Η νέα συζητούμενη λύση δεν αποτελεί λύση, αλλά προϊόν της τουρκικής αδηφαγίας

Print Friendly, PDF & Email

 Η Ελληνική και η Κυπριακή σημαία κυματίζει παντού κατά μήκος της πράσινης γραμμής, ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου

31/1/2020

Του ΛΟΥΚΑ ΑΞΕΛΟΥ

O Κυπριακός λαός και η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και η Ελλάδα και σύμπας ο Ελληνισμός βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλοι μας πρέπει χωρίς ολιγωρία  και χρονοτριβή, ενώπιον του άμεσου κινδύνου εθνικής καταστροφής, να βρούμε την ανάταση και το ενωτικό πνεύμα, που ενέπνευσε το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν.

Η υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο  αγώνας για μια λύση, που να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία της Κύπρου και η απρόσκοπτη συνέχιση της τρισχιλιετούς παρουσίας των Ελλήνων στο νησί, αποτελούν μονόδρομο για όλους όσοι εμπνέονται από τα ιδανικά του Δημοκρατικού Πατριωτισμού.

Επί 45 χρόνια η Ελληνική πλευρά έκανε απίστευτες υποχωρήσεις, με το πιστόλι του Αττίλα στον κρόταφο, ελπίζοντας ότι θα ήταν έτσι δυνατή μία ανεκτή λύση. Συνεχείς μονομερείς υποχωρήσεις, επικίνδυνες και μάταιες παραχωρήσεις, εθελοτυφλία στο προφανές οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

  • Η Τουρκία υπερβαίνοντας σε θράσος και τραμπουκισμό ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό, γράφει στα παλαιά της υποδήματα το διεθνές δίκαιο και με συνειδητή χρήση της πολιτικής ισχύος και της κυνικής εκμετάλλευσης του προβλήματος των προσφύγων και μεταναστών, απειλεί ευθέως την κυριαρχία όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδος.

Απέναντι σε αυτή την άνευ προηγουμένου πρακτική, που ισοδυναμεί με τρίτο Αττίλα, η Κυπριακή ηγεσία παραμένει αμήχανη, ενώ είναι πλέον πιο φανερό και από το φανερό ότι το κατοχικό καθεστώς στην βόρεια Κύπρο είναι ταυτισμένο με τις τουρκικές αμφισβητήσεις και απειλές.

  • Ποιά λοιπόν είναι η δήθεν κοινή βάση, πάνω στην οποία διεξάγονται οι διαβόητες διακοινοτικές συνομιλίες; Η νέα συζητούμενη λύση δεν αποτελεί λύση, αλλά προϊόν της τουρκικής αδηφαγίας.

Η Τουρκία αφού πήρε την μισή Κύπρο, ετοιμάζεται να πάρει και την άλλη μισή, με φενάκη την δήθεν λύση. Ο λαός της Κύπρου, σύμπας ο Ελληνισμός οφείλει να αντιληφθεί τι πραγματικά διακυβεύεται, να μην παραπλανηθεί και να ξεκινήσει τον απαιτούμενο σχεδιασμό και τις κατάλληλες κινήσεις που θα τον βγάλουν απο το σημερινό αδιέξοδο.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η σημερινή μας Ημερίδα με στόχο να συμβάλλει με συγκεκριμένες προβληματικές στην ενίσχυση του πνεύματος αυτού, της Αντίστασης που από τον αγώνα του 1821 στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, τον αγώνα του 1940-45 στην γερμανοκρατούμενη Ελλάδα, μέχρι τον αγώνα του 1955-59 στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο, κράτησε τον Ελληνισμό όρθιο στις επάλξεις του αγώνα για την εθνική και κοινωνική χειραφέτησή του.                                

Εναρκτήρια εισαγωγή στην εκδήλωση με τίτλο « Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ» που οργάνωσε η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στις 17 Ιανουαρίου 2020.   

ΠΗΓΗ:https://www.apopseis.com/i-nea-syzitoymeni-lysi-den-apotelei-lysi-alla-proion-tis-toyrkikis-adifagias/