Τι είδους διαπραγμάτευση των όρων της παράδοσης;

Print Friendly, PDF & Email

του Λάζαρου Μαύρου
6 Δεκ 2016

Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α ΕΠΤΑ τζιαι πόψε μέχρι τη 12η Ιανουαρίου. Την οποία ο κ. Αναστασιάδης προσέφερε άνευ όρων στους Τούρκους, από το Δείπνο της Πέμπτης, για την «Πενταμερή» Διάσκεψη για την Κύπρο, που ρητώς και δημοσίως, Άγκυρα & Ακιντζί, προ πολλού σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε τελετή έναρξης της ΚΗΔΕΙΑΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προς αντικατάσταση και διαδοχή της Εκλιπούσας, με την υπό Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία, Κρατική Υπόσταση τής «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας» (ΕΚΟ).

Α Κ Ε Λ & ΔηΣυ, διά στόματος των ηγετών τους κ.κ. Άντρου & Αβέρωφ χθες και στην Ολομέλεια της Βουλής, διακήρυξαν την υποστήριξή τους και σε αυτήν την… απροειδοποίητη κι… αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Αναστασιάδη. Υπενθυμίζεται ότι, προτού καν προσγειωθεί στη Λάρνακα από το «ναυάγιο» του 2ου Μον Πελεράν ο κ. Αναστασιάδης, οι κ.κ. Άντρος & Αβέρωφ είχαν προσκληθεί διαδοχικά στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ήσαν και οι μόνοι δύο που έσπευσε να ενημερώσει αργότερα κι ο κ. Έιντε. Ο δε κ. Άντρος ανέλαβε να σπεύσει εκτάκτως και στην Αθήνα για συνομιλίες με τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά, μετά που τα δημοσιογραφικά όργανα του κ. Αναστασιάδη εξαπέλυσαν τις επιχειρήσεις διαπόμπευσης του υπ.Εξ. της Ελλάδος ως δήθεν πρωταίτιου για το «ναυάγιο» του Μον Πελεράν.

Α Ν Τ Ρ Ο Σ & ΑΒΕΡΩΦ εξέφρασαν χθες τις «βεβαιότητές» τους για τη διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Αναστασιάδη ώς και την… 12η Ιανουαρίου. «Από τη στιγμή που ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε να προχωρήσει, το ΑΚΕΛ θα τον στηρίξει», εκφώνησε στη Βουλή χθες ο Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ εκθειαζόμενος ονομαστικά από τον κ. Αβέρωφ.

Τ Ι ΕΙΔΟΥΣ, όμως, διαπραγμάτευση θα κάνει ο κ. Αναστασιάδης όταν ήδη οι στενοί του συνεργάτες, στις εφημερίδες του Προεδρικού, φρόντισαν να μάθουν και οι Τούρκοι διαπραγματευτές κι όλος ο κόσμος την προθυμία του κ. Αναστασιάδη να υποχωρήσει ακόμη και στις τουρκικές απαιτήσεις περί «Εγγυήσεων», έναντι των οποίων μόλις προ εβδομάδων ο ίδιος συντασσόταν με τη «γραμμή Κοτζιά» για την κατάργησή τους και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων απ’ την Κύπρο ως προϋπόθεση δήθεν της «λύσης»;

Η Δ Η ΟΙ υπό το ψευδώνυμο «Ειδικοί Συνεργάτες» του Προεδρικού αρθρογράφοι, στην προχθεσινή «Αλήθεια», σελ. 6, επικαλούνται και ένα απόσπασμα από τον «Μηλίων Διάλογο» του 415π.Χ. (το Ε-89 του Θουκυδίδη) ως Συνταγή Υποταγής:

Της πρόθυμης ΥΠΟΤΑΓΗΣ του Προέδρου τους. Επειδή ουδέποτε ενστερνίστηκαν το Αντίδοτο της Υποταγής, το Δ-61 της Αντίστασης του Έρμωνος Ερμοκράτη (στον Θουκυδίδη): «ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν = δεν κατηγορώ εκείνους που επιζητούν να επεκτείνουν την εξουσία τους, αλλ’ εκείνους που είναι προθυμότεροι να υποταχθούν»…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ακούσατε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής την αγόρευση του Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ, κ. Άντρου Κυπριανού, για να αντιληφθείτε και να βεβαιωθείτε πώς πέτυχαν ήδη πλήρως τον στόχο τους οι τουρκικοί εκβιασμοί κι οι απειλές περί «Προσαρτήσεως», όπως ακριβώς το είχε προβλέψει και η παρούσα στήλη με δύο αρθρίδιά της στις 14 & 15 Νοεμβρίου;
Λάζ. Α. Μαύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.