Μονόπρακτο για κλώσσες

Print Friendly, PDF & Email

της Ελένη Θεοχάρους

4 Δεκ 2016

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΑΝ ΑΛΟΙΦΗ

Να λοιπόν και ο οδικός χάρτης, να και τα χρονοδιαγράμματα, να η επιστροφή στις συνομιλίες με άτακτη υποχώρηση της δικής μας πλευράς, να και η πενταμερής. Να που πήρανε τα όνειρα εκδίκηση. Η μοναδική φιλοδοξία της διαπραγματευτικής μας ομάδας και όσων τη στηρίζουν στις ακροβασίες της πάνω από τους γκρεμούς του Μον Πελεράν, η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διεκόπησαν γίνεται πραγματικότητα, αλλά με βάση τους τουρκικούς όρους.

Τώρα τίποτε άλλο δεν μετράει, και όσα μεσολάβησαν ξεχάστηκαν.

Δεν έχουμε πλέον καμία αμφιβολία ότι στο Μον Πελεράν ΙΙ παίχθηκε ένα θέατρο σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού με πρωταγωνιστές τους Ακιντζί-Αναστασιάδη και Ερντογάν, και σκηνοθέτη τον Έιντε, με στόχο να επικεντρωθεί η προσοχή του πληθυσμού στο εδαφικό και να εξουδετερωθεί η στάση Κοτζιά, όσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πενταμερή για τις εγγυήσεις και την παραμονή κατοχικών στρατευμάτων. Οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά το επιβεβαιώνουν.

Είναι πλέον φανερό ότι η δήθεν διαφωνία στο περιουσιακό δεν ήταν παράγων που θα οδηγούσε τις συνομιλίες σε κατάρρευση και τους προπαγανδιστές της λύσης να ξεσπαθώνουν δήθεν κατά των πάντων -ακόμη και εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη-, ενώ στην πραγματικότητα πρόθεσή τους ήταν η εξουδετέρωση της απρόβλεπτης στάσης Κοτζιά, και ο αποπροσανατολισμός του κυπριακού λαού από τις πραγματικές διαθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά προσφάτως με τις δηλώσεις Ερντογάν, για την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία. Και την νέα ύβριν κατά του λαού μας: Πεινασμένα Κοτόπουλα.

Πάντως για εμάς, ήταν σίγουρη η επανέναρξη των συνομιλιών μετά από μια σύντομη ανάπαυλα προς «εκτόνωση», με τον τρόπο που καθόρισε η Τουρκία. Ευτυχώς το καταγράψαμε πολλές φορές.

Εντούτοις, είναι τραγικό αυτό που προβάλλεται τις τελευταίες μέρες, όπου οι φανατικοί οπαδοί της εξπρές λύσης μας πιέζουν εντέχνως να αποδεχθούμε παραμονή κατοχικών στρατευμάτων, εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, εκ περιτροπής Προεδρία, ανάληψη των χρεών του ψευδοκράτους από την «ομόσπονδη κυβέρνηση» και μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όσους επιχειρήσουν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα, αλλά και σε όλο τον κυπριακό λαό.

Στενός συνεργάτης των κυβερνώντων είναι το ΑΚΕΛ, στο οποίο ανατίθενται ειδικά καθήκοντα. Δεν είναι τυχαία γεγονότα οι συναντήσεις Αβέρωφ και Κυπριανού με τους πρέσβεις Βρετανίας και ΗΠΑ, και οι συναντήσεις τους με τον Έιντε, ούτε οι εν κρυπτώ επισκέψεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Αθήνα, με στόχο να εξουδετερωθεί η Ελλάδα. Η επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στην Αθήνα είχε στόχο να κινητοποιήσει την εθνομηδενιστική και ανανική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και να εξουδετερώσει τον Κοτζιά. Είναι μια ένδειξη για τις πραγματικές προθέσεις των υποστηρικτών της άμεσης λύσης και της άνευ όρων παράδοσης στην Τουρκία.

