Δεν ακούν τα ουρλιαχτά των «Γκρίζων Λύκων»

Print Friendly, PDF & Email

16/2/2020

της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Η διαμάχη μεταξύ Kυβέρνησης και ΑΚΕΛ για το ποιoς ευθύνεται για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά κρατεί για πάνω από τρία χρόνια

Για πάνω από τρία χρόνια κρατεί η διαμάχη μεταξύ Kυβέρνησης και ΑΚΕΛ για το ποιoς ευθύνεται για το ναυάγιο των συνομιλιών στην πενταμερή διάσκεψη για το Kυπριακό στο Κραν Μοντανά.

Με αφορμή την κυνική παραδοχή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ότι ουδέποτε συναίνεσε, στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, σε κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, ξεκίνησε εκ νέου ένας νέος γύρος αντιπαραθέσεων με το ΑΚΕΛ να επιμένει στη δική του ανάγνωση και να θεωρεί ως θέσφατα τα όσα είχε αναφέρει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Γκουτέρες στην Έκθεσή του της 17ης Σεπτεμβρίου 2017. Και στην οποία καταγράφει ότι οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις -δηλαδή και η Τουρκία- «είχαν επιδείξει εποικοδομητική διάθεση για να εξευρεθούν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις στο θέμα της ασφάλειας».

Από την επίδειξη εποικοδομητικής διάθεσης μέχρι την έκφραση ετοιμότητας και πολιτικής βούλησης για απαλλαγή των τουρκικών εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων υπάρχει ένα τεράστιο χάος. Και, δυστυχώς, η Τουρκία προτιμά το χάος παρά να συναινέσει έστω και σε ένα βήμα που θα την απομακρύνει από την ιμπεριαλιστική επεκτατική της πολιτική.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, δυστυχώς, ξεφεύγει ολοένα και πιο επικίνδυνα από την αριστερή ιδεολογία, η οποία καθοδηγεί και εμψυχώνει με πατριωτισμό τις προοδευτικές δυνάμεις και δη τους κομμουνιστές να αντιστέκονται και να θυσιάζονται για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τους ξένους κατακτητές. Δυστυχώς, η ηγεσία του ΑΚΕΛ εμμένει σ’ ένα νεφελώδες αφήγημα ιδεαλιστικού μύθου. Κάθε που υπάρχουν εξελίξεις και ξεσκεπάζεται όλο και περισσότερο η επεκτατική πολιτική της Άγκυρας, η ηγεσία του ΑΚΕΛ προβάλλει ως ένα κακόγουστο αστείο ή καλύτερα ως πανάκεια για αναχαίτιση της τουρκικής βουλιμίας … «την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό…» με το γνωστό ρεφρέν ότι «μόνο έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα».

Λες και αν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, η Τουρκία από αιμοσταγής «Γκρίζος Λύκος» θα μεταμορφωθεί σε μιαν αθώα και ειρηνόφιλη «Κοκκινοσκουφίτσα».

Φαίνεται πως μόνο η ηγεσία του ΑΚΕΛ και αυτή η γνωστή ομάδα που θέλει να πάρει εκδίκηση από την πλειοψηφία των Ε/κ, η οποία καταψήφισε το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν, δεν ακούνε τα ουρλιαχτά των «Γκρίζων Λύκων». Δεν ακούν τι λέει καθημερινά ο δικτάτορας Ερντογάν και τα φασιστοειδή της Άγκυρας. Δεν ακούν τον Μπαχτσελί και τα απειλητικά τους μηνύματα, όχι μόνο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και εναντίον της Συρίας, της Λιβύης, της Αιγύπτου και άλλων κυβερνήσεων, που δεν συμφωνούν με την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας.

Χωρίς να δίνουμε άλλοθι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, με τις παλινωδίες και τις αμφιθυμίες της στο Κραν Μοντανά, καθότι τότε αποδέχθηκε νέες υποχωρήσεις με την ελπίδα ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί και θα μας έλεγε και ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία μας. Όμως, ύστερα «έφερεν ο φούρνος την πυράν». Το μόνο που πέτυχαν οι συνεχείς εκχωρήσεις, υποχωρήσεις και παραχωρήσεις προς την Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν την αποθράσυνσή της και την απαίτησή της για περισσότερα. Μέχρι να μας εκμηδενίσει και να εξαλείψει κάθε ελληνοκυπριακό στοιχείο από τούτη τη γη.

Είναι απύθμενο το θράσος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να αναζητεί ανάμεσα στην ε/κ πλευρά ενόχους για την αποτυχία των συνομιλιών. Μήπως δεν αντιλαμβάνονται ότι με τα όσα λένε καθημερινά τα ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ στοχοποιούν την ε/κ πλευρά και από-ενοχοποιούν την Τουρκία; Ή μήπως αυτό επιδιώκουν;

Αναλογίζεται μήπως ο κ. Άντρος Κυπριανού, οι κ.κ. Στ. Στεφάνου και Γ. Λουκαΐδης πόση ζημιά προκαλούν με τις θέσεις εναντίον της δικής μας πλευράς; Δεν έχουν μόνο για ακροατήριό τους, τους ψηφοφόρους στις ελεύθερες περιοχές. Παρακολουθούν και καταγράφουν τι λέει και τι υποστηρίζει το κάθε κόμμα, οι διαπιστευμένοι ξένοι διπλωμάτες, η Τουρκία, καθώς και άλλες ξένες δυνάμεις, οι οποίες πολύ θα ήθελαν να υποταχθούμε στο δίκαιο του ισχυρού.

Βλέπουμε ήδη τις ΗΠΑ να προσεγγίζουν υποστηρικτικά την πολιτική Ερντογάν. Τη γερμανική κυβέρνηση να σπάει το εμπάργκο για εξαγωγές όπλων στην εμπόλεμη Λιβύη και να προμηθεύει την Τουρκία με νέα εξοπλιστικά προϊόντα. Και αυτοί ρίχνουν αλάτι στις ανοικτές πληγές της πατρίδας τους;

ΠΗΓΗ:https://simerini.sigmalive.com/article/2020/2/16/den-akoun-ta-ourliakhta-ton-gkrizon-lukon/