Προς αστρολογούντας

25/4/2020

του   Γ. Σέρτη   

ΑΠΟ τα τόσα δεινά που επέφερε ο κορωνοϊός, και ένα ιδιαίτερο… κυπριακό πλήγμα, καθώς… χάσαμε άλλη μια ευκαιρία –της πολυπόθητης– ευθυγράμμισης των άστρων που με τόση προσμονή αναμέναμε, όπως μας… δίδαξε ο αστρολόγος Ε. Άιντα!

Συγκεκριμένα:

Το βράδυ της 16ης του Απρίλη ο Άρης, ο Κρόνος, ο Δίας και η Σελήνη είχαν ορίσει «ραντεβού» στον ουρανό, σε μια συνάντηση που δεν πρόκειται να συμβεί ξανά για τα επόμενα δύο –και πλέον– χρόνια, δηλαδή έως το τέλος του 2022.

Παρότι –λόγω της γενικότερης αναστάτωσης, ένεκα κορωνοϊιού– δεν (μετα)καλέσαμε –επειγόντως– τον κύριο Άιντα για να μας εξηγήσει, σε κοινή αγρυπνία, τους οιωνούς της… πλανητικής ευθυγράμμισης, παρακολουθήσαμε εμβριθώς το ουράνιο φαινόμενο.

· Η ιδιαίτερη  προσέγγιση των τεσσάρων πλανητών στην ίδια περιοχή, ξεκίνησε το βράδυ της 1ης Απριλίου με τη Σελήνη να εμφανίζεται δεξιά του Δία, ενώ το επόμενο βράδυ η Σελήνη ήταν ανάμεσα στους άλλους τρεις πλανήτες, του Δία, του Άρη και τον Κρόνο.

· Το βράδυ της 16ης Απριλίου το φαινόμενο κορυφώθηκε, με την πιο κοντινή –οπτικά– προσέγγιση των τεσσάρων πλανητών, με τη Σελήνη να βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του Άρη.

· Όσοι ξύπνησαν τα χαράματα της Μεγάλης Παρασκευής, πιο εύκολα και πιο αδρά ορατό παρακολούθησαν το φαινόμενο. Μία ώρα πριν να φέξει, εύκολα διακρινόταν η σπάνια ευθυγράμμιση των άστρων, αν κοίταζε κάποιος προς τα νοτιοανατολικά ή, πιο απλά, αν έβλεπε το φεγγάρι και οι άλλοι τρεις πλανήτες φαίνονταν αρκετά φωτεινοί.

Στην πραγματικότητα, οι τέσσερις πλανήτες απέχουν μεταξύ τους εκατομμύρια χιλιόμετρα, ωστόσο από την προπτική της Γης φαίνονταν στον ουρανό σαν –σχεδόν– ευθυγραμμισμένοι.

Και:

Αν δεν… τύχαινε (!) να ήμασταν αποκλεισμένοι τόσες βδομάδες, με θέα προς τον θόλο του ουρανού από ένα μπαλκόνι ή μια ταράτσα, ποιος θα ξαγρυπνούσε για αστρικές παρατηρήσεις;

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/924534/pros-astrologyntas