Από την άλλη, οι επισκέψεις του Μπόρις Τζόνσον και άλλων ξένων αξιωματούχων, που με την υποβολή των διαπιστευτηρίων τους στα «προεδρικά μέγαρα» των κατεχομένων επιβεβαιώνουν τη διεθνή απήχηση που απέκτησε η τουρκική θέση για την απαξίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποδεικνύουν και τη συμμετοχή τους στη συνωμοσία προς εξαπάτηση του κυπριακού λαού. Ταυτόχρονα επικροτούνται οι αθλιότητες του Ερντογάν και του Γιλντιρίμ, που ξεδιάντροπα καθυβρίζουν τον Ελληνισμό.

Το ίνδαλμα των ημετέρων φανατικών της λύσης, ο πολύς κύριος Ερντογάν, το μόνο που επιδιώκει είναι η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εξαφάνιση της Κυπριακής Σημαίας και η αναγνώριση του ψευδοκράτους. Αλλά αυτό δεν το κατανοούν, ούτε οι κυβερνώντες ούτε οι οπαδοί τους. Ο Ερντογάν απειλεί και εξυβρίζει τον κυπριακό Ελληνισμό και οι ημέτεροι Ερντογανικοί ψάχνουν να βρουν αν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του, ενώ ο ΔΗΣΥ αναμένει μια αιφνίδια έξαρση της θετικής ρητορικής του Ερντογάν.

Όσον αφορά τις σχέσεις μας με την Αθήνα, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να διευκρινισθεί ποια είναι η πραγματική θέση της κυπριακής κυβέρνησης και ποια η απάντησή της στην ερώτηση-πρόκληση Κοτζιά, όσον αφορά τις εγγυήσεις και την παραμονή κατοχικών στρατευμάτων.

Η δυναμική παρέμβαση Κουτσούμπα εναντίον των θέσεων του ΑΚΕΛ και η καταγγελία του ότι προωθείται διχοτομική λύση, ταυτόχρονα με την πρόθεση του ΚΚΕ να κινητοποιήσει τον λαό προς υπεράσπιση των δικαίων της Κύπρου, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της άθλιας ΔΔΟ. Διότι είναι ξεκάθαρο πως, μετά τις τελευταίες δηλώσεις των Ερντογάν και Γιλντιρίμ, οι Τούρκοι δεν πρόκειται να επιστρέψουν ούτε σπιθαμή εδάφους στο κράτος, ούτε καν το Βαρώσι, για το οποίο είναι δεσμευμένοι από το 1979.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αγνοούνται παντελώς και προκλητικά, και είναι φανερό ότι οι κήρυκες της άμεσης λύσης και μετατροπής της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο όχι μόνο έχουν προνομιακή ενημέρωση, αλλά και βρίσκονται σε διαρκή συνεδρία προς «διάσωση της διαδικασίας».

Γι’ αυτό οφείλουν τα κόμματα, που αντιτίθενται στην παράδοση του νησιού μας στην Τουρκία και στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως προβάλουν και στηρίξουν μαχητικά την άλλη άποψη, η οποία και θα κυριαρχήσει σε τυχόν δημοψήφισμα! Να εξουδετερώσουν ό,τι εμφανίζουν οι οπαδοί της άμεσης λύσης ως θέση της «απορριπτικής» αντιπολίτευσης.

Έφθασε λοιπόν η ώρα των πατριωτικών δυνάμεων, που δεν αποδέχονται τη ΔΔΟ και την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αποδέχονται τον ακρωτηριασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων του κυπριακού λαού, δεν αποδέχονται τον εκτουρκισμό των κατεχομένων και τον μόνιμο διαμελισμό της Κύπρου, να απαιτήσουν αλλαγή πορείας, αλλαγή στόχευσης, αντίσταση και αναθεματισμό όλων αυτών για τα οποία εργολαβικά μας καλούν να συμβιβασθούμε, να παραδοθούμε, να τουρκέψουμε.

Όσοι αντιστρατεύονται τις ηττοπαθείς πρακτικές, που μας οδηγούν από υποχώρηση σε υποχώρηση, έχουν χρέος να συντονισθούν, να συνασπισθούν και να καταθέσουν την εναλλακτική πρόταση για την Εθνική Σωτηρία.

Και ένα μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Αν η διαδικασία αποτύχει, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που εσείς ήδη αποφασίσατε.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/384764/monoprakto-gia-klosses

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.