, παραγνωρίζοντας ότι αυτό εκτρέφει τη θρασύτητα, την αυθαιρεσία και εγκληματικότητα του Τούρκου μεγαλομανή δικτάτορα. 

Έχει η Κύπρος αρκετό εξοπλισμό για να προβάλει την απαραίτητη αντίσταση σε περίπτωση στρατιωτικής τουρκικής επιδρομής; Έχω την πεποίθηση ότι η ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας και όλοι πρέπει να συνδράμουμε σε αυτόν τον στόχο. Να ζητήσουμε τη βοήθεια της ελληνικής παροικίας στο εξωτερικό και βεβαίως, τη συμπαράσταση χωρών με πολιτισμό και αρχές. Το θέμα δεν σηκώνει καθυστέρηση. Ο τρελός δικτάτορας έκανε τις προθέσεις του γνωστές. Δεν έχει όρια ούτε λαμβάνει υπόψη άλλες χώρες ή Διεθνείς Οργανισμούς. Στόχος του αμετάθετος, είναι η αρπαγή της Κύπρου έστω και αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό εκείνοι που πιστεύουν στον διάλογο και τις συνομιλίες. Αυτοί είναι όμηροι των ψευδαισθήσεών τους, οι οποίες τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να λυθεί σωστά το Κυπριακό με έναν διάλογο με τους Τούρκους. Τα χρόνια που πέρασαν δεν λειτούργησαν ως μάθημα για την κακοπιστία της τουρκικής πλευράς. Πρέπει να καταργηθούν οι πολυτέλειες και τα έξοδα του Κράτους που δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του. Στη θέση τους πρέπει να δημιουργηθεί ένα ταμείο μόνο για την άμυνα της Κύπρου και όλοι που αγαπούν την πατρίδα μας να στρατολογηθούν και να εκπαιδευτούν για μια ενδεχόμενη στρατιωτική αντίσταση στις τουρκικές βλέψεις.

Χρειαζόμαστε αύξηση του πολεμικού εξοπλισμού. Κοιτάξτε την περίπτωση του Ισραήλ που είναι περικυκλωμένο από εχθρικές σε αυτό χώρες και αναγκάζεται για να επιβιώσει να διατηρεί δυνατό στρατό και επαρκή εξοπλισμό. Έχει επιστρατεύσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού περιλαμβανομένων γυναικών. Δίδει προτεραιότητα στην άμυνά του και λιγότερη σημασία σε λιμουζίνες και τα άλλα περιττά έξοδα. Πρέπει να σταματήσουν οι αναποτελεσματικοί διάλογοι και η ανεπιτυχής διπλωματία. Αυτά μέχρι σήμερα δεν μας έφεραν κανένα κέρδος. Ούτε και θα φέρουν με τα σημερινά δεδομένα δηλαδή, με τη φιλοτουρκική στάση των Άγγλων και τη μεσοβέζικη συμπεριφορά των Αμερικανών. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και πρέπει να ενημερώνεται ο κυπριακός λαός σωστά. Άρθρο στον Τύπο, που ενώ παραδέχεται ότι η Τουρκία εκδηλώνει μια πρωτοφανή επιθετικότητα έναντί μας καταλήγει ότι θα πρέπει παράλληλα με την αναβάθμιση της στρατιωτικής μας δύναμης να προβούμε και σε «επίθεση ειρήνης» προς την Τουρκία, στερείται σοβαρότητας. Αυτοί που μιλούν για «επίθεση ειρήνης» και δεν αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται σε τέτοιες επιθέσεις, να περιοριστούν στον κόσμο των ψευδαισθήσεών τους.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/paremvaseis-ston-f/article/842695/i-amyna-tis-kyproy