«Εχθρική και προβοκατόρικη η συμφωνία για East Med»

Print Friendly, PDF & Email

3/1/2020

Η συμφωνία για τον East Med «μεταξύ ε/κ πλευράς, Ισραήλ και Ελλάδας είναι ένα νέο προϊόν εχθρικών και προβοκατόρικων προσπαθειών να αφεθούν εκτός ενεργειακής περιφερειακής ισορροπίας ο τ/κ ‘λαός’ και η Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κατοχικό «υπουργείο εξωτερικών».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το έργο δεν κατέχει την πρωταρχική σημασία του να είναι οικονομικά βιώσιμο ή όχι και είναι πιο σημαντικό το ότι υπάρχουν συμπεριφορές και στάσεις που κολλούν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτού του είδους οι ενέργειες, αναφέρει το «υπεξ», δείχνουν ότι η «ε/κ διοίκηση» – όπως αποκαλείται η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – που προσπαθεί να απομονώσει την τ/κ πλευρά σε κάθε τομέα, έχει την νοοτροπία ότι σε θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου θα λαμβάνει από μόνη της αποφάσεις ως να είναι το μοναδικό αφεντικό.

Υποστήριξε ότι με τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδειξε για ακόμη μια φορά τις προθέσεις του και ότι θεωρεί πως οι Τ/κ δεν υπάρχουν και με το πρόσχημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενεργεί ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού. Αυτό δείχνει, συνέχισε, ότι ο Ε/κ ηγέτης είναι ανειλικρινής όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού και χρησιμοποιεί τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων «ως το παραβάν μιας θεατρικής σκηνής».

Στο στάδιο αυτό, συνέχισε το «υπεξ», η ε/κ ηγεσία, που δεν αποδέχεται την ισότητα των Τ/κ και προσπαθεί να αφήσει για μετά τη λύση τα δικαιώματα των Τ/κ τα οποία εμποδίζει συνεχώς, «πρέπει να γνωρίζει ότι οι Τ/κ δεν θα υποχωρήσουν από την ισότητα, την κυριαρχία και τα δικαιώματά τους και ούτε θα σκύψουν το κεφάλι σε όσους θεωρούν ότι αυτά δεν υπάρχουν.

Η ε/κ ηγεσία, υποστήριξε, πρέπει να καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι ελληνικό νησί και δεν θα εκπροσωπεί και τους Ε/κ και τους Τ/κ. «Όπως έχει περιληφθεί σε διάφορα σχέδια λύσης, η κυριαρχία θα προέρχεται ίσα από τους δύο λαούς και δεν θα μπορεί αυτή η κυριαρχία να ασκείται μονόπλευρα μόνο από μία πλευρά», επεσήμανε.

Ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία για τον East Med προστίθεται στις προσπάθειες για αύξηση της έντασης στην περιοχή αλλά και στο νησί και αυτή η νοοτροπία δείχνει ότι συνεχίζονται οι ενέργειες για τη δημιουργία μιας ισορροπίας δυνάμεων «στα πρόθυρα του ονείρου» και όχι στη συνεργασία και τη μείωση της έντασης.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