22 Κύπριοι ΜΜΑΔίτες πετάνε απόψε με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για Έβρο

Print Friendly, PDF & Email

08.03.2020 17:57

SigmaLive

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου, η Κυπριακή Δημοκρατία αποστέλλει σήμερα στην Ελλάδα μια πλήρη αντιδιαδηλωτική ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) της Αστυνομίας Κύπρου.

Η μετάβαση της αντιδιαδηλωτικής ομάδας θα γίνει με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας το οποίο αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο αργά το απόγευμα. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: 

«Αναχωρεί σήμερα  πλήρης αντιδιαδηλωτική ομάδα της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου (Μ.Μ.Α.Δ) για να αναλάβει καθήκοντα φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, στον Έβρο.»

Η αντιδιαδηλωτική ομάδα της Αστυνομίας Κύπρου η οποία αποτελείται από 22 άτομα, θα αναλάβει αμέσως καθήκοντα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, σε συνεργασία με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η αποστολή της ΜΜΑΔ είναι υλοποίηση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας που έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και ως εκ τούτου, άμεσα, δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου θα μεταβεί στην Ελλάδα για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης. 

Παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο από το «SigmaLive»LIVE / Έβρος: Συνεχίζεται ο υβριδικός πόλεμος – Όλα τα νεότερα

ΠΗΓΗ:https://www.sigmalive.com/news/local/614986/22-kyprioi-mmadites-petane-apopse-me-tin-elliniki-polemiki-aeroporia-gia-evro