Προς Εξευτελιζομένους

Print Friendly, PDF & Email

5/6/2020

του   Γ. Σέρτη

Η ΥΠΟΜΝΗΣΗ από τον Κ. Βενιζέλο σ’ ένα «εν ολίγοις» κυριακάτικο μονόστηλο, υπό τον τίτλο «Διεθνής εξευτελισμός»:

«Της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών θα προεδρεύει, έστω και εξ αποστάσεως, ο Τούρκος Πρέσβης Βαλκάν Μποζκίρ, ο οποίος θα εκλεγεί τον Ιούνιο. Ο Τούρκος αξιωματούχος είναι ο μόνος υποψήφιος για την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης. Αυτός και αν είναι ο διεθνής εξευτελισμός. Η Τουρκία να προεδρεύει του ανώτατου οργάνου του ΟΗΕ!».

Βολκάν Μποζκίρ: Είναι… γνωστός της στήλης –και– σαν πιστό αντηχείο του βρετανικού… εφευρήματος της ξεαπομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, τιμωρητικού και εκδικητικού, πριν κλείσει εβδομάδα από το «Όχι» μας στους λόρδους για μετατροπή της Κύπρου σε βρετανοτουρκικό προτεκτοράτο. «Το όλο παιχνίδι στη διπλωματία είναι η δημιουργία μιας πρόφασης. Εκείνοι που αυτό το κάνουν πολύ καλά είναι οι Βρετανοί. Έχουν για όλους πάντα μια φόρμουλα».

Σε αυτή τη βρετανική φόρμουλα βαδίζουν και οι Τούρκοι διπλωμάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα –και– από τον Βολκάν Μποζκίρ. Τον Μάρτη του 2015 ο Μποζκίρ, ως υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών, Π. Γκεντιλόνι, και –κατά τα τουρκικά Μέσα– συζήτησε λεπτομερώς και το Κυπριακό.

Προσθέτοντας, λοιπόν, στο βρετανικό… εφεύρημα της ξεαπομόνωσης των κατεχομένων (όχι από την κατοχική Τουρκία, αλλά από την… Κυπριακή Δημοκρατία!) ο θρασύς Μποζκίρ ανέφερε –μεταξύ άλλων– και τον… παραλληλισμό: «Την 25η επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, είναι λυπηρό να υπάρχει ακόμη ένα τείχος στην Κύπρο»!

Ως παρατηρούσε –και τότε– το μονόστηλο:

«Ασφαλώς, δεν ήξερε ο Ιταλός Υπουργός –εδώ προσποιούνται ότι δεν ξέρουν τόσοι και τόσοι δικοί μας– πως το τείχος στην Κύπρο δεν είναι… βερολίνειο, αλλά διαχωριστική διαμελιστική γραμμή από τα τουρκικά στρατεύματα που κατέχουν, εποικίζουν και σφετερίζονται τα –από το 2004, και ευρωπαϊκά– εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/952164/pros-exeftelizomenoys